Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

Ne mano kiemas, bet pas mane ant terasos loveliuose tokios tujos Danica auga - puiki alternatyva buksmedziu burbulams sauletoje vietoje:

user posted image
Atsakyti
Sveikutes provansišku sodeliu, kiemeliu kurejos ir gerbejos 4u.gif
Esu tokia pat augalu myletoja kaip ir jus smile.gif skaitineju, groziuosi jusu namu aplinka ir kuriu planus savo kiemui, nors jau atrodo viskas padaryta, bet pastoviai atsiranda nauju planu.

Vida, o jeigu tikrai darytumet atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, o ta nedekoratyvia puse zemem uzpiltumet ir alpinariuma padarytumet pries svetaines langa butu gi grazu, tik nezinau ar nuo kaimynu pasisleptumet g.gif

O jusu medziai tai labai thumbup.gif man labai grazu tie raudoni vaisiai thumbup.gif , o as pasisodinau svyranti sermuksni vien del raudonu uogu, galvoju ziema bus grazu, bet pas mus labai daug pauksciu tai greit uogas nurenka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 10:36)
Ne mano kiemas, bet pas mane ant terasos loveliuose tokios tujos Danica auga - puiki alternatyva buksmedziu burbulams sauletoje vietoje:

user posted image

drinks_cheers.gif jos puikiai auga vazonuose ir graziai atrodo ir pas mane vazonuose, is pradziu buksmedzius buvau susodinus, bet Lietuvoj apsala cool.gif tik kazin kiek metu augs vazone cool.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2015 01 30, 10:51)
Vida, o jeigu tikrai darytumet atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, o ta nedekoratyvia puse zemem uzpiltumet ir alpinariuma padarytumet pries svetaines langa butu gi grazu, tik nezinau ar nuo kaimynu pasisleptumet  g.gif

sienele butu tik vienas is elementu bendroje kompozicijoje, o alpinariumas netinka.
Pries langa stoves tokia vaza (tik be vynuogiu) ant postamento, i ja sodinsiu kruma, bet reikia dar kazko aplink, kad neatrodytu kaip ant stalo pastatyta smile.gif .

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 11:58)
sienele butu tik vienas is elementu bendroje kompozicijoje, o alpinariumas netinka.
Pries langa stoves tokia vaza (tik be vynuogiu) ant postamento, i ja sodinsiu kruma, bet reikia dar kazko aplink, kad neatrodytu kaip ant stalo pastatyta  smile.gif .

sunku isivaizduoti cool.gif
vaza labai labai grazi thumbup.gif man tokios labai patinka, turiu panasiu ir as
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 11 01, 22:31)
RK, kaip smagu tave vėl susitikti thumbup.gif
Žinai, man putinas vienas gražiausių krūmų. Sodinčiau jį ten, kur nuolat žvilgsnis užkliūva pro langą. Vasaros pradžioje balti žiedai, paskui uogos rausta, lapai gražiai nusidažo ir galiausiai lieka vėl uogos, kol paukščiai nenuskabo.
O tas raudonom liepsnelėm- tai gal pieris? Pas tave šalčių nebūna didelių, gal gyvens. Pas mane numiriojo.
Kaip matau, dauguma baltais žiedais augalų. Bus Baltasis sodas?

LABAS bigsmile.gif .
Tas putinas mazas mazas, dar nepasodintas (pas uosviene siltnamy dabar), kazi per kiek jis uzauga....?
Raudonom liepsnelem rugstusis zagrenis, man jie labai, viena turiu, dar kelis pirksiu.

O balto sodo labai noriu wub.gif . Tik jauciu ilgai reiks laukt vaizdu, kol suaugs kazkas...........

( balandi su 2 sesem maunam i Italija 5 dienom pasibut, tai augalu pirkimas tures palaukt cool.gif, o tiek visko norisi bigsmile.gif )

QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 11:00)
gi apie ta pati svajojam  bigsmile.gif !

Uzsisakem vasara, kamieno stori, auksti (ne maziau 2m) nurodem, atveze spalio pabaigoj ar lapkricio pradzioj - medziai 5,5m aukscio iki virsunes  bigsmile.gif . Vos infarkto negavau is netiketumo.

Mano svajone dideli medziai. Kolkas sermuksni pirkau nemaza uz 500 litu, bet daug irgi po tiek neprisipirksi cool.gif .........
Parodyk tuos medzius smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura RK: 30 sausio 2015 - 12:19
QUOTE(Laura RK @ 2015 01 30, 12:17)
Parodyk tuos medzius smile.gif

pavasari biggrin.gif , i ka dabar ziuret - plikas sakas su keliais raudonais obuoliukais tongue.gif ?
Tai jauni medeliai, tik labai auksti.

Zagreniu arti pamatu ar inzineriniu komunikaciju nesodink, turesi bedos, kai saknys prades skverbtis ir viska ardyti. O ir aztalu nerauk, o nupjauk, jei uzjudinsi, pasius medis jas dar labiau leisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 30 sausio 2015 - 13:38
QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 14:33)
Zagreniu arti pamatu ar inzineriniu komunikaciju nesodink, turesi bedos, kai saknys prades skverbtis ir viska ardyti. O ir aztalu nerauk, o nupjauk, jei uzjudinsi, pasius medis jas dar labiau leisti.

