Įkraunama...
Įkraunama...

pomidorai šen, pomidorai ten

QUOTE(Aleksis @ 2014 04 06, 11:13)
Labai reikia jusu patarimo 4u.gif
Akyse mano pomidorai nyksta, nezinau ka daryt  verysad.gif  Ar jiem kazko truksta, ar as kaza ne taip darau, ar cia kokia liga uzpuole?

Va taip pradeda dziuti lapeliai, prasideda nuo apatiniu:

Panasu, kad per daug dregmes 4u.gif Idomu, ar buna kokiu ligu tokiems maziems daigeliams g.gif
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2014 04 06, 08:40)
Mano pomidorai jau 2 naktis gyvena siltnamyje.Ir visi kiti daigai taip pat.

oho blink.gif Pas mus šeštadienio naktį -9 buvo. Kur jau ten paliksi pomidorus..
Atsakyti
QUOTE(Aleksis @ 2014 04 06, 11:13)
Labai reikia jusu patarimo 4u.gif
Akyse mano pomidorai nyksta, nezinau ka daryt  verysad.gif  Ar jiem kazko truksta, ar as kaza ne taip darau, ar cia kokia liga uzpuole?

merginos jau pasakė - per daug drėgmės. Pas mano mamką keli daigeliai va taip nusibaigė, lapeliai vysta tik...... gelbėjimo operacija buvo atlikta - staigiai viskas išnešta į šiltnamį ir uždrausta lieti.
kurie dar geri bandykit gelbėt - geras vėdinimas, laistymo sustabdymas ir kuo daugiau švieos turėtų padėti. Matyt šaknytės nedidelės augalėlių dar - gal neseniai persodinti? o vazonėlis toks nemažas ir matosi gausiai palietas. Aš net kai pikavau gausiai neliejau po pasodinimo, nes saulės nebuvo ir jiems daug drėgmės nereikėjo. Ir indeliai tokie.... na suprantu pigu ir t.t. bet niekas man nepakeis specialių tam pritaikytų indelių, kur visas dugnas vien skylės. o tuose saviveikliniuose indeliuose panikės padaro kelias nedideles skylutes. Kuri sugeba ir nėra naujokė - toms gerai ir su tokiais.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 04 06, 20:18)
Ir indeliai tokie.... na suprantu pigu ir t.t. bet niekas man nepakeis specialių tam pritaikytų indelių, kur visas dugnas vien skylės. o tuose saviveikliniuose indeliuose panikės padaro kelias nedideles skylutes. Kuri sugeba ir nėra naujokė - toms gerai ir su tokiais.

uzauga uzauga tuose indeliuose. As dabar kitokiuose auginu, bet esme panasi - saviveikliniai. Tiek pirmus metus kai auginau uzaugo tiek ir dabar. (jau treti metai siemet) tik zinoma, skyluciu prigreziojus turiu daug. Po kokias 5 kiekvienam.

As siemet sakaiu pabandysiu velyvu pomidoriuku uzsiauginti. Na kur seja koki birzelio/liepos menesi smile.gif reiks pabandyt pora. Turbut tie patys betaliuxai tokiam reikalui tinkamiausi?
ech kaip as noreciau gyventi kaime ir tureti sildoma siltnami....dabar apie savu pomidoriuku kisima i siltnami galiu tik pasvajoti iki geguzes...
Papildyta:
vakar pardej vienai moteriskei paaiskinau kaip auginti pomidorus biggrin.gif Nu toookia experte pasijauciau biggrin.gif o ka, miesto zmogus, nezino keik tu seklu seti ir ka toliau su jomis daryti. Isaiskinau issamiai biggrin.gif Ir supratau kad as jau zinau visai nemazai... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2014 04 06, 20:37)
As siemet sakaiu pabandysiu velyvu pomidoriuku uzsiauginti. Na kur seja koki birzelio/liepos menesi smile.gif reiks pabandyt pora.  Turbut tie patys betaliuxai tokiam reikalui tinkamiausi?

tai kad hibridiniai indeterminantiniai pomidorai nuo sezono pradžios iki šalnų dera. Kam dar sėti papildomai eilinius pomidorus?
Kai užeis šalčiai, ir liepą pasėti pomidorai nebederės. O šiaip jei didelių šalnų nėr, tai ir spalį/lapkritį tie patys, pavasarį pasodinti, vis dar dera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 balandžio 2014 - 20:47
QUOTE(saintlina @ 2014 04 06, 20:41)
tai kad hibridiniai indeterminantiniai pomidorai nuo sezono pradžios iki šalnų dera. Kam dar sėti papildomai eilinius pomidorus?
Kai užeis šalčiai, ir liepą pasėti pomidorai nebederės. O šiaip jei didelių šalnų nėr, tai ir spalį/lapkritį tie patys, pavasarį pasodinti, vis dar dera.

