Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 14, 22:31)
Nežinau, dar nebandžiau, gera proga išbandyt velykiniams kiaušiams  smile.gif  ČIA angliškai smulkiai paaiškinta kaip daryt majonezą. Jei kas darysit pagal šį receptą, pasidalinkit rezultatais  mirksiukas.gif

Aš visada dabar taip darau smile.gif foolproof. Ir dar po to česnako ir čili pipirų dribsnių įdedu, kad nebereiktų prieskonių dėt, kai mišrainę gaminu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2014 04 15, 09:34)
http://thepaleodiet....id-composition/

Chia pagal paleo tinkamos tik sert gyvunams, tai ne paleo, lygiai taip pat kaip ir varskes, maskarpones, suriai, kuriu karts nuo karto cia ne viena suvalgo 4u.gif

O pupelės ir grikiai tai jau paleo? biggrin.gif
Ir ne pagal paleo, o pagal Loren Cordain, kuris prieš pusmetį teigė priešingai.
Kiekvienas savo dietą pagal save reguliuojasi, tad jei kažkam tinka chia ir sūris, tai drąsiai ir valgykit, tik ne kaip pagrindinį patiekalą. Chia sėklos tikrai labiau paleo pusėje nei sūris, beje.
Atsakyti
[quote=jaicy,2014 04 15, 08:26]
skarbonke?
nuo pomidoru konservuotu tiks? galvoju pabandyt wink.gif
Papildyta:
good.gif

jooo tos skarbonkes,mes visada juose verdame,aisku daug kiausiniu ten nesudesi,bet puodo nesugadinsit:) na mes iki galo nedapjaudavom tos skarbonkes,tai uz to dangcio prilaikant laisvai isimam kiausu,nors galima ir be jo
Atsakyti
QUOTE(erva @ 2014 04 15, 10:20)

jooo tos skarbonkes,mes visada juose verdame,aisku daug kiausiniu ten nesudesi,bet puodo nesugadinsit:) na mes iki galo nedapjaudavom tos skarbonkes,tai uz to dangcio prilaikant laisvai isimam kiausu,nors galima ir be jo

aciu uz ideja! tikrai, man vieno-dveju geltonu kiausiuku uzteks!:)
reikes sunaudoti pomidorus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jaicy: 15 balandžio 2014 - 10:38
QUOTE(Elata @ 2014 04 15, 11:04)
O pupelės ir grikiai tai jau paleo? biggrin.gif
Ir ne pagal paleo, o pagal Loren Cordain, kuris prieš pusmetį teigė priešingai.
Kiekvienas savo dietą pagal save reguliuojasi, tad jei kažkam tinka chia ir sūris, tai drąsiai ir valgykit, tik ne kaip pagrindinį patiekalą. Chia sėklos tikrai labiau paleo pusėje nei sūris, beje.

