Ne mano kiemas, bet pas mane ant terasos loveliuose tokios tujos Danica auga - puiki alternatyva buksmedziu burbulams sauletoje vietoje:
Sveikutes provansišku sodeliu, kiemeliu kurejos ir gerbejos 
Esu tokia pat augalu myletoja kaip ir jus
skaitineju, groziuosi jusu namu aplinka ir kuriu planus savo kiemui, nors jau atrodo viskas padaryta, bet pastoviai atsiranda nauju planu.
Vida, o jeigu tikrai darytumet atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, o ta nedekoratyvia puse zemem uzpiltumet ir alpinariuma padarytumet pries svetaines langa butu gi grazu, tik nezinau ar nuo kaimynu pasisleptumet
O jusu medziai tai labai
man labai grazu tie raudoni vaisiai
, o as pasisodinau svyranti sermuksni vien del raudonu uogu, galvoju ziema bus grazu, bet pas mus labai daug pauksciu tai greit uogas nurenka

Esu tokia pat augalu myletoja kaip ir jus

Vida, o jeigu tikrai darytumet atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, o ta nedekoratyvia puse zemem uzpiltumet ir alpinariuma padarytumet pries svetaines langa butu gi grazu, tik nezinau ar nuo kaimynu pasisleptumet

O jusu medziai tai labai

QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 10:36)
Ne mano kiemas, bet pas mane ant terasos loveliuose tokios tujos Danica auga - puiki alternatyva buksmedziu burbulams sauletoje vietoje:

QUOTE(AJIRA @ 2015 01 30, 10:51)

sienele butu tik vienas is elementu bendroje kompozicijoje, o alpinariumas netinka.
Pries langa stoves tokia vaza (tik be vynuogiu) ant postamento, i ja sodinsiu kruma, bet reikia dar kazko aplink, kad neatrodytu kaip ant stalo pastatyta

QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 11:58)
sienele butu tik vienas is elementu bendroje kompozicijoje, o alpinariumas netinka.
Pries langa stoves tokia vaza (tik be vynuogiu) ant postamento, i ja sodinsiu kruma, bet reikia dar kazko aplink, kad neatrodytu kaip ant stalo pastatyta
.

sunku isivaizduoti

vaza labai labai grazi

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 11 01, 22:31)
RK, kaip smagu tave vėl susitikti
Žinai, man putinas vienas gražiausių krūmų. Sodinčiau jį ten, kur nuolat žvilgsnis užkliūva pro langą. Vasaros pradžioje balti žiedai, paskui uogos rausta, lapai gražiai nusidažo ir galiausiai lieka vėl uogos, kol paukščiai nenuskabo.
O tas raudonom liepsnelėm- tai gal pieris? Pas tave šalčių nebūna didelių, gal gyvens. Pas mane numiriojo.
Kaip matau, dauguma baltais žiedais augalų. Bus Baltasis sodas?

Žinai, man putinas vienas gražiausių krūmų. Sodinčiau jį ten, kur nuolat žvilgsnis užkliūva pro langą. Vasaros pradžioje balti žiedai, paskui uogos rausta, lapai gražiai nusidažo ir galiausiai lieka vėl uogos, kol paukščiai nenuskabo.
O tas raudonom liepsnelėm- tai gal pieris? Pas tave šalčių nebūna didelių, gal gyvens. Pas mane numiriojo.
Kaip matau, dauguma baltais žiedais augalų. Bus Baltasis sodas?
LABAS

Tas putinas mazas mazas, dar nepasodintas (pas uosviene siltnamy dabar), kazi per kiek jis uzauga....?
Raudonom liepsnelem rugstusis zagrenis, man jie labai, viena turiu, dar kelis pirksiu.
O balto sodo labai noriu

( balandi su 2 sesem maunam i Italija 5 dienom pasibut, tai augalu pirkimas tures palaukt

QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 11:00)
gi apie ta pati svajojam
!
Uzsisakem vasara, kamieno stori, auksti (ne maziau 2m) nurodem, atveze spalio pabaigoj ar lapkricio pradzioj - medziai 5,5m aukscio iki virsunes
. Vos infarkto negavau is netiketumo.

