Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

Keletas sio sekmadienio vaizdu is musu jauno vynuogyno smile.gif

https://www.facebook...7...8400&type=3
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaja271: 27 gegužės 2014 - 12:13
O kuom patariat purkšti nuo miltligės?
Pas mane antrametės vynuogės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamukas71: 27 gegužės 2014 - 13:14
Nuo miltligės aš naudoju Topaz, bet yra ir visokių ekologiškų priemonių - žaliasis muilas, asiūklių nuoviras ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marijus123: 27 gegužės 2014 - 13:12
Aciūklių gerimelio tai jau turiu pasidariusi, reikes panaudoti thumbup.gif
Atsakyti
O purkšti dabar reikia? Ar kai daugiau sužaliuos?
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2014 05 27, 13:58)
O kuom patariat purkšti nuo miltligės?
Pas mane antrametės vynuogės.

Galima naudoti preparatus turincius savo sudetyje sieros, galima naudoti ir koloidine siera, galima naudoti sisteminius fungicidus tokius kaip Topas.
O pirmas dalykas kas reiketu padaryti tai nesutankinti vynuoges. Vynuoge turetu gerai ventiliuotis, tuomet ir miltliges maziau puls
Papildyta:
QUOTE(mamukas71 @ 2014 05 27, 14:27)
O purkšti dabar reikia? Ar kai daugiau sužaliuos?

Priklauso nuo situacijos pas Jus.
Jei pernai vynuoge sirgo pas jus miltlige, reiketu siemet nupurksti sisteminiu fungicidu esant pilnai susiformavusiems penkiems lapams ant uglio. Siaip pagrindiniai profilaktiniai purskimai nuo ligu yra du: pries ir po zydejimo.
O toliau reikia orentuotis pagal aplinkybes. Kadangi pas mus vynuoges gerai vedinasi, siemet planuojamas tik vienas profilaktinis purskimas po zydejimo.
Atsakyti
Pas mane vynuogės vėdinasi irgi gerai, tarpai dideli, augaliukai dar šiemet turbūt nežydės.pernai dar jų neturėjau - šiemet tik pasodinau. Tai palauksiu kol atsiras daugiau lapelių ir nupurkšiu vieną kartą. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamukas71 @ 2014 05 27, 14:43)
Pas mane vynuogės vėdinasi irgi gerai, tarpai dideli, augaliukai dar šiemet turbūt nežydės.pernai dar jų neturėjau - šiemet tik pasodinau. Tai palauksiu kol atsiras daugiau lapelių ir nupurkšiu vieną kartą.  thumbup.gif

Tai gal pas Jus ir taip atsparios vynuogiu veisles, tuomet ir su purskimais nereikia skubeti. Juk kam ta papildoma chemija? smile.gif
Atsakyti
Aplamai, miltlige labiau puola vynuoges auginamas siltnamyje.
Lauke augancias vynuoges dazniau puola netikroji miltlige. Pernai metais nuo miltliges visiskai nebuvo imtasi jokiu priemoniu ir tik rugsejo antroje puseje ant Krasa nikopolia, Vostorg, Sibera, Swenson red vynuogiu veisliu pastebejau po kelis uzkrestus lapus. Uzteko juos nuskinti ir viskas
Atsakyti
Laba diena, norėčiau pasisodinti desertinę vynuogę, atsparią šalčiams. Kur ieškoti sodinukų Vilniuje? Gal kas turit parduoti?
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2014 05 28, 14:07)
Laba diena, norėčiau pasisodinti desertinę vynuogę, atsparią šalčiams. Kur ieškoti sodinukų Vilniuje? Gal kas turit parduoti?

O Jus planuojate sia vynuoge sodinti tik apzeldinimo tikslais, ar planuojate ir megautis uogomis?
Atsakyti
Kai norima pasisodinti viena - dvi vynuoges sau, butu pravartu apsilankyti pas tuos kurie augina vynuoges, paragauti uogu, issirinkti tas kurios bus skaniausios butent Jums, tuo paciu suzinosit ir apie ju auginimo subtilybes.
Apsilankymo metu tikriausiai pavyks ir del sodinuku, ar bent jau ugliuku dauginimui susitarti. Tokiu budu renkantis vynuoge bus kur kas maziau nusivylimu wink.gif
Atsakyti