O kas cia sake, kad tie paleo? 4u.gif As ir turiu omeny, kad tema vadinas paleo, bet cia ne visos ir ne visu 100% paleo, yra ir primal, HFLC. Reikia atsirinkt info ir tiek smile.gif Arba keist temos pavadinima ir prirasyt visu mitybu niuansus bei pridet disclaimer, kad yra ir tokiu, kurios valgo ne vien paleo maista smile.gif
Visi keicia ta paleo, pradzioj labai grieztai buvo, dabar jau ziuriu vis kazka koreguoja, naujo ydeta. Tie patys it starts with food is pradziu vazinejo visur, vegetarus sviete, kodel mesa gerai ir t.t. O dabar jau sarasas sudarytas, kad ir edamame tinka ir tas, anas, ydeta visokiu variantu. O man pvz. soja yra soja, bet kokiu pavidalu ir as jos nevartosiu. Tiesiog cia irgi verslas, nori daugiau zmoniu pritraukt, daugiau knygu parduot ir t.t. Atsiprasau, jei uzkliuvo suriai ir maskarpone biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Teisingai Egliukasz, kiekvienas pagal save pasiderina. Juk ir gyvenimo tempas skiriasi, vienas ofise sedi, kitas fizini darba dirba, trecias protini ir tt. Kiekvienam maistiniu medziagu reikia tu paciu, bet skirtingais kiekiais.
Kruopu as visai nenoriu, bet prie pieno produktu mane kartais patraukia, tai ir uzedu surio pvz karta i pusmeti, paskui as jo vel nenoriu. Uztai kiausu, mesos ir zalesiu noriu visada. Pastebejau, kad organizmas pats pasako ko reikia. Tarkim siandien yra poreikis avokadaui, rytoj gal zuvies noresiu, poryt gal visai nieko ir tt. Svarbu, kad butu maisto ivairove, nebutu monotonijos.
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 04 15, 12:06)
O kas cia sake, kad tie paleo? 4u.gif As ir turiu omeny, kad tema vadinas paleo, bet cia ne visos ir ne visu 100% paleo, yra ir primal, HFLC. Reikia atsirinkt info ir tiek smile.gif Arba keist temos pavadinima ir prirasyt visu mitybu niuansus bei pridet disclaimer, kad yra ir tokiu, kurios valgo ne vien paleo maista smile.gif
Visi keicia ta paleo, pradzioj labai grieztai buvo, dabar jau ziuriu vis kazka koreguoja, naujo ydeta. Tie patys it starts with food is pradziu vazinejo visur, vegetarus sviete, kodel mesa gerai ir t.t. O dabar jau sarasas sudarytas, kad ir edamame tinka ir tas, anas, ydeta visokiu variantu. O man pvz. soja yra soja, bet kokiu pavidalu ir as jos nevartosiu. Tiesiog cia irgi verslas, nori daugiau zmoniu pritraukt, daugiau knygu parduot ir t.t. Atsiprasau, jei uzkliuvo suriai ir maskarpone biggrin.gif  4u.gif

Joa, dabar paleo 2.0/paleo template jau daug kur apsireiškia, kur kiekvienas prisitaiko pagal save mitybą, kas kam labiau tinka. "Atranda" bulvių naudą ne vienas autorius ir tiesiog ima į save labiau įsiklausyti, o ne aklai dėstyti, kad tinka A, o B netinka. O ISWF knygoj visada buvo skyrelis vegetarams ir website shoppingo listas vegetarams (su edamame ir tofu), nuo pat pradžių jų veiklos. Nes tiesiog kai kurie pasirenka vegetarais būti ne dėl sveikatos, o dėl moralinių priežasčių, tai nesąmonė jiems aiškinti, kad mėsa sveika, kai jie vis tiek jos nevalgys.
Ir tu manęs neatsiprašinėk, man nekliūna niekas, aš pati sūrius ar varškę karts nuo karto valgau, tik mane nervuoja tam tikrų produktų skirstymas "šiti blogi pagal paleo" "šiti geri pagal paleo" smile.gif Svarbiausia, kad whole foods valgytume ir visų maisto medžiagų būtų, o ne vien ant riebalų (LCHF), angliavandenių (80/10/10 diet) ar baltymų (Atkins, South Beach diet) gyventume, nes tas irgi prie nieko gero neprives.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 04 15, 13:11)
Joa, dabar paleo 2.0/paleo template jau daug kur apsireiškia, kur kiekvienas prisitaiko pagal save mitybą, kas kam labiau tinka. "Atranda" bulvių naudą ne vienas autorius ir tiesiog ima į save labiau įsiklausyti, o ne aklai dėstyti, kad tinka A, o B netinka. O ISWF knygoj visada buvo skyrelis vegetarams ir website shoppingo listas vegetarams (su edamame ir tofu), nuo pat pradžių jų veiklos. Nes tiesiog kai kurie pasirenka vegetarais būti ne dėl sveikatos, o dėl moralinių priežasčių, tai nesąmonė jiems aiškinti, kad mėsa sveika, kai jie vis tiek jos nevalgys.
Ir tu manęs neatsiprašinėk, man nekliūna niekas, aš pati sūrius ar varškę karts nuo karto valgau, tik mane nervuoja tam tikrų produktų skirstymas "šiti blogi pagal paleo" "šiti geri pagal paleo" smile.gif Svarbiausia, kad whole foods valgytume ir visų maisto medžiagų būtų,  o ne vien ant riebalų (LCHF), angliavandenių (80/10/10 diet) ar baltymų (Atkins, South Beach diet) gyventume, nes tas irgi prie nieko gero neprives.

ALELIUJA smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 04 14, 22:57)
Aš naudoju iš iherb.com su erškėtuogės ir buroko milteliais (labai širdžiai sveika toks derinys), bet perku ir LT paprastą karčią kakavą.

Aš taip pat šį tą užsisakinėju iš iHerb.com, bet šokolado, kakavos kažkaip nepagalvojau - o ten visai nemažas pasirinkimas, tik būtent burokinio neužmačiau (jei nesunku, nuorodėlę ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2014 04 15, 11:04)

Chia sėklos tikrai labiau paleo pusėje nei sūris, beje.

Rimtai?
Taip ir nepakomentavo panos, kaip suveikia tos cia seklytes? Tustinimasi paskatina ar kaip? Turiu priblemele paskutiniu metu su pastaruoju reikaliuku:( Gyvenime neturejau tokios problemos, tai va - apturejau:( to buve.
noreciau ir grikiu, ir pupeliu dabar:)

QUOTE(LumiLumi @ 2014 04 15, 12:45)
bet prie pieno produktu mane kartais patraukia, tai ir uzedu surio pvz karta i pusmeti, paskui as jo vel nenoriu.

Kaip as dabar suesciau kalna varskes su grietine riebia, tai net ausys raitytusi. Arba sviezi kopusteliai su grietine Pristabdziau pieniskus nes nezinau, nuo ko eme giluminiai kilti.
Siandien niekaip nepaedu, kaip I kiaura maisa viskas.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 04 15, 16:45)
Aš taip pat šį tą užsisakinėju iš iHerb.com, bet šokolado, kakavos kažkaip nepagalvojau - o ten visai nemažas pasirinkimas, tik būtent burokinio neužmačiau (jei nesunku, nuorodėlę  ax.gif )

As pernai tokia pirkau, tik kaina akcijine buvo 3$ rolleyes.gif ir pakuote kita. Is pradziu labai nepatko ir gulejo ilgai. O po pusmecio paleo tokia skani pasidare, kad jau gailiuosi kad daugiau nepaemiau biggrin.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 04 15, 17:32)
Rimtai?
Taip ir nepakomentavo panos, kaip suveikia tos cia seklytes? Tustinimasi paskatina ar kaip? Turiu priblemele paskutiniu metu su pastaruoju reikaliuku:( Gyvenime neturejau tokios problemos, tai va - apturejau:( to buve.
noreciau ir grikiu, ir pupeliu  dabar:)
Kaip as dabar suesciau kalna varskes su grietine riebia, tai net ausys raitytusi. Arba sviezi kopusteliai su grietine  Pristabdziau pieniskus nes nezinau, nuo ko eme giluminiai kilti.

Paskatina

Ir as siandien atsivalgyti negaliu, bet gi pilnatis cool.gif
Atsakyti
Ti kur man dabar ant tempo gauti tu cia seklikiu? O kuom jas pakeisti galima?
Va, cia geros?
http://chiaseklos.lt/
Kazi ar skani si kakava
http://www.iherb.com/p/8254
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 15 balandžio 2014 - 18:47
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 15, 18:32)

QUOTE(ivetacom @ 2014 04 15, 19:07)

Ir as siandien atsivalgyti negaliu, bet gi pilnatis cool.gif

Avo ko čia mano iškrova tokia alkana doh.gif biggrin.gif
Atsakyti