As supratau, kad ne seti nori, o sodinti jau tokiu laiku, tik susiklaidino g.gif Nes kitaip jau reiketu vos ne i namus nesti, liepa seja, kol prasikals, ispikiuos,panasiai maziausia 45 dienos iki issodinimo, jau gaunasi rugsejis, na nelabai isivaizduoju.,gal ne taip supratau g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 04 06, 22:04)
As supratau, kad ne seti nori, o sodinti jau tokiu laiku, tik susiklaidino  g.gif Nes kitaip jau reiketu vos ne i namus nesti, liepa seja, kol prasikals, ispikiuos,panasiai maziausia 45 dienos iki issodinimo, jau gaunasi rugsejis, na nelabai isivaizduoju.,gal ne taip supratau  g.gif ...

tiap supranti taip. Bet dabar supratau kad tokiam fintui irgi reikia sildomo siltnamio....na gerai, lauksiu kol i kaima persikelsim. Tikiuosi tai ivyks sitam gyvenime biggrin.gif
Atsakyti
Del pomidoru daigeliu laistymo, aisku, as dar naujoke sioj srity, bet pernai, kad ir pirmamete buvau, nei vienas daigas nenumire- dekui sio forumo mergaitem 4u.gif
Darau taip, suslapinu normaliai zeme, i kuria sodinti ruosiuosi, bet ne iki pliurzes, prikreciu i vazoncikus, su pirstais padarau skyle, isodinu daigeli, net be skilcialapiu( nebutinai is tbl., nebeturiu as ju, tai paskutiniai buvo urmu paseti i indukus ), ir itupdau i nuolatine iki issodinimo vieta. Viskas, daugiau, ant virsaus nieko nebelieju. Paskutinius sodinau praeita penktadieni, pavirsiuj sausa zeme, viduj dregna, dar neliejau. Ir dar, po issodinimo, po keliu dienu (prie kiekvieno daigo pasmeigiau vienkartinius peilius su veisles pav.) su tais peiliukais, prabadziau visa zeme aplinkui daigeli, tfu tfu tfu, kurie daigai normalus buvo, tie auga be principu wub.gif Labai daug is sio forumo suzinojau, bet ir kazkoks vidinis jausmas sako, kaip daryti, ka daryti 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2014 04 06, 21:10)
tiap supranti taip. Bet dabar supratau kad tokiam fintui irgi reikia sildomo siltnamio....na gerai, lauksiu kol i kaima persikelsim. Tikiuosi tai ivyks sitam gyvenime biggrin.gif

Ai, tai jei birzeli sodinti, turetu normaliai buti, aisku derliaus maziau, bet bus 4u.gif Nes as sodinau birzelio gal 11d., tada isikelem i nama, kitaip neisejo, ir uzderejo, turejom pavalgymui, bet... Kisau daigus belekokius, kad tik savo pomidoru tureciau, isaugo nezinia kas, buvo ir skaniu aisku. Na viskas paskubom, bet nesigailiu anei kiek
Atsakyti
Sudygo mano Ananasas, bet.. Vienas daigas kaip ir normaliai, o kitas blink.gif dydis gal 1cm, bet jau turi tikrus lapus. Įtariu kad ten kažkos svetimšalis g.gif
Patarkit man: mano šiltnamio ilgis 7,5m. Kiek daugmaž galima daigų sodinti vienoj eilėj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2014 04 07, 07:48)
Patarkit man: mano šiltnamio ilgis 7,5m. Kiek daugmaž galima daigų sodinti vienoj eilėj?  g.gif

suskaičiuojat plotą be takelių ir sodinat 3 aukštaūgius daigus į kv.m.
o eilėj min kas 50 cm. tarp eilių daugiau, ~70 cm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 balandžio 2014 - 08:03
QUOTE(AnTara @ 2014 04 07, 07:48)
Sudygo mano Ananasas, bet.. Vienas daigas kaip ir normaliai, o kitas blink.gif dydis gal 1cm, bet jau turi tikrus lapus. Įtariu kad ten kažkos svetimšalis  g.gif
Patarkit man: mano šiltnamio ilgis 7,5m. Kiek daugmaž galima daigų sodinti vienoj eilėj?  g.gif

Mano Ananasai irgi sudyge, keista is kur pirktiniame pakelyje svetimsalis? g.gif

Meginos turiu klausimu pora:
1. vakar gavau seklus dar ir nezinau ar seti dar juos ar jau palikti kitiems metams, nors rankos niezti JUODAI biggrin.gif O dar veiles man nezinomos : Jablonka rosii (tany ar ne tu kartais augini toki? ax.gif ) medvezja lapa ir ciornaprinca, pastarasis aisku ne is senobiniu, rusiskas irgi ax.gif

2. Sejau blak krima is pokucio, ir ka puse sudygo su normaliais lapais puse su bilviniais blink.gif a gdie prauda??? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2014 04 07, 09:09)
Mano Ananasai irgi sudyge, keista is kur pirktiniame pakelyje svetimsalis? g.gif
Meginos turiu klausimu pora:
1. vakar gavau seklus dar ir nezinau ar seti dar juos ar jau palikti kitiems metams, nors rankos niezti JUODAI biggrin.gif O dar veiles man nezinomos : Jablonka rosii (tany ar ne tu kartais augini toki? ax.gif ) medvezja lapa ir ciornaprinca, pastarasis aisku ne is senobiniu, rusiskas irgi ax.gif

2. Sejau blak krima is pokucio, ir ka puse sudygo su normaliais lapais puse su bilviniais blink.gif  a gdie prauda??? blink.gif

Nea. sėklos ne pirktinės, mainų programa gavau smile.gif Tai įtariu pakliuvo svetimšalis kažkoks lotuliukas.gif
Atsakyti