Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 08 05, 20:00)
Reportazus iš to dvaro į studiją, o ne vaiduoklius . Nebijančios. Suprantu, vaiduokliai irgi klasika, bet įtariu, kad pas mus lankytųsi lietuviški : tokie su prasčiokiškais žiponais, o ne su šarvais.  biggrin.gif

O tai vaiduokliai ne su drobulėm būna? Nesuvokiu, kam šarvai, juk nepatogu. Tik gal prakilnu. Be to, vaiduokliai prie landšafto? Ne prie interjero? Nors jei su šarvais, tai gal jo, kas leis su šarvais į vidų, juk visą parketą subraižys. Užtai, tikėtina, žmogelis vadaliojosi su šarvais po parką, kur ir gavo galą...
Ar teisingai mąstau?

O taip tai irgi fotkių noriu biggrin.gif
Atsakyti
Gal koki viena kita momenta idesiu kai grysiu, mes ten asmeniskai pakviesti, nenoriu viesinti seimininku privacios erdves internete 👀 .
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2016 08 04, 08:40)

Nereikia čia to milijono, kad sutvarkyti tą akmenų krūvą pas Jus 4u.gif 

Tai jau tikrai, su akmenimis nera didelio vargo, jei jie ne simtus sveria. Mes su mb praeita savaite nusipirkom betonini sulinio ritini 50cm aukscio ir metro skersmens, sverianti 270 kg, parsiveze dviese issikelem is auto, atsiridenom i soda, ispjovem gabala, kad "apgaubtume" akmenu sienele ir pastateme i vieta. T.y. musu sienele gavosi gale su ratu, i kuri pasodinau svyranti kukmedi 👍 .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 05 rugpjūčio 2016 - 23:44
QUOTE(Noa @ 2016 08 05, 21:28)
O tai vaiduokliai ne su drobulėm būna? Nesuvokiu, kam šarvai, juk nepatogu. Tik gal prakilnu. Be to, vaiduokliai prie landšafto? Ne prie interjero? Nors jei su šarvais, tai gal jo, kas leis su šarvais į vidų, juk visą parketą subraižys. Užtai, tikėtina, žmogelis vadaliojosi su šarvais po parką, kur ir gavo galą...
Ar teisingai mąstau?

O taip tai irgi fotkių noriu biggrin.gif

Fui, su drobule... schmoll.gif Kaip animacinis vaiduokliukas Kasparas ar koks ten buvo . Tikroje pilyje vaiduoklis privalo būti su šarvais, tskant antikvarinis. O jeigu jis buvęs tos pilies šeimininkas, ko jam kartais nepasivaidenti parke g.gif
Vida 777, kokia super mintis su tuo ritiniu. thumbup.gif Pavasarį galvoju daryti ilgą baseinuką su apvaliu išplatėjimu per vidurį, kame bus fontanėlis Tai jeigu surasčiau kokį ritinį bent 3 m skersmens, būtų tiesiog idealus variantas.
Atsakyti
nu ka, zmogelis, kuris pazadejo ( mazdau menesi atgal) sutvarkut skypa su technika jau antra savaite nekelia ragelio...
MB nervuojasi nerealiai: norim sujungt visas komunikacias, galu gale pajungt grezinio vandeni, sumontuo tvora, kuri jau menuo kaip nupirkta...o nera kam..

taigis siandien nuvaziavom, pabgrybavom, pasidziaugem bujojanciom piktzolem ir grizom namo....

paziurejau dar kart i savo akmenu kruva...nu nepatinka man ji, bet pradziai bandysim ja tiesiog sustumt vidun, kad taptu maksimaliai vertikali, o po to jau ieskosiu meisto kuris kada apsiims ja skaldyt muryt ir pan.

Noriu dabar elementarios tvarkos kieme, kad galeciau pereit per kiema batu neprisemus smelio, tebunie zole, po to viska sudeliosim.
Atsakyti
QUOTE(mamaSandra @ 2016 08 07, 00:05)

paziurejau dar kart i savo akmenu kruva...nu nepatinka man ji, bet pradziai bandysim ja tiesiog sustumt vidun, kad taptu maksimaliai vertikali, o po to jau ieskosiu meisto kuris kada apsiims  ja skaldyt muryt ir pan.
Noriu dabar elementarios tvarkos kieme, kad galeciau pereit per kiema batu neprisemus smelio, tebunie zole,  po to viska sudeliosim.

Ir man jusu ta "gynybine " sienute - nelabai.
O gal tiesiog is tu akmenu isgristi takeli iki upelio ?
Atsakyti
Grazu, kai yra kur pasireiksti:
http://www.ogrodowis...k/5484-kardowka
Atsakyti
Profe, nelabai ir man, bet kadangi susiskambinau su žmonėm kurie mūrija akmenų sienas, mane patikino, kad tų akmenų dabat niekur tempt nereikia, kadangi juos panaudos sienutės gamyboje vietoje.
Kol kas didžiausias rūpestis kaip išsilyginti sklypą, mat tvora nupirkta, o mūsų traktoristas užtempė su lauko darbais du mėn.

Kokius būtinus darbus reikia pasidaryt dabar, prieš stumdant sklypą, kad vėliau nesigailėt?

Inžinerinius tinklus susivedžiojom (vanduo, nuotekos, elektra).
Dar kiek suprantu reikia nuogrindą susiformuot ir tas vietas, kur bus takai.

Tarkim įvažiavimo vietoje žinau kur bus takas, bet kaip del kitų...

Dar niuansas: iš ko nuogrindą formuot? mano akimis geriausias variantas - akmenukai, gi vyrui atrodo jog tvarkingiau - trinkelės, kas men nelabai derinasi prie sodybos vaizdo.

Žodžiu, negalvojau, kad sklypą suformuot yra tiek reikalų...
Atsakyti
Su akmenukų nuogrindomis grynas vargas. Prineša dulkių į tarpus, pridygsta žolių. Tvarkingai neišrauti, reikia purkšti roundapu. Jrei šeimininkai pamišę dėl eko, problema dar gilėja.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 08 29, 23:08)
Su akmenukų nuogrindomis grynas vargas. Prineša dulkių į tarpus, pridygsta žolių. Tvarkingai neišrauti, reikia purkšti roundapu. Jrei šeimininkai pamišę dėl eko, problema dar gilėja.

man sake det po apacia geotekstile, tada atseit nebeauga zoles g.gif
Atsakyti
Tai jei sako, kad dulkių prisineša, tai jos auga ne iš apačios, o ant tų dulkių, taip suprantu?
Atsakyti
Taip, žolė iš apačios nelenda ir tiek. Kai kurių žolių sėklos nedygsta tokiame mažame substrato kiekyje, o pvz vienmetė miglė - tik paduok. O kaip sunkiai išraunama, kuokštinės šaknys.
Atsakyti