QUOTE(Little feet @ 2014 11 04, 13:39)
Oi, pirma gal reikia pasitikslinti smulkmenas prieš darant tam tikras išvadas? Ten ne šiaip sau saugumo salelė, o visa plati skiriamoji juosta su krūmais, o prieš pat ją yra apsisukimo vieta su ketvirta juosta apsisukimui, kurioje stovėjo eilė mašinų, apribojančių matomumą. Plius iš kitos pusės įsukinėjo fūra, kuri užstojo visą priešingą eismo pusę ir tą saugumo salelę/skiriamąją juostą, tad aš stebėjau fūrą, bet pamačiau, kad ji sustojo ir neketina nerti į gatvę, o iš už jos netikėtai išlindo žmonės. Toje vietoje labai dažna tokia situacija, kai iš kairės bandančios įsukti mašinos užstoja visą vaizdą, o neretai ir būna iškišusios nosį į trečią juostą.
Na tai, ką jūs aprašėte, tai dar blogiau:
- jūs nesumažinote greičio, artėdama prie perėjos, kur, kaip pati rašote, buvo apriibotas matomumas;
- jūs neplanavote stoti priešais perėją, nors gretimoje eilėje prieš perėją stovėjo sustojęs stovėjo sunkvežimis ir praleidinėjo pėsčiuosius.
QUOTE(Little feet @ 2014 11 04, 13:39)
Pėstieji turi pareigą įsitikinti, kad eiti per gatvę yra saugu ir kad vairuotojas juos praleidžia, o aš pradėjau stabdyti iš karto, kai tik pamačiau, kad žmonės išėjo į perėją.
Stabdyti reikėjo pradėti anksčiau.
Mano patarimas jums - keiskite požiūrį ir vairuokite atsargiau. Geriau 100 kartų sulėtinti kada (paskui pasirodo) nereikia, nei vieną kartą nesulėtinti, kada tikrai to reikia. Tada į tokias situacijas, kai "staiga pėstysis įžengė" jūs nebepapulsite.