Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

nepastebėjau skirtumo, pernai keliems nuskabiau pirmus žiedus, bet pats augalas buvo toks pats, kaip šalia augantis su neskabytais pumpurais. nei derlingesnis, nei ką. manau, kad tai mitas, kaip ir tai, kad išpikuotos paprikos pristabdo augimą. Šiemet turėjau ir po vieną dygusių, ir po kelias indelyje pasėtų. Dabar jau nebeskiriu, kuri kaip dygo. Visos vienodos.
Atsakyti
iš patirties: neskyniau pernai čiliams pirmų žiedų, užmezgė greitai ir augino tuos kelis vaisius, kai nuėmiau derlių, tada suskato augti ir vėl žydėti, bet jau buvo rugpjūtis, nebe kažkas ir užaugo. Kai kuriems išskyniau bent jau centrinius žiedus, tai išsišakojo ir paskui daugiau derėjo.

Su paprikom tas pats buvo: namie pražydo, užmezgė ir paskui tuos du vaisius augino, o kiti krūmėliai išsišakojo ir gausiai derėjo, be to, ir vėliau viršūnes šakelių šalinau, kad nebesialintų vasaros gale ir nebežydėtų, vis tiek nespės užauginti
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 04 09, 17:27)
Ne, aš auginsiu šiltnamy g.gif , nu dabar visai pasimečiau doh.gif

Pagal fenologinį kalendorių į nešildomą šiltnamį daigus sodinti galima tada, kai žydi alyvos. Iki to laiko dar galite ir derliaus sulaukti augindama balkone vazonuose. O persodinant pataria visiems augalams nuskabyti žiedus, kad greičiau įsikabintų, bet tai nėra būtina, jei šaknynas gerai susiformavęs ir sąlygos tinkamos.
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 04 09, 16:59)
Sveikos, labai reikia patarimo: ar galiu palikti paprikas ir čilius nakčiai įstiklintam balkone ( šiandien ryte buvo +10), vis dar nešioju nakčiai į kambarį g.gif šiaip jos pas mane tokios užsigrūdinusios, dienom, kad ir nėra saulės įstiklintam balkone gyvena, nes ten šviesos daugiau ax.gif
Su kokia skaudančia širdim skainioju žiedelius nuo čiliukų doh.gif , bet reikia ir taškas biggrin.gif

žinoma kad gali. Jau geras dvi savaites balkone maniškiai čiliai tupi ir viskas gerai. Svarbiausia kad minusas nebūtų, o pasigrūdint turi juk. Kaikas gi juos išvis laukan sodina ir tai užauga. Nėra jau jie tokie jautrūs.
o žiedelių aš asmeniškai neskabau. Bet dėl to kad renkuosi pakankamai didelę tarą, ir kai išsodinam į lauką augalėliai būna su gerai išsivysčiusiomis šaknimis ir praktiškai nepajunta jokio šoko. O dar ir balkone pagrūdinu. Nebūna jokių žiedų mėtymo man tada nei kažkokio streso jiems. Vos ne visi čiliai pas mane jau apsipumpuravę. Vazonai parinkti dideli. Jei dar juos nešiočiau iš balkono į kambary kas nakt....... nukvakčiau tikrai. Net kai buvo naktim pas mus apie -4 neseniai ir tai ne visus susinešdavau į kambarį. Ir nieko neatsitiko. Bujoja, žaliuoja, žiedelius krauna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 04 10, 20:54)
žinoma kad gali. Jau geras dvi savaites balkone maniškiai čiliai tupi ir viskas gerai. Svarbiausia kad minusas nebūtų, o pasigrūdint turi juk. Kaikas gi juos išvis laukan sodina ir tai užauga. Nėra jau jie tokie jautrūs.
o žiedelių aš asmeniškai neskabau. Bet dėl to kad renkuosi pakankamai didelę tarą, ir kai išsodinam į lauką augalėliai būna su gerai išsivysčiusiomis šaknimis ir praktiškai nepajunta jokio šoko. O dar ir balkone pagrūdinu. Nebūna jokių žiedų mėtymo man tada nei kažkokio streso jiems. Vos ne visi čiliai pas mane jau apsipumpuravę. Vazonai parinkti dideli. Jei dar juos nešiočiau iš balkono į kambary kas nakt....... nukvakčiau tikrai. Net kai buvo naktim pas mus apie -4 neseniai ir tai ne visus susinešdavau į kambarį. Ir nieko neatsitiko. Bujoja, žaliuoja, žiedelius krauna  mirksiukas.gif

