Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje?

QUOTE(džu @ 2014 11 12, 20:08)
tai tokioj situacijoj gal dar galėčiau suprast kažkiek, bet kai lygiam plačiam kely vis kala per stabdžius ir metasi į šoną, tai net nesupranti iš karto, kas čia tam žmogui darosi.

As pries laikydamasi teises kelis metus dviraciu vazinejau,ir jau turejau iproti nuo dideliu mestis desinen...biggrin.gif Islindo tas mokantis vairuoti doh.gif Instruktoriaus zodziai kad jis kelkrasciu,medziu bijo ir kad padangu remontas brangiai kainuoja nepadejo,tai emesi mane "gydyti" rimciau-kiekviena karta kai priespriesiasi atvaziuodavo fura,paimdavo vaira ir prispausdavo mane prie pat skiriamosios linijos,taip,kad su fura vos ne milimetrovkemis prasilenkdavom doh.gif Uzteko poros pamoku ir sito iprocio atsikraciau su visam biggrin.gif
Atsakyti
O mane nervuoja tai, kad dauguma vairuojančių senesnes mašinas (15 metų ir daugiau) jokiu būdu nepraleis naujos mašinos. Ir dažniausiai tos jūsų vadinamos prabangios mašinos sustos ir praleis užsukti, įsukti, įsilieti į srautą. Per savo vairavimo stažą pakeičiau jau kelias mašinas, ir vis į naujesnes (ir turbūt prabangesnes hihihi.gif ), bet vairavimo stilius nepasikeitė, bet vat kitų vairuotojų požiūris į mano auto labai pasikeitė.
Ir dar labai nervuoja, kai neleidžia (piktybiškai) įsilieti į srautą iš greitėjimo juostos. Juk dažnai užtenka tik sulėtinti, kad kažkas persirikiuotų priešais, bet ne, koks nors vairuotojas būtinai pagreitins, kad tik ne duok Dieve, tu prieš jį nepersirikiuotum. Pastoviai tokia situacija būna Kaune ant Kleboniškio tilto vakarais, kuomet mašinų daug.
Ir dar pastebėjau, kad nesąmones dažnai išdarinėja besimokantys vairuoti. Pvz. vakar paskui tokį važiavau, rodė posūkius kur reik ir kur nereik (pvz sukasi kelias, o jis rodo posūkį), bet esmė ne tame, o kad tuos posūkius rodė po manevro. Ir jei taip yra ruošiami vairuotojai mokyklose, tai ir nebestebina vairuotojų nemokšiškumas kelyje.
Atsakyti
nežinau, man visada buvo atvirkščiai, vairuojant gerą, prabangų automobilį, kaip tik yra paprasčiau, o jeigu dar sportinis, tai ir dėmesio netrūksta, vyrų vairuotojų reakcija tikrai įdomi biggrin.gif
o štai senų, atsiprašant, triperiukų, tikrai niekas nepraleidinėja smile.gif
kas liečia apskritai daugumą prabangių auto vairuotojų, jie tikrai kartais užknisa, pvz šiandien, q7 įlindo prieš mane iš šalutinio na, kad neparodęs posūkio, čia dar nieko, kad naglai, prieš pat nosį, dar irgi tiek to, bet, jeigu jau įlindai, mink, kad netrukdytum, bet ne- ramiai, pamažėle velkasi, viskas jam vienodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo džu: 14 lapkričio 2014 - 11:33
QUOTE(džu @ 2014 11 14, 11:28)
nežinau, man visada buvo atvirkščiai, vairuojant gerą, prabangų automobilį, kaip tik yra paprasčiau, o jeigu dar sportinis, tai ir dėmesio netrūksta, vyrų vairuotojų reakcija tikrai įdomi biggrin.gif
o štai senų, atsiprašant, triperiukų, tikrai niekas nepraleidinėja  smile.gif
kas liečia apskritai daugumą prabangių auto vairuotojų, jie tikrai kartais užknisa, pvz šiandien, q7 įlindo prieš mane iš šalutinio na, kad neparodęs posūkio, čia dar nieko, kad naglai, prieš pat nosį, dar irgi tiek to, bet, jeigu jau įlindai, mink, kad netrukdytum, bet ne- ramiai, pamažėle velkasi, viskas jam vienodai.

