Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

Jokie augalai jokiuose vazonuose (net plastikiniuose) nepersals ziema jei ziemos saknys lede, t.y. iki uzsalant gausiai bus liejami. Isbandyta wink.gif Didesnė tikimybė vasarą šaknim perkaist 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzenke @ 2015 04 12, 22:37)
Jokie augalai jokiuose vazonuose (net plastikiniuose) nepersals ziema jei ziemos saknys lede, t.y. iki uzsalant gausiai bus liejami. Isbandyta wink.gif Didesnė tikimybė vasarą šaknim perkaist  4u.gif

musu atsilaike sia ziema kukmedziai vazonuose. tiesiog paliedavom kartais, kai matydavom, kad zeme padziuvusi, sniego nebudavo tuo metu. ziuresim, kaip ateityke laikysis. O stai vazonai musu keramikiniai, pirma ziema jiems irgi. del ju ilgaamziskumo labai dideliu vilciu neturiu, nors kol kas jokiu nusiskundimu.
kol musu augalai gana jauni, tai mes liejame ir tuos, kurie dirboje. kukmedis ir buksmedziai prie pietines sienos. neparudavo, buvo laistomi. Visgi vienas is ju sausiau gyvena, tai siek tiek gelsvumo lapuose yra, bet vis dar zali, tiesiog sviesesni kiek, nei kiti. reiks laistyti gausiau.
Atsakyti
Aš irgi norėčiau buksmedžių vazonuose, tokių karpytų bumbulų. Tik įsivaizduoju, kad gal į garažą žiemai sutempti g.gif Jei koks šonas nusvils nuo šalčio, prireiks kelių metų ataugti.
Šiandien pasodinau gėlynų kampuose buksmedžius. Vėliau gal visur iš jų apvadėlius padarysiu. Buvo iš levandų, bet nevienodai atželia. Dar vieną ilgą gėlyną apsodinau rudeniniais žemaūgiais flioksais, bent laikinai pabus.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 04 15, 22:31)
Aš irgi norėčiau buksmedžių vazonuose, tokių karpytų bumbulų. Tik įsivaizduoju, kad gal į garažą žiemai sutempti g.gif  Jei koks šonas nusvils nuo šalčio, prireiks kelių metų ataugti.
Šiandien pasodinau gėlynų kampuose buksmedžius. Vėliau gal visur iš jų apvadėlius padarysiu. Buvo iš levandų, bet nevienodai atželia. Dar vieną ilgą gėlyną apsodinau rudeniniais žemaūgiais flioksais, bent laikinai pabus.

O juozažolės apvadeliais vis dar patenkinta?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2015 04 16, 09:33)
O juozažolės apvadeliais vis dar patenkinta?

Tai kad jau nelabai rolleyes.gif Pavasarį reikia laukti, kol suželia, paskui, jei noriu sulaukti žiedų, užauga didokos, galiausiai išgriūna į šonus. Kai nugeniu vasarą, vėl kurį laiką negražios būna. Su rūtomis tas pat. Daugmaž gražiai atrodo žemaūgiai flioksai, vienodi, apvalūs. Bet pavasarį, kol atauga... O ir plečiasi , reikia kontroliuoti.
Buksmedžiai bus gražūs po kokių 5 metų, bet verta palaukti. Bandysiu pati pasiauginti augaliukų.
Dabar dar vienas klausimas kirba. Kaip manote, kokios skulptūros tinka klasikiniams sodeliams? g.gif Kažkur pasiskaičiau, kad metalinės visokios fėjos, elfai, vaikeliai - tai jau mederniųjų sodų puošmena g.gif Apie plastikinius baibokus nekalbu, man visą sodo grožį nušluoja bent vienas toks gyvis doh.gif Bronzinės skulptūros kainuoja daug, baltos cementinės ar kokios ten reikalingos sendinimo ir dažniausiai prie naujos statybos namo netinka. Tai kas lieka???? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 04 16, 10:45)
Tai kad jau nelabai rolleyes.gif Pavasarį reikia laukti, kol suželia, paskui, jei noriu sulaukti žiedų, užauga didokos, galiausiai išgriūna į šonus. Kai nugeniu vasarą, vėl kurį laiką negražios būna. Su rūtomis tas pat. Daugmaž gražiai atrodo žemaūgiai flioksai, vienodi, apvalūs. Bet pavasarį, kol atauga... O ir plečiasi , reikia kontroliuoti.
Buksmedžiai bus gražūs po kokių 5 metų, bet verta palaukti. Bandysiu pati pasiauginti augaliukų.
Dabar dar vienas klausimas kirba. Kaip manote, kokios skulptūros tinka klasikiniams sodeliams? g.gif  Kažkur pasiskaičiau, kad metalinės visokios fėjos, elfai, vaikeliai - tai jau mederniųjų sodų puošmena  g.gif Apie plastikinius baibokus nekalbu,  man visą sodo grožį nušluoja bent vienas toks gyvis  doh.gif  Bronzinės skulptūros kainuoja daug, baltos cementinės ar kokios ten reikalingos sendinimo ir dažniausiai prie naujos statybos namo  netinka. Tai kas lieka???? verysad.gif

