QUOTE(Izolda @ 2016 11 25, 13:41)
Na taip, galbūt, man tik kartais kyla klausimas kokia viso to ženklo prasmė jei pats niekaip negali įtakoti baigties? Tarkim vakar kelią perbėgo juoda katė važiuojant namo, namie sulūžo pečius, naktį mergaitė iškrito iš lovos ir šuo neramus buvo, pralojo. Žodžiu, be miego. Bet jei šitam ir buvo visas įspėjimas, tai nematau aš didelio skirtumo ar mane įspėjo, ar ne. Rezultatas vis tiek tas pats. Jei suprantat apie ką aš.
Tuomet reikšmės gal neturi ir kai pamatai bėgant katę ir netikėtai apsisuki, kad nekirstum to kelio
Tuomet reikšmės gal neturi ir kai pamatai bėgant katę ir netikėtai apsisuki, kad nekirstum to kelio

Mes mirtingieji tikslios prasmės nė vienas žinoti negalime. Mano nuomone, tai yra tam tikras paruošimas, kad nebūtų tokio didelio šoko. Na pvz. susapnuoji sapną, kad iškrenta dantys su krauju. Sunkiai rasi žmogų, kuris nebūtų girdėjęs reikšmės, kad gali mirti artimas giminaitis. na ir tuomet tas susapnavęs tai įtemptai mąsto: o dieve, kas čia gali būti, kas glai dabar pas mane mirti? Gal dedukas sergantis, gal mama negaluojanti, gal brolis užsienyje išvykęs? Tai visų pirma, žmogus jau savotiškai nusiteikia nelaimei, susikaupia, jau savotiškai tam ruošiasi. Jei jis turi gerą intuiciją ir nuspėja, kad tarkime gresia mirtis seniausiam, ligočiausiam šeimoje, tai dar gali spėti gražiai aplankyti, tarsi atsisveikinti ir jei po poros dienų sužinos, kad išties mirė, tai nebegaus žmogus tokio didelio šoko. Tai tarsi dalinė saviapsauga. Nes mūsų smegenims labai sunku pernešti staigią netekties žinią. Tada prasideda savigraužatys, kad per mažai rūpinausi, nelankiau, neskambinau, gi žinojau, kad serga ir t.t.
Manau, kad suprantote mintį, ką noriu pasakyti.
Jūsų atveju, taip, tikriausiai nieko nebuvo įmanoma padaryti ir susivokti ir kelio užkirsti taip pat. Nebent... tikint ženklais galima buvo pasimelsti aukščiausioms jėgoms, paprašyti, kad nieko blogo nenutiktų, užsidegti žvakę vakare, pasėdėti prie liepsnos. Kas žino, gal ir b9ūtų atlaikęs tas pečius, gal nebūtų mergaitė iškritusi. Kitą kartą pabandykite taip pasielgti, jei toks kartas bus