Nelygu ką laikote prabangiu. Nes Q7 kažin ar prabangus, gal labiau šeimyninis automobilis, nes jame yra 7 vietos. O tokių auto gana mažai, tad dažnai juos renkasi didelės šeimos. Dar yra kiek žinau citroen toks modelis, C4 picasso, kuris viduje įrengtas gerokai prabangiau nei Q7. Bet turbūt citroen markė prabangos neprideda. Prabangūs automobiliai yra limuzino klasės, kaip Audi A8, BMW 7, Toyota Camry, VW Phaeton. O visi kiti yra tik brangūs.
O iš šalutinių dažniausiai įlenda seni automobiliai, ir visiškai neskuba. Gerai jei įlenda prieš lengvąją, bet jei prieš fūrą? Pasekmes pamatome per žinias.
O posūkių nerodo daug vairuotojų, nepriklausomai nuo automobilio. Tiesiog naujesnių (ale prabangesnių) automobilių mūsų keliuose yra mažai, todėl labiau pastebimi.
Atsakyti
savotiškas prabangos supratimas biggrin.gif net atsiverčiau žodyną pasitikslint biggrin.gif
Atsakyti
Iš vieno straipsnio:
Prabanga - tai materialinių patogumų gausa, ištaiga, perteklius, - rašoma Lietuvių kalbos žodyne. Taip pat žodynas aiškina, kad prabangus autmobilis yra ištaigingas, patogus.
„Prabangus yra tas automobilis, kurį vairuoja ne jo savininkas, bet samdomas vairuotojas, o savininkas sėdi ant galinės sėdynės“, - šyposi Tomas Visakavičius, Vilniaus „Volkswagen“ centro pardavimų vadovas.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 11 14, 11:28)
o štai senų, atsiprašant, triperiukų, tikrai niekas nepraleidinėja  smile.gif

tas tai tikrai smile.gif atsimenu, kai važinėjau su "senuku", nu niekas nepraleisdavo, net ir tose situacijose, kur pagal "užtrauktuko" principą turi praleisti, taip pikta būdavo, dar turbūt galvodavo - chuliganas už vairo, nes bmw3, ir dar langai tamsinti... pasiimdavau vyro naujesnę mašiną - ką tu, kitas reikalas, prašom, tik važiuokit, pone biggrin.gif tik kada tas buvo, o situacija keliuose nei kiek nesikeičia.
Atsakyti
viskas teisingai, o kur žodyne apie septinviečius parašyta? prabangus gali būt ir autobusas, sportinis automobilis, šeimyninis, o ką jau kalbėt apie džipus, kaip pvz mecedes g klasė ir pan, kurie laikomi prabangos ženklu ir puošia šeichų garažus.
Atsakyti
turėdama laisvą minutę, dar atsiverčiau skelbimus, sulyginti minėtą citroeną ir q7.
http://www.autogidas...0126587138.html
http://www.autogidas...0126633229.html

kad nieko neskriausti, metus paėmiau vienodus. Ties kuria vieta citras prabangesnis, neįsivaizduoju.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 11 14, 12:51)
turėdama laisvą minutę, dar atsiverčiau skelbimus, sulyginti minėtą citroeną ir q7.
http://www.autogidas...0126587138.html
http://www.autogidas...0126633229.html

kad nieko neskriausti, metus paėmiau vienodus. Ties kuria vieta citras prabangesnis, neįsivaizduoju.

Tai tada reik imt ir vienodą komplektaciją, o čia ne vienodos (į Q7 bazinę įrangą neįeina odos sėdynės). Ar esi bent kuriame iš jų sėdėjusi? Aš esu, abiejuose, ir pagal vidaus apdailą, komfortą, išdėstymą, citroenas atrodo tikrai prabangiau, bet vat citroenas yra citroenas, pasibaigus garantiniam ėmė ir pabiro biggrin.gif
Bent jau anksčiau medinė apdaila eidavo tik į prabangius, limuzino klasės automobilius, kas parodydavo automobilio išskirtinumą ir prabangą, o dabar beveik visiem modeliam galima nusipirkti papildomą įrangą, tame tarpe ir odines sėdynes (netgi suderintas su panele) bei medžio imitacijos apdailą, ar sportinio tipo apdailą. Bet ar tai iškart padaro automobilį prabangiu? Ar tik padaro brangiu?
Taip pat kažkada kondicionierius buvo prabangos dalykas, vėliau led'inės lempos, dabar beveik visi baziniai modeliai yra ir su vienu, ir su kitu.
Atsakyti
nereikia pabandyt iššokt iš trečio aukšto, kad suprastum, jog gali kojas susilaužyt, arba, kaip pasakyti vyrija, jeigu čia rinktųsi-lyginimas piršto su...
beje, o čia prabangi mašina? sutinkama mūsuose gana dažnai.
http://www.driversge...udi_s2_0082.jpg
Atsakyti
Super,kokia idomi diskusija uzsiveise prabangos tematika,su malonumu pasiskaiciau ir prapleciau zinias drinks_cheers.gif

Del triperiuku nepraleidimo-mane praleidzia,su abiem (ir teisingai sake berods pikkolo-mieliau praleidzia naujesniu/rimtesniu aparatu vairuotojai ),bet as vaziuoju taip kad tam,pries kuri rikiuojuosi (isibegejus iki jo greicio ar daugiau),nekiltu noras greiteti.Bet jei tik nors akimirkai sudvejosi-tada taip,nepraleis doh.gif As praleidineju visus kurie posukius rodo,negaila,visada praleidziu mokomukus-aniems ir taip sunku,kam dar streso papildomo,nepamirsau dar,kaip pati mokiausi ax.gif
Atsakyti