Uzsisakem vasara, kamieno stori, auksti (ne maziau 2m) nurodem, atveze spalio pabaigoj ar lapkricio pradzioj - medziai 5,5m aukscio iki virsunes

Mano svajone dideli medziai. Kolkas sermuksni pirkau nemaza uz 500 litu, bet daug irgi po tiek neprisipirksi

Parodyk tuos medzius

QUOTE(Laura RK @ 2015 01 30, 12:17)
pavasari

Tai jauni medeliai, tik labai auksti.
Zagreniu arti pamatu ar inzineriniu komunikaciju nesodink, turesi bedos, kai saknys prades skverbtis ir viska ardyti. O ir aztalu nerauk, o nupjauk, jei uzjudinsi, pasius medis jas dar labiau leisti.
QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 14:33)
Zagreniu arti pamatu ar inzineriniu komunikaciju nesodink, turesi bedos, kai saknys prades skverbtis ir viska ardyti. O ir aztalu nerauk, o nupjauk, jei uzjudinsi, pasius medis jas dar labiau leisti.
Žagrenių daug tikrai nereikia sodinti, o tai, kaip Vida rašo, piktžole pavirsta. Nors aš juos dievinu, bet tikrai neverta jų kelių sodinti. Priaugs ir taip, o tiek kiek reikės tiek ir palikite, o kitus vis su žolepjove- šnai....

QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 10:00)
gi apie ta pati svajojam
!
Man aktualiausia tema (jau 3 metai galvoju) , ka pries svetaines langa pasodinti/patatyti/irengti, kad nuo kaimynu ir gatves prisidengti. O plotas viso labo 2,5 m siaurumo. Kada nors gal placiau atskleisiu situacija.
Buvau apsidziaugus srendimu daryti atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, tik veliau prisiminiau, kad ju viena puse dekoratyvi, o kita reikia zemem uzpilti ar kitaip slepti. Ir vel snipstas gavosi
.
Dar variantas, pora puslapiu atgal temoje idetas buvo:

Man aktualiausia tema (jau 3 metai galvoju) , ka pries svetaines langa pasodinti/patatyti/irengti, kad nuo kaimynu ir gatves prisidengti. O plotas viso labo 2,5 m siaurumo. Kada nors gal placiau atskleisiu situacija.
Buvau apsidziaugus srendimu daryti atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, tik veliau prisiminiau, kad ju viena puse dekoratyvi, o kita reikia zemem uzpilti ar kitaip slepti. Ir vel snipstas gavosi

Dar variantas, pora puslapiu atgal temoje idetas buvo:

Klinkerio mūras man labai gražu.

Beje, atsiribojimui nuo kaimynų. Jei žiema šiltesnė nei pas mus, sodinčiau dyglainę. Arba bugienį. Žiemą vasarą gražu. Yra ir kitokių gražių visžalių augalų. Žiūrint, kokio ūgio uždangos reikia?
Putinas kartais auga labai greitai. Sau nusipirkau kažkokį nuosprogą turguje pas bobulę. Iš šaknies atžalos kilęs. Neauga, nors užmušk. Kaimynas užpernai išrovė vyšnią ir jos vieton įkišo putiną, atrodo, padaugintą iš gyvašakių. Per metus paaugo iki kelių ir dar sugalvojo kelis žiedus sukrauti.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 01 30, 19:25)
Vida 777, pasižiūrėkit, gal galima padaryti ažūrinę sienelę ir apželdinti vijokliais.
ziuriu ziuriu visus variantus, kol visko imanomo ir neimanomo nepergalvosiu, tol sprendimo nepriimsiu

Nenoriu labai plestis kol kas siuo klausimu, nes nematant situacijos patarimai kaip is tuscio i kiaura pilstymas...
Siaip sakyciau pas mus viskas stipriai apzeldinta, tai tu pliku muru nelabai ir pamatysi, o kai jie augalais apsiraizge, tai ar betonas, tinkas, ar akmuo, mazai i akis krenta.
Laba,
Noriu pasiteirauti
Ar bortelis labai butinas dengiant geotekstile? Pabodo karpyt zoles apie augalus,noriu pabandyt uzdengti. Gal zole pjaunant nebus gerai be borto
Noriu pasiteirauti
Ar bortelis labai butinas dengiant geotekstile? Pabodo karpyt zoles apie augalus,noriu pabandyt uzdengti. Gal zole pjaunant nebus gerai be borto

Sveikos merginos, prijauciancios mano skoniui 
kadangi pribres pamazu ir mums persikelti is vidaus I lauka, tai norejau uzbegant sezonui uz akiu paklausti jusu patarimo, prisegu musu dabartine situacija, o ji tokia, kad is to paveikslelio realiai musu sklype yra tik namas
daugiau viskas fantazijose, kurios issipildys realiai tikrai laaaabai negreit 
Taigi ir ukiniai ir pirteles ir krepsinio aiksteles yra svajose, kas atsiras zinoma tai tvora ir vartai ir terasa vidiniame namo kampa, daugiau galvoju viska su augalais pradeti formuoti, kas nereikalaus tokiu milijoniniu investiciju kaip kad nauji pastatai
musu kelias I nama kerta didziuliu egliu juosta, tai cia tie zali rutuliukai, ji atjuosia mus nuo pagrindinio kelio, tai ju propersoj bus klasikiniai vartai, daugiau noretusi gal isgirsti patarimu ka ir kaip bandyti zonuoti, nes turiu minti, daryti vaismedziu soda uz ukinio tame kampa, o daugiau noriu grazau klasikinio sodo, kur spalvos butu tik zalia, balta ir rozine
medeliai patinka visi is siu:
hortenzija
rododendras
alyva
visterija
robinija
ragane
kutalpa
dencija
putinas
pieris
zinoma rozes
arukai
beje pas mus zinoma net trinkeliu aplink nama dar near tai baisuma su zvyru, bet kazkada susidesim kai susitaupysim
tai va, pafoktinsiu realiu musu plyno lauko nuotrauku jei ka veliau, nors near ka ten rodyti, nieko near
o cia idedu planeli ir gal vaizdui susidaryti, kai su sunumi eglese sedejome kaip musu vidinis kiemas atrodo
(is karto teisinuosi kodel namas taip per viduri, ners ten kur neryskus raudoni ruozeliai, eina servitutinis kelias, tai namo arciau egliu neisejo statyti, o sklypas yra apie 30 aru)
tiek priveliau, bet esminis klausimas nuo ko pradet ir kaip deliot, grupuot ir panasiai
deja landsafto dizaineriams neturim lesu ir beje nesinori to lietuvisko islaizyto su alpinariumais vaizdo

kadangi pribres pamazu ir mums persikelti is vidaus I lauka, tai norejau uzbegant sezonui uz akiu paklausti jusu patarimo, prisegu musu dabartine situacija, o ji tokia, kad is to paveikslelio realiai musu sklype yra tik namas

Taigi ir ukiniai ir pirteles ir krepsinio aiksteles yra svajose, kas atsiras zinoma tai tvora ir vartai ir terasa vidiniame namo kampa, daugiau galvoju viska su augalais pradeti formuoti, kas nereikalaus tokiu milijoniniu investiciju kaip kad nauji pastatai

musu kelias I nama kerta didziuliu egliu juosta, tai cia tie zali rutuliukai, ji atjuosia mus nuo pagrindinio kelio, tai ju propersoj bus klasikiniai vartai, daugiau noretusi gal isgirsti patarimu ka ir kaip bandyti zonuoti, nes turiu minti, daryti vaismedziu soda uz ukinio tame kampa, o daugiau noriu grazau klasikinio sodo, kur spalvos butu tik zalia, balta ir rozine

medeliai patinka visi is siu:
hortenzija
rododendras
alyva
visterija
robinija
ragane
kutalpa
dencija
putinas
pieris
zinoma rozes
arukai
beje pas mus zinoma net trinkeliu aplink nama dar near tai baisuma su zvyru, bet kazkada susidesim kai susitaupysim

tai va, pafoktinsiu realiu musu plyno lauko nuotrauku jei ka veliau, nors near ka ten rodyti, nieko near

o cia idedu planeli ir gal vaizdui susidaryti, kai su sunumi eglese sedejome kaip musu vidinis kiemas atrodo

tiek priveliau, bet esminis klausimas nuo ko pradet ir kaip deliot, grupuot ir panasiai