Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 08 03, 14:52)
Vienmetės+daugiametės.

user posted image[/url]

labai grazus gelynas, o va kuom ji atskyrete nuo vejos? kad toks dailus krastas
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 08 03, 14:34)

O vienmetės smulkiais žiedukais net labai gražu, kaip papildas rožėms. Nes pas mane visur gėlynuose rožės rožės rožės.

Man nea biggrin.gif schmoll.gif klasikinis derinukas, kuris mielas mano akiai tai rožės+ kraujažolės arba rožės+ rasakilos.

Papildyta:
QUOTE(mamaSandra @ 2016 08 03, 22:28)
siandien kalbejau su akmenistais, tai 1 beginis metras 0,5m aukscio sienutes kainuoja ±100eur jei naudoja tavo akmenis. Ta sienute aplink kalniuka atsieitu ±1500eur, nezinau ar as tiek pasiruosus dabar moket, bent jau moraliskai tai tikrai ne.
Ka daryt? kodel as negimiau milijonieriu seimoj???
Tada bent jau problemu del sienuciu netureciau....

Nereikia čia to milijono, kad sutvarkyti tą akmenų krūvą pas Jus 4u.gif Tuos akmenis tiesiog reikia gražiai, pagal jų formą, priglausti vienas prie kito. Vietomis reikia juos šiek tiek įleisti į žemę, kitus, kaip tik pakelti. Žodžiu porą stiprių vyrukų su laužtuvais tą be vargo padarytų. Tik reikia turėti šiokį tokį supratimą, kaip vartyti tuos akmenis, kad gautųsi sienelė, o ne akmenų krūva.
Sutvarkius tą sienutę virš jos tikrai dailiai ir harmoningai žiūrėtųsi hortenzijų juosta wub.gif
Atsakyti
Daugiamečių gėlyne tinka ne tik vienmetės, pvz., miltuoti šalavijai, patagoninės verbenos, bet ir dvimetės ( našlaitės, rusmenės, piliarožės ir kt. ) ir svogūninės ( narcizai, lelijos, tulpės ir t.t. ). Kas dėl vienmečių, jos nepakeičiamos vien todėl, kad žydi visą sezoną ir užpildo tarpus tarp daugiamečių žydėjimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 04 rugpjūčio 2016 - 08:59
QUOTE(b.kite @ 2016 08 04, 08:19)
labai grazus gelynas, o va kuom ji atskyrete nuo vejos? kad toks dailus krastas

Čia ne mano, tik turėjau albume. Tik siekiamybė cool.gif Va kuo atskirti, ir man galvos skausmas. Kad būtų pigu, gražu ir mažai priežiūros. Šiemet pirkau kelis vejos bortelius Litagroje, buvo gal po 1,8 pinigo. Bandžiau dėti prie rododendrų lysvės, bet ten amžinai sukrenta substratas, tai nuėmiau. Pavasarį sudėsiu prie gėlynų. Man atrodo, patogiausia būtų trinkelėmis, bet ir brangiausia. g.gif Dar mačiau kažkur tokį kaip kastuvą, atseit sutvarkyti ir atkirsti vejos kraštus. Gal kas bandėte?
Beje, o kaip vejos pakraščio problemą sprendžiate> Man amžinai vėjas nulanksto gėles ant vejos, vaikai pjauna, tai nepasigaili. verysad.gif
Atsakyti
ir man cia amzina problema, kaip pigiau ispresti.. o tokiu pakrasciu kieme kilometrai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 08 04, 11:19)
Dar mačiau kažkur tokį kaip kastuvą, atseit sutvarkyti ir atkirsti vejos kraštus. Gal kas bandėte?
Beje, o kaip vejos pakraščio problemą sprendžiate> Man amžinai vėjas nulanksto gėles ant vejos, vaikai pjauna, tai nepasigaili. verysad.gif

Neseniai nusipirkau tą a la kastuvą, bet dar bagažinėj guli, savaitgalį išbandysiu. Dar turiu dantytu ratuku, kažkas nesigavo. Na, o vejos borteliai kitose vietose sudėti, tai tie be problemų tarnauja

