Įkraunama...
Įkraunama...

Kas nervina kelyje?

Įdomiai jūs traktuojat KET taisykles, viršyti greitį irgi griežtai draudžiama, bet vat pačios prisipažįstat kad tai darot, o vat sustojusius stotelėj iškart gatavos nuskalpuot. Ten kur Vilniuje sustodavau, kad susirinkt savo keleivius, nebuvo jokios aikštelės, nes gatvė palei upę, ir žmonės ateidavo pėsti, iš aplinkinių vietovių, stotelė plati ir ilga, niekam netrukdydavau. O vat sustojusi gatvėje, būčiau užėmusi visą pirmą eilę, tai garantuotai būčiau sulaukusi daug pypinimų ir nepatenkintų vairuotojų.
Kas dėl posūkio, tai jo rodymas neįpareigoja atlikti manevrą. Prieš sukdamas visada turi įsitikinti, kad tave praleidžia ar kad tikrai suka. Yra buvę nemažai atvejų (net per TV kažkada rodė), kad kai kurie vairuotojai taip bando susiremontuoti savo automobilius. Jie niekur nesuka ir gaudo tokius žioplus vairuotojus, kurie lieka kalti. Nors kartais matosi, kad žmogus tikrai suks, jis lėtina prieš įsukimą, bet vis viena tai rizikinga.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 11 07, 09:32)
o abipusis kaltumas gali būti?
Ne.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 07, 09:47)
o vat sustojusius stotelėj iškart gatavos nuskalpuot

tai kad aš tik apie save kalbėjau.
pirmą kartą sustojau stotelėje prie litexpo, buvo paroda, mašinų buvo gana daug, reikėjo policijos pagalbos reguliuoti jų į/išvažiavimą. stotelėje turėjau paimti vyrą, jis tuojau turėjo pribėgti iš parodos, viešojo trasporto tuo metu nebuvo, retai važiavo, nes savaitgalis, stovėjau niekam netrukdžiau, bet policininkas mane išvarė.
antrą kartą apsižiūrėjau prieš stodama stotelėje, na nebuvo troleibuso, bet mama kol išsiropštė iš mašinos, ans atvažiavo ir jau iš tolo man pypino.
štai tokie mano nesėkmingi kartai, todėl daugiau nebestoju.

o viršiju ten ir tada, kai niekam netrukdau. ir tas tikrai atsitinka ne kiekvieną dieną, kurgi viršysi važiuojant kartu su visais į/iš darbo..
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 11 07, 10:10)
o viršiju ten ir tada, kai niekam netrukdau. ir tas tikrai atsitinka ne kiekvieną dieną, kurgi viršysi važiuojant kartu su visais į/iš darbo..

Keistas požiūris rolleyes.gif Jei niekam netrukdau, tai galiu viršyti greitį? Bet juk mieste greitis ribojamas ne dėl to, kad kažkam trukdai, o dėl saugumo. O kartais gali užtekti ir vieno karto, kad įvyktų avarija.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 07, 10:15)
Keistas požiūris rolleyes.gif Jei niekam netrukdau, tai galiu viršyti greitį? Bet juk mieste greitis ribojamas ne dėl to, kad kažkam trukdai, o dėl saugumo. O kartais gali užtekti ir vieno karto, kad įvyktų avarija.

aš ir nerašiau, kad aš mieste viršiju greitį. kur Vilniuje galima virštyti greitį, kai toks mašinų srautas..
bet nesvarbu kur, vistiek pažeidžiu. pati viską suprantu, nereikia manęs mokyti, palikit tą gyvenimui ir policijai.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 11 06, 09:45)
Gera buvo akcija čia kažkada Gedimino prospekte, kai policija siūlėsi iškviesti techninę pagalbą visiems su avarine stovintiems... Galėtų ir dažniau tokias akcijas daryt...  biggrin.gif

Akcija buvo dėl to, kad Gedimino pr. ir aplink stovėjimas yra mokamas (berods 6 lt/val.), o su avariniais sustoję nemoka.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 07, 10:47)
Įdomiai jūs traktuojat KET taisykles, viršyti greitį irgi griežtai draudžiama...

Na,as juk nesakiau,kad virsiju specialiai...stengiuosi to nedaryti,tuo labiau,kad ir mane paleidusiam patruliui pazadejau neskraidyti smile.gif kiek galiu,stengiuosi save kontroliuoti,bet ne visada iseina.Kad iseitu-reikia savaitgaliais vaziuoti i aikstele issikrauti,bet sita reikala del mokslu teko uzraukti kuriam laikui verysad.gif Tiesiog tai vienintelis pazeidimas kuri labai sunku susikontroliuoti doh.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2014 11 07, 11:23)
aš ir nerašiau, kad aš mieste viršiju greitį. kur Vilniuje galima virštyti greitį, kai toks mašinų srautas..
bet nesvarbu kur, vistiek pažeidžiu. pati viską suprantu, nereikia manęs mokyti, palikit tą gyvenimui ir policijai.