Žagrenių daug tikrai nereikia sodinti, o tai, kaip Vida rašo, piktžole pavirsta. Nors aš juos dievinu, bet tikrai neverta jų kelių sodinti. Priaugs ir taip, o tiek kiek reikės tiek ir palikite, o kitus vis su žolepjove- šnai.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2015 01 30, 10:00)
gi apie ta pati svajojam  bigsmile.gif !
Man aktualiausia tema (jau 3 metai galvoju) , ka pries svetaines langa pasodinti/patatyti/irengti, kad nuo kaimynu ir gatves prisidengti. O plotas viso labo 2,5 m siaurumo. Kada nors gal placiau atskleisiu situacija.
Buvau apsidziaugus srendimu daryti atramine sienele is dekoratyviniu betono blokeliu, tik veliau prisiminiau, kad ju viena puse dekoratyvi, o kita reikia zemem uzpilti ar kitaip slepti. Ir vel snipstas gavosi  blush2.gif .
Dar variantas, pora puslapiu atgal temoje idetas buvo:

user posted image

Klinkerio mūras man labai gražu. wub.gif wub.gif Tik pas mus nematau didelių plytų klinkerinių. Galima būtų gauti naudotų molinių plytų, tik gal nelabai atlaikytų lietuje kelias žiemas. g.gif Žiūrinėjau betonines trinkeles a la klinkeris. Bet man kažko visi padirbiniai į trečią dieną atsibosta. Klasikinį sodą įsivaizduoju tokį jau "pagyvenusį", šviežias betonas kaip svetimkūnis atrodytų. Vida, gal pas jus visuomeninėse erdvėse ne tiek to betono prikišta. Aš kai pamatau atraminę sienelę iš betoninių trinkelių, iš karto prieš akis visokių firmų firmelių kiemai iššoka doh.gif Nuosavas sodas su tokiais statiniais man atrodytų labai jau "valdiškas"
Beje, atsiribojimui nuo kaimynų. Jei žiema šiltesnė nei pas mus, sodinčiau dyglainę. Arba bugienį. Žiemą vasarą gražu. Yra ir kitokių gražių visžalių augalų. Žiūrint, kokio ūgio uždangos reikia?
Putinas kartais auga labai greitai. Sau nusipirkau kažkokį nuosprogą turguje pas bobulę. Iš šaknies atžalos kilęs. Neauga, nors užmušk. Kaimynas užpernai išrovė vyšnią ir jos vieton įkišo putiną, atrodo, padaugintą iš gyvašakių. Per metus paaugo iki kelių ir dar sugalvojo kelis žiedus sukrauti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 01 30, 19:25)
Vida 777, pasižiūrėkit, gal galima padaryti ažūrinę sienelę ir apželdinti vijokliais.

ziuriu ziuriu visus variantus, kol visko imanomo ir neimanomo nepergalvosiu, tol sprendimo nepriimsiu hihihi.gif .
Nenoriu labai plestis kol kas siuo klausimu, nes nematant situacijos patarimai kaip is tuscio i kiaura pilstymas...

Siaip sakyciau pas mus viskas stipriai apzeldinta, tai tu pliku muru nelabai ir pamatysi, o kai jie augalais apsiraizge, tai ar betonas, tinkas, ar akmuo, mazai i akis krenta.
Atsakyti
Laba,
Noriu pasiteirauti
Ar bortelis labai butinas dengiant geotekstile? Pabodo karpyt zoles apie augalus,noriu pabandyt uzdengti. Gal zole pjaunant nebus gerai be borto g.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, prijauciancios mano skoniui smile.gif
kadangi pribres pamazu ir mums persikelti is vidaus I lauka, tai norejau uzbegant sezonui uz akiu paklausti jusu patarimo, prisegu musu dabartine situacija, o ji tokia, kad is to paveikslelio realiai musu sklype yra tik namas biggrin.gif daugiau viskas fantazijose, kurios issipildys realiai tikrai laaaabai negreit biggrin.gif
Taigi ir ukiniai ir pirteles ir krepsinio aiksteles yra svajose, kas atsiras zinoma tai tvora ir vartai ir terasa vidiniame namo kampa, daugiau galvoju viska su augalais pradeti formuoti, kas nereikalaus tokiu milijoniniu investiciju kaip kad nauji pastatai smile.gif

musu kelias I nama kerta didziuliu egliu juosta, tai cia tie zali rutuliukai, ji atjuosia mus nuo pagrindinio kelio, tai ju propersoj bus klasikiniai vartai, daugiau noretusi gal isgirsti patarimu ka ir kaip bandyti zonuoti, nes turiu minti, daryti vaismedziu soda uz ukinio tame kampa, o daugiau noriu grazau klasikinio sodo, kur spalvos butu tik zalia, balta ir rozine wub.gif
medeliai patinka visi is siu:
hortenzija
rododendras
alyva
visterija
robinija
ragane
kutalpa
dencija
putinas
pieris
zinoma rozes
arukai

beje pas mus zinoma net trinkeliu aplink nama dar near tai baisuma su zvyru, bet kazkada susidesim kai susitaupysim biggrin.gif

tai va, pafoktinsiu realiu musu plyno lauko nuotrauku jei ka veliau, nors near ka ten rodyti, nieko near biggrin.gif
o cia idedu planeli ir gal vaizdui susidaryti, kai su sunumi eglese sedejome kaip musu vidinis kiemas atrodo biggrin.gif (is karto teisinuosi kodel namas taip per viduri, ners ten kur neryskus raudoni ruozeliai, eina servitutinis kelias, tai namo arciau egliu neisejo statyti, o sklypas yra apie 30 aru)

tiek priveliau, bet esminis klausimas nuo ko pradet ir kaip deliot, grupuot ir panasiai smile.gif deja landsafto dizaineriams neturim lesu ir beje nesinori to lietuvisko islaizyto su alpinariumais vaizdo unsure.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti