QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 01 29, 10:11)
Svajoju apie atramines sieneles. Bet visur tašytų akmenų, jei tik link klasikos traukiama. Bepigu europeanams išsidirbinėti, kai pas juos akmuo : tufas ar kalkakmenis. Lengvai skaldomi, pjaustomi akmenys. Ogi lietuvišką riedulį pabandyk gražiai suskaldyti....Bandžiau pati, kai kur skilo, o dažniausiai ne. Nusiplūkiau kaip kasyklų vergas

Jei samdyti skaldytoją ir daryti iš akmens a la plytas, tai kainuos tiek, kad nebemiela bus žiūrėti. O sumūryta iš riedulių man kažko į lietuvišką kaimišką stilių traukia
Tai ką patarsite, protingieji kurmiai?
gi apie ta pati svajojam

!
Man aktualiausia tema (jau 3 metai galvoju) , ka pries svetaines langa pasodinti/patatyti/irengti, kad nuo kaimynu ir gatves prisidengti. O plotas viso labo 2,5 m siaurumo. Kada nors gal placiau atskleisiu situacija.
Buvau apsidziaugus srendimu daryti atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, tik veliau prisiminiau, kad ju viena puse dekoratyvi, o kita reikia zemem uzpilti ar kitaip slepti. Ir vel snipstas gavosi

.
Joo, mums gerai, naturalaus akmens mes turim i valias, jei nedaug reikia, nuvaziuojam su MB i karjera ir prisirenkam kokiu norim ir kiek , kartais veltui, kartais 10-20 atsieina.
Bet jei is firmos pirkti pjaustytus, rusiuotus ir su pristatymu, tai ir tukstancio neuzteks.
Vienu zodziu, paslaugos kainuoja cia didelius pinigus

.
Pas mane yra naturalaus akmens sode, bet nespjaunu ir i betona, netgi sakyciau - as ji myliu. Betono trinkeles, sieneles, bordiurai, sodo takeliai, betonine pavesine... Va ko nemegstu, tai medzio (isskyrus langus ir duris

).
Kaimynai susiterasavo slaitini sklypa medinemis atraminemis sienelemis - kol kas atrodo baisiai, bet kai apsizeldins, tikiuosi vaizdas pageres.
Dar variantas, pora puslapiu atgal temoje idetas buvo:
Berods dar nesigyriau, kad pagaliau rudeni pasisodinau savo 2 legendinius issvajotus, isieskotus medzius

.
Crataegus lavallei Carrierei :
http://www.monde-de-.../Im...4 (8).jpg
Uzsisakem vasara, kamieno stori, auksti (ne maziau 2m) nurodem, atveze spalio pabaigoj ar lapkricio pradzioj - medziai 5,5m aukscio iki virsunes

. Vos infarkto negavau is netiketumo.