QUOTE(Malena @ 2014 10 12, 17:01)
Labas

Na todėl...Spėkit kokio aš katinuko noriu

Mane tik nustebino, kad nėra labai rankinis iš būdo. Aš norėčiau meilaus, kad ateitų ant kelių, murktų

Kažin čia asmeninės katinuko savybės ar veislės ypatybė?
Keista

. Na galiu pasakyti apie dąbartinia škotų karta, tai pasakyčiau, kad jie yra draugiškesni, mielesni ir ant rankų pasiprašo. Mano visi škotukai užauginti, visi buvo rankiniai. Kas iš manęs yra įsigijęs, tai atsiliepimai apie mano katinukų charakterius visi geri. Nes man pačiai įdomu, kokie jie auga, kaip jų toliau formuojasi charakteris. Tik ging Dieve, nepagalvokite, kad aš labai giriu savo katinus ir pati veislyną

. Bet aš susidariau tokią nuomonę, kad labai dar daug kas priklauso kaip pats veisėjas užaugina tą kačiuką. Kokia jo buvo nuo vaikystės aplinka, ar daug su juo patis tie žmonės bendravo, laike ant rankų. Tas labai daug duoda įtakos. Nes kaip pavyzdį pateiksiu, kačiuką jau nuo dešimtos dienos reikia kuo daugiau laikyti ant rankų, kad jis jaustu žmogaus kvapą ir jo pasąmonėje formuotųsi, kad žmogus yra jam ne priešas. Ir paskiau yra daug kitų niuansų. Dar toks pavyzdys, mano Gelu yra be galo baikšti kate o kačiukai visi užaugo nebailus, draugiški ir nevengiantis būti ant rankų. Cinamonas buvo labai rankinis berniukas. Jeigu net šeimininke pasakojo, kad su juo bendrauja telefonu ir jis su ja šnekasi

. Na tai koks čia tau nedraugiškas katinas. Aišku juos nereikia lyginti su Devonreksais, Kornireksais ir kitom rytietiškom veislėm, bet jie irgi yra labai meilus. Senesnė karta škotų kai buvo veisiami su britais, tai jie buvo kitokio visai charakterio. Kaip britukai, katinai patys sau. Bet mano galva, bet kokioje veislėje yra tokių baltu varnų

. Kai jus rinksite sau katiną, jus turite būtinai įspėti veisėja ko jus tikitės iš savo išsvajotojo gyvūno
Papildyta:
QUOTE(Riolita. @ 2014 10 12, 17:17)
Ačiū Rolita
Aš stengiausi, kad visi mūsų temutėje besilankantis dalyviai pakliūtu į garbės sąrašą

. Kuriu nuotraukas man tema rodė tu ir įdėjau. Vat kur temos pradžioje man jau nuotraukų neberodė.
Papildyta:
QUOTE(Sidabrė @ 2014 10 12, 17:39)
Malena, gal aš ne visai tiksliai aprašiau tą Bugučio būdą, tiesiog paskui net pati susimąsčiau, bet aš tuo metu taip sudėliojau faktus apie du savo katinus. Tiesiog mano Katytė yra mane persekiojanti, ji nieko nesvajoja - tik užšokti man ant kelių, ar lovoje - ant kojų, ar nugaros
Ir ji labai pavydi, todėl į lovą Bugio neįsileidžia, kai jie vienas šalia kito, tai būtinai susigrumia, nors kartais ir nuprausia vienas kitą, bet šalia miegot negali.
Tai štai - iš tos situacijos ir galima sakyti, kad viena labai besiglaustanti, ir nenori prileisti prie manęs nieko, o kitas tarytum išdidus ir savarankiškas.
Bet mano situacija ir yra tokia - kad ne kas kartą gali ateiti ant tų rankų
O iš esmės - Bugis labai meilus ir švelnus, jis labai nori kiekvieną dieną pagulėti man ant kelių ir net pasiprašo, o jau dabar - tai ir ryte, ir vakare turiu paimti. Tada labai įdomiai elgiasi - pirmiausia kojomis įsiremia man į delną, kad užpakalinės kojos būtų mano kairės rankos delne, o jeigu telpa - tai ir priekinės, tada gulasi ant šono ir pradeda murkti - ir užsimerkia, ir kaklą ištiesia, ir murkia, ir vis nori - glostyk, glostyk. O kojyčių padukai sušyla, jeigu būna šalti

Ir būna toks laimingas - reikia pamatyti jį

Ir iš tos meilės ir laimės visada iš burnytės pradeda varvėti seilės, tiesiog prikapsi lašais ant grindų
Ir pats mėgsta pakibinti, jam labai patinka mano galva ir "šukuosena", o ypač rytais, tai sėdi ant spintelės ir vos tik aš pasilenkiu prie spintelės, jis apkabina man galvą, ir pataršo plaukus, ir palaižo, ir paragauja, nežinau - kas ten dar liktų, jei ten žaisčiau, mėgsta lįsti į ausį man. - tai pauosto, tai prišnopuoja, pripučia
Žodžiu, tai yra labai bendraujantis, protingas, nuolat būnantis šalia katinas, jokiu būdu nėra nemeilus ir atsiskyręs, tik panešiot retai galiu
Mano Atika ir Bonifacijus irgi yra be galo meilus katinai. Bonifacijus visad prašosi būti paglostomas ir visad trinasi prie kojų. Atila prašosi ant rankų, glaustosi, atsigula šalia, su mūsų namų bildukais draugauja

o kai aš atsikosčiu, tai net jis miegodamas man tyliai iškarto sumiauksi lyg būtų man pasakęs į sveikata

. Na argi jie neįdomus
www.goldpluchecits.weebly.com