Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(daimura @ 2014 04 11, 15:04)
Galiu ir aš pabūti guodėja - pas mane ne geresnė situacija  schmoll.gif  vakar jau purškiau su Razorminu. Tikrai gražiai atrodo tik 5 eksperimentiniai, sėti vasario mėnesį (o saulės tai jie dar mažiau gavo). Tikrai kaip nieko 3 savaites tupės vazonėliuose, nėra ką ten į tą šiltnamį persodinti.

Aš padariau išvadas,kad kitais metais sėsiu tikrai anksčiau,nu lėtai jie pas mane auga,nors tu ką.Šiemet sėjau vasario 25 ir kovo 9 d.Vasario kiek gražesni,o jau kovo tai suvargę.
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 04 11, 15:04)
Galiu ir aš pabūti guodėja - pas mane ne geresnė situacija  schmoll.gif  vakar jau purškiau su Razorminu. Tikrai gražiai atrodo tik 5 eksperimentiniai, sėti vasario mėnesį (o saulės tai jie dar mažiau gavo). Tikrai kaip nieko 3 savaites tupės vazonėliuose, nėra ką ten į tą šiltnamį persodinti.

Fuff, as kaip tikra lietuve, dekui, net nuotaika pakelei biggrin.gif
Tai va, pernai sejau vasario paskutine diena, tokiu laiku daigai buvo net perdideli, pergyvenau, kad siltnamio nesutvarko, greiciau sodinti norejau, o daba...Kovo 20 seti tai buvo didesni, nei sie, reikejo dali seti vasari visdelto, nes nu tikrai symet neauga jie, nors per galva verskis. Be geguzes ir as nesodinsiu
Atsakyti
ahoi, liaudie,
sakykite, ar mano akos jau plečiasi ar ir polka bulbalapė? g.gif
dėl vaizdo- vasario 16 ir kovo 11 sėjos skiriasi nerealiai baisiai, pirmųjų naudai. pastarieji nežinia ko laukia, šikniai.yra miniatiūrinių, yra sulig iešmeliais dydžio, verkiant prašosi persodinami, nu bet o tačiau, ne dabar, dar savaitikę neišdegs, jaučiu.
jei toki orai- be alyvų žiedų nerizikuosiu į šiltnamį kišt, jaučiu, šalta gi nu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 11 balandžio 2014 - 15:52
Taip pasiilgtas vaizdas blush2.gif
user posted image
Atsakyti
mano irgi neskuba augti kovo 8-9 d. daigeliai, šiandien Rygos g. Vilniuje sodininkų parduotuvėje patarė TOKIAS Biologines trąšas su šaltalankio mikorizinių grybų ekstraktu... trąšas, nusipirkau,

ir dar paėmiau Achema "Daiga" mikroelementų tirpalą, galvoju nuo kurių geriau pradėti,

gal kas nors bandėte , gal padėjo paskatint augimą, nes su 2 tikrais lapukais "stovi" daigeliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 11 balandžio 2014 - 16:29
QUOTE(saulyte525 @ 2014 04 11, 17:22)
mano irgi neskuba augti kovo 8-9 d. daigeliai, šiandien Rygos g. Vilniuje sodininkų parduotuvėje patarė TOKIAS trąšas, nusipirkau,

ir dar paėmiau Achema "Daiga" mikroelementų tirpalą, galvoju nuo kurių geriau pradėti,

gal kas nors bandėte , gal padėjo paskatint augimą, nes su 2 tikrais lapukais "stovi" daigeliai.

galiu pasakyti kad sėtieji kovo 9 dieną atsilieka nuo kitų gerom dviem savaitėm. Nors iš tikro skirtumas kurkas mažesnis. Sėjau berods kovo 3-4 dienomis. Tai tie daigai nepalyginamai gražesni. Nors net ir laikas sėjai nebuvo tinkamas. Vistik tie mėnuliai horoskopai ir dar bilekas apveda. Reiktų gal daugiau savo nuojauta vadovautis biggrin.gif
Atsakyti
[attachmentid=231795]
mano kai kurie jau zemej tupi, planavau siandien dar kelis pasodinti, bet kazkaip jegu pritruko blush2.gif
Atsakyti
Aš tai labai nesiskundžiu biggrin.gif Auga kaip visada, tik pastypę šiek tiek ax.gif
Atsakyti
merginos patarkite, as vel su paklausimais:
manieji irgi letai auga, dovanotieji Aukses irgi nera dideli, bet esme ne tame-jeigu as juos ispikiuosiu ir kada isnesti laukan?, nes namie visos palanges su tiesioginiais saules spinduliais ir jiems matau, kad per karsta; leipsta visai-o lauke turim pavesine tokia su apsauga nuo vejo, panasiai kaip siltnamis neuzsandarintas butu g.gif ; siltnamyje vietos sunesti ir palikti neturiu kur, o ir siltnamis politeleninis;
labai bijau pagal oro salygas, kad jie man pavesineje neimtu melynuoti verysad.gif
beje siandien skaiciau straipsni, kad nerekomenduojama persodinti pomidoru i kitokia zeme, nei jie buvo seti-o as kazkaip pataupymo sumetimais zeme persodinimui is darzo parsinesiau doh.gif
beje salta lauke nors ir giedra, taip pomidoriukai nenoriu augti, jauciu velyva vasara....
Tik ka girdejau is Sulijos kac pavasaris labai ankstyvas ir vasara bus labai ankstyva:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 11 balandžio 2014 - 18:12
Manau visur pomidoriukams dar šalta, išskyrus namus. Net šildymą išjungus, sustoja augti.
Atsakyti
Georgiana, iki tau juos atiduodant, jie sedejo pas mane podviguba agro siltnamyje. Jei pranesinejo salcius, tai dar ir peciuka uzkurdavau. Kai pasiemiau juos is kaimynkos, tai is viso skilcialapiu stadijoje buvo vos ne, tai per tas keleta dienu iki dovanojimo, tai jie neblogai paaugo tam siltnamyje stovedami 4u.gif

P.s. jie tuose indeliuose sedejo kompostinej zemej 4u.gif Ne is parduotuves.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 11 balandžio 2014 - 18:28
QUOTE(*Aukse* @ 2014 04 11, 19:27)
Georgiana, iki tau juos atiduodant, jie sedejo pas mane podviguba  agro siltnamyje. Jei pranesinejo salcius, tai dar ir peciuka uzkurdavau. Kai pasiemiau juos is kaimynkos, tai is viso skilcialapiu stadijoje buvo vos ne, tai per tas keleta dienu iki dovanojimo, tai jie neblogai paaugo tam siltnamyje stovedami  4u.gif

P.s. jie tuose indeliuose sedejo kompostinej zemej  4u.gif  Ne is parduotuves.

Dekui Auksyt supratau drinks_cheers.gif
jargau tai kokius palepintus gavau dovanu, net gera ant sirdies paliko wub.gif
Atsakyti