Medzio dar neitraukei i sarasa biggrin.gif .
Tinka akmuo, metalo figuros tinka taip pat, priklausomai koks motyvas. Suprantama, kad ziogeliai, varles ir elfai nelabai tiks.
Baltai dazytas betonas atrodo neskoningai, bet yra pilkas, rusvas, gelsvas...

http://www.google.de...0CNgBEK0DMEY4ZA

https://www.google.d...+...ten&spell=1

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2015 04 16, 10:45)
Apie plastikinius baibokus nekalbu,  man visą sodo grožį nušluoja bent vienas toks gyvis  doh.gif  Bronzinės skulptūros kainuoja daug, baltos cementinės ar kokios ten reikalingos sendinimo ir dažniausiai prie naujos statybos namo  netinka. Tai kas lieka???? verysad.gif

Metalinės, medinės pergolės, suoleliai, ar būtinos tos visos skulptūros? ax.gif
Aš vieną kartą vos nenugriuvau, kai ėjau į sodą, akį užmečiau į kaimynų pusę, o ten plastikinis šuo stovi, sekundę pagalvojau kad tikras, bet tai kaip reikia sumąstyti tokį daiktą??? blink.gif bet nieko baigiu priprasti, jau gerus metus stovi doh.gif
Atsakyti
Vida, ta pirmoji skulptūrėlė tiesiog nuostabi wub.gif Aišku, kaina vokiška. O ir parsigabenti kaip ???
Kiek žiūriu , akmeninės skulptūrėlės pas mus dažniausiai grynas modernas. Kažkaip neįsivaizduoju savo gėlynuose.
Atsakyti
Mažoji architektūra mano kieme ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Keliu temą į viršų cool.gif
Noriu pasitarti, gal kam kils idėjų kaip apželdinti dalį pievos ? Noriu išformuoti kažkokią formą, naudojant vejų bortelius ir ten pasodinti kažkokių augalų. Niekaip nesugalvoju kurioje vietoje kokią formą daryti g.gif Gal kuri kažką panašaus turit?

! 
Nuotrauka pašalinta dėl per didelio formato
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aga: 28 kovo 2016 - 14:50
I skulpturu tema,tai man visai kazkas tokio tiktu ir patiktu smile.gif
atsiprasau per tel kreivai ft isikele

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitulka: 19 gegužės 2015 - 22:22
Kuriu savo provansišką kiemelį...turiu "palikimą" tokią nedidukę betoninę aikštelę, kurios vietoj planuoju statyti baldelius vakarojimui, tik nežinau kokią dangą rinktis...Ar yra kur LT kokių klinkerinių terasos plytelių? Įsivaizduoju tokias dideles sendintas...pagal stilių kas dar tiktų...?Patarkit, kas jau turite savo puikius kiemelius...Ačiū. 4u.gif
Atsakyti