as zinokit irgi nenoriu visai tu implantu,,,, ir kaina didele ir visu proceduru prisibijau,,, pries tai ir man viena orto sake,kad ta tarpuka uzdarinetu atslenkant galinius dantukus,, bet kai ji pasake,kad man virsuj isjudejusi dantuka atstatytu su paprasta plokstele(kur ikrypes gan stipriai) ir dar pasake,kad per kokius 3men,,,kazkaip suabejojau,,,tada tik pas Budriene vaziavau, nes pora giminaiciu pas ja breketukus nesiojo,, ir kitur nebeejau, nes bijau,kad dar labiau nesupainiotu,,,labiausiai bijau,kad netruktu kaulo implantui, nes tada viskas dar painiau,,, gal tada ir apie tilteli pagalvociau..bet tas dar toli, nes breketus apie metus nesioti reikes
Tiesa, man irgi siule veliau pasikelti mazdaug 2mm sakandi plombuojant kruminius dantukus,,zinau,kad tai bus tik po breketu nuemimo, bet vis tiek ydomu, gal kuriai taip dare?kokios kainos?
QUOTE(Monstar @ 2014 06 02, 14:49)
Man panaši situacija. Priešpaskutinio danties nėra. 4 ortodontės nieko prieš pritraukimą breketais neturėjo, o štai Budrienė, kategoriškai prieš - sako tarpas per didelis, sąkandžiui pakenks, sąnariui irgi gali. It danties šaknis gali užstrigti ant sinuso kaulo, kuris yra per kietas, todėl dantis tik links. Tai net nebežinau, kaip tada kitos ortodontės siūlo tai. Aš labai norėjau išvengti implanto, nes maniau, kad savas dantis visada geriau (net pasilikau protinį toje pusėje, kad būtų galima pritraukti...), o apie galimas neigiamas pasekmes jiekas net neužsiminė.
Tikėjausi, kad Budriene pasiūlys vieną iš jau siūlytų gydymo variantų, bet pasirodo jau 5 būdus turiu, kurie vienas kitam prieštarauja. Jei taip ir toliau aš liksiu be breketų...
Variantai:
1. vidiniai breketai - 2,5m, nors Budrienė sako, kad reiktų 4 m. Dauguma ortodončių prieš šitą būdą
2. breketai, tarpo uždarymas + operacija
3. vidiniai inkognito greiciau nei paprasti vidiniai, bet vis tiek ilgokai
4. išoriniai keramikiniai breketai su pritraukimu danties 2 m
5. sakandžio pakėlimas plombavimu + keramikiniai breketai 1,5 m + implantas (greičiau nes nereiks tarpo uždarinėti)
3 pirmus būdus jau turbūt atmesiu, nes su vidiniais labai jau pesimistiškai žiūri ortodontės, o operacija per drastiškas būdas ir man nėra toks būtinas. Tad lieka apsispręsti dėl tarpo uždarymo su breketais ar implantu. Nejaugi reiks dar pas 5 ortodontes nuvykti, kad sužinočiau, ar pritraukimas tikrai nepakenks.
Mano idealus variantas būtų vidiniai breketai be jokių implantų, bet deja jis gali nepasiteisinti.
Jau taip noriu įstoti į jūsų gretas, bet vis nepavyksta, jau maniau šiandien paaiškės, kokį būdą rinktis, o ne naujas variantas atsiras.