Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje?

QUOTE(džu @ 2014 11 06, 12:39)
ne, visada jeigu kas nutinka, stengiuosi stot aikštelės pabaigoje, prieš išvažiavimą. Vienąkart mašina tiesiog užgeso ir nesikūrė, kitąkart buvo extra atvejis, kai arba reikėjo stot geležinio vilko g., kur eismas žiaurus, arba stotelėj, tai, turbūt, pasirinkimas aiškus.

Tai va kad,kai zmoniskai ir matai kad zmonem is tikro problemos-tai ir nepikta,bet tai dauguma tiesiog siaip sau stovi,na,gal del to,kad su parkavimusi ir manevravimu problemu turi... bigsmile.gif mirksiukas.gif geleziake,aisku,kad gatveje nestosi-nunes per 5 min. koks nors smskas uz vairo rasantis smile.gif Cia kaip as kazkam sakiau-ka daryti,jei masina sugedo Ukmerges gatveje?(ypac ant to kalno)-ogi ciupti liemene,butiniausius daiktus ir kuo greiciau nesti is jos muila,ir jau saugiai ant saligatvio laukti pagalbos smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

prisijungsiu ir aš su savo komentarais. Šioje temoje daug šnekėjote apie posūkių nerodymą iš anksto. O aš visai nesenai supratau kaip mane nervina ir kokias avarines situacijas sukelias posūkių rodymas PER ANKSTI.
Mano pavyzdys:
Išsukinėjau iš šalutinės gatvės į dešinę, stovėjau laukdama kol pravažiuos mašinos pagrindiniu keliu man iš kairės ir liko viena atriedanti mašinytė, kuri lėtino greitį ir jau iš tolo rodė dešinį posūkį, t.y. kaip aš supratau, kad ji įsukinės į tą šalutinę gatvę iš kurios išvažiuoju aš. Ėmiau įvažinėti į pagrindinę gatvę, o tas diedas su įjungtu posūkiu niekur nepasuko ir važiavo tiesiai į mane pypindamas, teko staigiai pasitraukti į antrą juostą (gerai, kad ten nebuvo automobilių), o pasirodo jis planavo sukti ne į tą gatvelę, iš kurios aš išvažinėjau, o į už jos dar už kokių 20 m. esantį įvažiavimą į degalinę. Nu šakės, kaip užsiutus buvau už tokius bajerius.

O dabar jau visada prisibijau prieš išsukdama ir netikiu tais atvažiuojančiais ir rodančiais posūkį, nes jeigu šioje situacijoje būtų įvykus avarija, tai kalta būčiau buvus aš, nes niekam nebūčiau įrodžius, kad tas posūkis buvo rodomas ir aš buvau suklaidinta, kad man kelias įsukti yra laisvas sad.gif
Atsakyti
oi, čia tai niekam neįrodysi smile.gif tas pats, kaip būna, kad pamiršta išjungt posūkį, mina su juo kelis kilometrus, o tu gali pagalvoti, kad jis suks. smile.gif
Atsakyti
na parašyta KET, kad reikia rodyti posūkį neklaidinant kitų, gal būtų galima savo tiesą įrodyti mastau.gif
Atsakyti
o taip pat kitas turi įsitikinti, ar rodantysis tikrai pasuks, kaltė čia būtų visiškai aiški smile.gif
vat jeigu nerodęs posūkio būtų pasukęs, bet ir tai, bet ką įrodyti reiktų liudininkų.
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2014 11 06, 15:41)
o taip pat kitas turi įsitikinti, ar rodantysis tikrai pasuks, kaltė čia būtų visiškai aiški  smile.gif

man neaiški, kviesčiau policiją, įdomu, kaip ji nuspręstų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 06 lapkričio 2014 - 15:59
Spėju reiktų liudininkų...
taip pat jau pasvarstau gal tokiom situacijom verta ir videoregistratorių turėti. Nors būtent šioje situacijoje video registratorius kaip ir neužfiksuotų mašinos artėjančios iš kairės, tad kažin ar ką įrodyt pavyktų ir policijai atvykus, jei tas žmogus sakytų, kad posūkio nerodė.
Atsakyti
aa, atsiprašau, kažkaip supratau, kad mašina artėjo iš dešinės.. jei iš kairės, tai tada aišku, kad jūs turėjote palaukti, kol ji įsuks į jūsų gatvę, kaip galvojote, ir tik tada išvažiuoti į pagr. kelią.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 11 06, 17:59)

Būtumėt kalta... iš šalutinio važiuojant reikia įsitikinti kad kelias laisvas ir duoti kelią visiems:
154. Nelygiareikšmių kelių sankryžoje šalutiniu keliu važiuojantis vairuotojas privalo duoti kelią transporto priemonėms, artėjančioms prie sankryžos pagrindiniu keliu.
Man tai mokantis jau buvo įkalta, kad nesvarbu kas ką rodo - turiu būti tikra, kad kelias laisvas. Tad stoviu ir laukiu, kol įsitikinsiu ką jis iš tiesų žada daryt... nes jei tikėčiau vien posūkių rodymu ar nerodymu mieste - manau toli nenuvažiuočiau... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(me2zza @ 2014 11 06, 15:15)
O dabar jau visada prisibijau prieš išsukdama ir netikiu tais atvažiuojančiais ir rodančiais posūkį, nes jeigu šioje situacijoje būtų įvykus avarija, tai kalta būčiau buvus aš, nes niekam nebūčiau įrodžius, kad tas posūkis buvo rodomas ir aš buvau suklaidinta, kad man kelias įsukti yra laisvas sad.gif
Niekam ten nebūtų įdomu ar jis rodė posūkį ar ne, kalta būtumėte jūs 100%.

Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2014 11 06, 15:59)
Nuspręstų jums skirti baudą už autoįvykio sukėlimą smile.gif

Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2014 11 06, 16:08)
aa, atsiprašau, kažkaip supratau, kad mašina artėjo iš dešinės.. jei iš kairės, tai tada aišku, kad jūs turėjote palaukti, kol ji įsuks į jūsų gatvę, kaip galvojote, ir tik tada išvažiuoti į pagr. kelią.
O prie ko čia dešinė/kairė? Nuo kada dešinės rankos taisyklės taikomos pagrindinio/šalutinio kelio atveju?
Atsakyti
o abipusis kaltumas gali būti?
Atsakyti
Man tai yra buvę dar geriau: iš šalutinio sukant dešinėn pagrindiniu važiavusi mašina sustojo mane praleist (ten kamštis buvo susidaręs, tai kas antrą įleidinėjo), o jau man pradėjus sukt - sustojusiai mašinai iš paskos važiavęs staiga nėrė jai iš dešinės tiesiai man į panosę. Aplenkė ją iš dešinės pasinaudojęs proga ... tada labai džiaugiausi, kad nemoku greitai pajudėt iš vietos, spėjau pastebėt tą beprotį ir staigiai sustabdžiau, nors širdis jau buvo kulnuose paskui.... manau, būčiau buvus kalta, ir vargu ką įrodyčiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 07 lapkričio 2014 - 09:42