Vilniuje srautas eina mazdaug 20km + biggrin.gif Nori nenori virsysi doh.gif
Paskutiniam sakiniui pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
aš jau kelintą dieną susidūriu su mašinos užstatymu aikštelėje prie darželio... jei nėra vietos, atsiranda super skubantis, meta mašiną per vidūrį aikštelės ir nueina, o tu paskui kniskis ir bandyk išvažiuot doh.gif nu jei nėra vietos, apsisuk ir pastatyk mašiną gatvėj, taip, reikės paeiti, aš juk galiu paeiti su 2-metinuku, o kažkam ir su 5-mečiu labai sunku tą padaryti. visi mes iš ryto skubam, bet tai reikia gerbti vieni kitus..
per tą nelemtą darželio aikštelę sūnus keismažodį pakartojo, išsprūdo man galų gale doh.gif gerai, kad ne visas raides ištaria ir niekas kitas nesupras laugh.gif o aš stengisuos nepasikartot, gal pamirš..
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 11 07, 12:43)
Vilniuje srautas eina mazdaug 20km + biggrin.gif

Tai jau taip drinks_cheers.gif aš kol su žaliu lapu važinėju labai norėčiau neviršyt... Tai atvirkščiai man gaunasi nei zuzlai- neviršydama ir niekam netrukdydama važiuot galiu tik jau miesto pakrašty, vėlai vakare kai mašinų nebėra biggrin.gif

Kažko vėl pradėjau gesti, ypač įkalnėj kai reikia pajudėt verysad.gif jau seniai nebebūdavo tokių dalykų.. žiūriu pamatau Taurakalnio viršuj raudoną šviesoforą - ir jau vėl kojos dreba doh.gif Tai iš anksto atsiprašau ką sunervinsiu, nors turiu pripažint kad kuo toliau, tuo tolerantiškesni man atrodo kiti vairuotojai smile.gif nu aišku nekalbant apie chuliganus ir tuos, kur nervai nelaiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis5: 07 lapkričio 2014 - 11:20
QUOTE(zuikis5 @ 2014 11 07, 11:09)
Kažko vėl pradėjau gesti, ypač įkalnėj kai reikia pajudėt verysad.gif jau seniai nebebūdavo tokių dalykų.. žiūriu pamatau Taurakalnio viršuj raudoną šviesoforą - ir jau vėl kojos dreba  doh.gif

tai nervini aplinkinius hihihi.gif 4u.gif
pasitreniruok, klausyk savo mašinos smile.gif laikant stabdį atleidinėk sankabą ir klausyk - kai mašina pradės "urgzti", reiškia jau gali atleisti stabdį ir spausti gazą, sankaba laikys mašiną, nereidėsi ir neužgesi. ir niekada neskubėk ir jokios muzikos mašinoj, kol nepradėsi jausti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 07 lapkričio 2014 - 11:24
QUOTE(pikkolo @ 2014 11 07, 09:47)
Įdomiai jūs traktuojat KET taisykles, viršyti greitį irgi griežtai draudžiama, bet vat pačios prisipažįstat kad tai darot, o vat sustojusius stotelėj iškart gatavos nuskalpuot.

viskas yra vienodai draudžiama. Bet... tie, kurie greičiau važiuoja, mažiau trukdo bendram eismui nei stovintys stotelėse. tas kur lekia, aplenkė ir nulėkė, tiek jį tematei. o tas, kur stotelėj stovi, atvažiavęs autobusas/troleibusas negali įvažiuoti į stotelę, stovi pusiau stotelėj, pusiau gatvėj, trukdydamas pravažiuoti automobiliams pirma juosta. ir štai turim krūvą susinervinusių žmonių: vairuotoją, kuris negali normaliai sustoti ir įvažiuoti/išvažiuoti į/iš stotelės, keleivius, kuriems nepatogu įlipti/išlipti, vairuotojus, kurie įstringa už tokio autobuso/troleibuso.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2014 11 07, 13:23)
tai nervini aplinkinius hihihi.gif 4u.gif
pasitreniruok, klausyk savo mašinos smile.gif laikant stabdį atleidinėk sankabą ir klausyk - kai mašina pradės "urgzti", reiškia jau gali atleisti stabdį ir spausti gazą, sankaba laikys mašiną, nereidėsi ir neužgesi. ir niekada neskubėk ir jokios muzikos mašinoj, kol nepradėsi jausti smile.gif

kol mokiaus tai šita vieta buvo be problemų, nesu niekad jokioj estakadoj anei įkalnėj užgęsus, o ir su saviške mašina jau lyg buvo be problemų, o vat užteko porą kartų užgest - ir žiūriu pradėjau skubėt, bijot... doh.gif Reiks vėl iš naujo treniruotis, gal batai storesniu padu "kiša koją", o gal ir mašiną reiks pažiūrėt, lyg trauka sumažėjus... Šiaip ar taip, technikinė ant nosies, tai teks važiuot į servisą vis tiek. Bet čia jau biški nukrypom nuo "nervinės" temos... tongue.gif biggrin.gif pardon 4u.gif
Atsakyti