O tai ačiū už palaikymą, mama man irgi vis liepia palikt balkone, o man vis gaila blush2.gif nuo rytdienos tegu grūdinasi, paliksiu nakvoti ax.gif minuso balkone tikrai nebus, per paskutines šalnas +7+8 buvo, tai tegu ir tupi vėsiau, šiaip juk ir vasarą ne visada jau taip šilta , kad ir šiltnamyje būna g.gif ačiū už palaikymą
ir žiedelių nebeskainiosiu, bus kaip bus ax.gif
Atsakyti
Turiu antrameti jelapeno pipira, rudeni numete lapus, o dabar isleido tik is dvieju vietu naujus lapus, o daugiau stabarai zali ir neleidzia, padekite ka daryti?
Atsakyti
QUOTE(Smurfytee @ 2014 04 12, 11:49)
Turiu antrameti jelapeno pipira, rudeni numete lapus, o dabar isleido tik is dvieju vietu naujus lapus, o daugiau stabarai zali ir neleidzia, padekite ka daryti?

jie gi vienmečiai
Atsakyti
na va mano nuskriaustieji čiliai kurie net kai buvo lauke -4 naktim tupėjo balkone biggrin.gif negera aš šeimininkė, negera, prisipažįstu lotuliukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Pas mane kovo pabaigoje paprika, pomidorai išnešti į stiklintą balkoną ir jau nenešiojami. Durų į balkoną neuždarau, tad kai būna vėsu lauke, šilumos kažkiek iš kambario gauna. Balkone praleido ir tas šalnas. Saulėtą dieną smarkiai paauga -vakare ženkliai matosi. Šiuo metu paprika labai graži, pomidorai vejasi. Iki sodinimo į šiltnamį užaugs ir tie.
Kolegė aną savaitgalį kelias paprikas pasodino į šiltnamį. Apsuko du kartus agro danga. Sakė nemenkai paaugę. Ryt sodins visas.
Aštrią papriką galima auginti antrais metais. Jei sąlygos geros, derlius būna ankstesnis ir gausesnis.
Leiskit jai sužaliuot. Nesvarbu, kad yra negyvybingų šakų. Jei matot, kad kai kurios šakelės ar jų galai negyvi - sekatorium nukirpkit. Jei gyvybė gali būti, tada palaukit kol bus aiškiau. Gegužės pradžioj tikrai bus aišku. Tada nukarpysit iki žalių lapelių. Nieko baisaus jei teks smarkiai apkarpyti. Namuose sausas oras, šilta, o jiems reiktų žiemai +10C, o tokių sąlygų retai kas turi.
Aš esu auginus capsicum annum red, koralinę kiauliauogę.
Tretiems metams palikti tikrai neverta. Išbandyta ir tai..vaisių trečiais labai mažai buvo. O ir pats krūmas storom pusplikėm šakom nekaip atrodė..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2014 04 12, 17:39)
Kolegė aną savaitgalį kelias paprikas pasodino į šiltnamį. Apsuko du kartus agro danga. Sakė nemenkai paaugę. Ryt sodins visas.

O kaip suprasti apsuko du kartus agro g.gif Kaip nors kiekviena paprika ar siaip dviguba agro uzdenge tuneli padarius? Galvoju gal pameginti ir man pasodinti kelias. O koks pas ja siltnamis, plevelinis?
Atsakyti
Ji sodino į plėvelinį kaime. Tarp paprikų ir stiklo įkišo kuoliukas. Prie tako irgi įkišo ir apsuko dviguba plėvele, nes nedaug tada sodino. Tik iš šonų suko. Viršus nedengtas.
Mes taip pomidorus dažniausiai visada apsukam iki prigyja.
Ten ne tunelis - viršaus nedengė. Čia taip kaip stalo kojas apsuktum, stalo dangtį nuimtum, o po stalu pasodintum. Tik ji pirmiau pasodino, o paskui apsuko.
Atsakyti
sveikutes

sodinime esu naujoke visiskai zalia. seklas pirkau pagal paveikslelius smile.gif na ir nusipirkau pipiru vazoniniu dekoratyvines veisles.. sakykit prasau, ar jie tik del vaizdo, ar juos galima bus naudoti ir maisto gamyboje? stai kokie jau jie grazus mazyciai, foto salia kokia ten veisle mazi raudoni pipiriukai smile.gif
user posted image
Atsakyti