Pas mus vyras vejos kraštus prižiūri, tai jis tiesiog atlenkia į gėlyno vidų ir tik tada pjauna veją.
Atsakyti
Sveikos. Kaip smagu, kad tema atgijusi, vadinasi patarimų tikrai sulauksiu smile.gif kai kurios turbūt pamenat mano sodą, ñet ir patarimų daug buvau gavusi, tik laikui bėgant viskas susidėliojo kiek kitaip smile.gif taigi rodau ką turiu
Nuo kaimynų pusės pasodinome tujas, iš įvažiavimo kitos pusės eilę gudobelių Pauls Scarlet.
user posted image
Nuo kelio piŕma eilė kablelinių pušų, tada įvairių veislių alyvos, prieš jas įvairiausi žemesni krūmai ir pati pirma eilutė rasakilų, šalavijų ir katžolių
user posted image
O klausimas toks. Planuojam pavėsinę, iš kurios būtų toks vaizdas. Kairėje obelį kol kas pasiliksim, dešinėje graikinis riešutas, bet nežinau kokio dydžio auga, tai jo likimas dar neaiškus. Turiu vieną lazdyno riešutą, puošmedį, hortenziją Limelight ir keletą bijūnų, kuriuos reikia sutalpint tame tarpe. Kaip viską išdėliot? Tiesa, visų kitų matomų obelų laikui bėgant nebeliks, nes vaismedžių sodas jau turi savo atskirą vietą.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 08 04, 11:35)
ir man cia amzina problema, kaip pigiau ispresti.. o tokiu pakrasciu kieme kilometrai biggrin.gif

yra tokios storo plastiko plikos juostos, ikasi ta juosta tarp gelyno ir vejos, kad nei nesimato jos, ir krastas lygus ir veja nelenda i gelyna...
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 08 04, 12:35)

Laba, pigiausias variantas, tai ilgesne lenta pasimeti ant vejos krasto ir kas per daug, ta su paprastu kastuvu nukasi. Darbo daug, bet rezultatas kazkuri laika dziugina.
P.S. vistik virvute istempiu, kad nenugrybauciau

Kazkur internete maciau buvo akcija toms juostoms, lyg tai po 1 eura. g.gif
Atsakyti
jo ir as su kastuvu nukasu, kartais nugrybauju, bet ta tenka daryti bent 2 kart per sezona, ir tai vaizdelisgeras buna tik ta savaite kai nukasi.. o veliau zole savo daro.. sad.gif borteliai tie plastikiniai 1 m. po 1,8 man tai ziauri kaina.. nes tikrai ne viena 100 metru reikia gal tikrai kilometra smile.gif
bandem deti kai kur vejos betoninius bortelius, bet irgi rezultatas man nelabai.. aisku tvarka tikrai pasimate, bet aplink borteli reikia nukirpti ar su zirklem ar su trimeriu, kas sudetinga, kai zole kas savaite pjauni. laiko daug tiem groziam reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AJIRA @ 2016 08 04, 12:09)
yra tokios storo plastiko plikos juostos, ikasi ta juosta tarp gelyno ir vejos, kad nei nesimato jos, ir krastas lygus ir veja nelenda i gelyna...

Ar galit placiau apie tas juostas?smile.gif Ar turit minty bortelius plastmasinius? Borteliai- brangus malonumas, ieskau pigesnes alternatyvos, tai idomu, apie ka Jus?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2016 08 04, 12:35)
jo ir as su kastuvu nukasu, kartais nugrybauju, bet ta tenka daryti bent 2 kart per sezona, ir tai vaizdelisgeras buna tik ta savaite kai nukasi.. o veliau zole savo daro.. sad.gif borteliai tie plastikiniai 1 m. po 1,8 man tai ziauri kaina.. nes tikrai ne viena 100 metru reikia gal tikrai kilometra smile.gif
bandem deti kai kur vejos betoninius bortelius, bet irgi rezultatas man nelabai.. aisku tvarka tikrai pasimate, bet aplink borteli reikia nukirpti ar su zirklem ar su trimeriu, kas sudetinga, kai zole kas savaite pjauni. laiko daug tiem groziam reikia biggrin.gif

manau ne apie tuos bortelius kalbat... nors ir juos esam deje, bet jie greit suluzta... bet yra tokios juostos-storo pilko plastiko, net nezinau ju paskirties, bet as pritaikiau atskirti veja nuo gelyno... jos kainuoja pigiau, bet neprisimenu kainos... ju buna pirkti darbo drabuziu skyriuje...
Atsakyti