Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

QUOTE(rim @ 2014 05 07, 21:04)
Va, va, klasika ... provansas...

kazka neteisingai darau? isklausysiu pastabas wink.gif
Atsakyti
Cobre, kaip supratau, sauluciu nebandete i vazonika kisti? lotuliukas.gif
Idom, koks bus vaizdas su pergole g.gif Ant jos ka nors augint planuojat?
Grazu jau dabar? Tik man augaliuku mazoka, kad ir vazonuose blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kuzdaite @ 2014 05 08, 16:44)
Cobre, kaip supratau, sauluciu nebandete i vazonika kisti? lotuliukas.gif
Idom, koks bus vaizdas su pergole g.gif Ant jos ka nors augint planuojat?
Grazu jau dabar? Tik man augaliuku mazoka, kad ir vazonuose blush2.gif

sauluciu pirkti neradau, tai pas mama jau pasejau, gal kitaip metais, o gal ir vasaros gale bus ir saulutes. naslaites aukstokos smile.gif

taip, pergole bus apzeldinta.

Man patinka esamas rezultatas to ka iki sio momento pavuko igyvendinti, iki finiso ne vieni metai dar smile.gif Sodinti augalus vien tam, kad sodinti, ne mano charakteriui, o sklypas per mazas, kad sodinti ir kilnoti paskui, aplink dar betvarkes pilna, dar nemazai darbu laukia, todel viskas palaipsniui - as kantri. Kas is to, kad prisodinsiu bet kur ir bet ko, manes vistiek tas nedziugins, o rezultatas nulinis, tik isleisti pinigai. Vazonuose daugiau geliu nebus, nematau prasmes apsikrauti tik tam, kad kazkas zydetu, ne tokia mano sodo vizija. Yra du dideli, auksti vazonai priesingame terasos gale, abipus takelio. kiekviename pasodintas kukmedis, kuris turetu augti rutuliuku ant koto, jo apacioje tos pacios naslaites. Sitoje namo dalyje vazonu daugiau nebus. O kitur, kad augaliukai matytusi, reikia lukteleti smile.gif ten kur tolumoje namo kampas, palei ta siena nuo lango iki kampo pasodinau alyva, kuria formuosiu kaip medeli, ten pat buksmedis burbuliukas, buksmedzio apvadai bus veliau, kai jiems nebegres nukenteti nuo pergoles statybu. salia alyvos ir buksmedzio siek tiek matosi ir tulpes - kol nenuzydes, o zydi jau nuo velyku, tol nieko ten daugiau ir nesodinsiu tikrai.
Jau rasiau, kad mano tokia natura - nei zingsnio i sona, man svarbu tureti rezultata, vien zydintciais kvietkeliais manes nepapirksi, man reikia viso sodo biggrin.gif Taip, kad as grieztai pagal plana smile.gif darbu per akis ir be kvietkeliu, kuriu veliau nebereiks, sodinimo wink.gif
Kai sklypas mazas, tai del kiekvieno augalelio labai pagalvoju, kiekvienas tures suvaidinti savo vaidmeni ir nei vienu neturi buti per daug.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 05 08, 18:17)

Sveikinimai taip nemenkai į priekį pasistūmėjus!
Man tik pritrūko vaizdo iš priekio - tada būtų bendros proporcijos aiškesnės ir neatrodytų, kad žalumos ir augalų trūksta.
Aš jau šimtą kartų isitikinau, kad pats visai kitaip matai savo nuotraukas, nes pasamonėje "prisiklijuoja" visa aplinka. O kitam, žiūrint į nuotrauką, ribos baigiasi su nuotraukos kraštais.
O tavęs nenervuoja ta ryškiai mėlyna skėčio koja? Gal ji gyvai ne taip kliūna, bet foto tai agresyviai traukia aki:)
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2014 05 09, 12:15)
Man tik pritrūko vaizdo iš priekio - tada būtų bendros proporcijos aiškesnės ir neatrodytų, kad žalumos ir augalų trūksta.
Aš jau šimtą kartų isitikinau, kad pats visai kitaip matai savo nuotraukas, nes pasamonėje "prisiklijuoja" visa aplinka. O kitam, žiūrint į nuotrauką, ribos baigiasi su nuotraukos kraštais.
O tavęs nenervuoja ta ryškiai mėlyna skėčio koja? Gal ji gyvai ne taip kliūna, bet foto tai agresyviai traukia aki:)

man irgi pirmu zvilgsniu uzkliuvo ta melyna koja... ir siaip kogero ta vazona su naslaitem irgi nuimciau... nu man nesiziuri jis ant stalo- gal jeigu stalas butu be to skecio tada butu galima det vazona per viduri, bet ir tai nelabai man tas geliu vazonas ant kaip suprantu valgymui skirto stalo reikalingas.... geriau jau tada salia stalo ant terasos pastatyciau kazkoki didesni vazona
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2014 05 09, 12:15)

aciu smile.gif 4u.gif atvaryk kavos ant teraseles 4u.gif

matai, ju realiai truksta, tai cia jau daryk ka nori, kitaip nebus smile.gif kol nepasodinsiu daugiau, kol neugtels to, kas tik pries menesi pasodinta, tol kitokio vaizdo juk ir nebus. Jei kas neteisingai supratot, tai cia tik zingsnelis i prieki, tikrai ne pabaigtuves.
Padas tikrai cia ne prie ko, nuotraukose aisku viskas isryskeja, bet ir realiai jis iskrenta is konteksto, tik gal ne taip stipriai, kaip foto, nes akis, skirtingai, nei nuotrauka aprepia daugiau vaizdo. Betjuk rasiau, kad sketis laikinai, o padas jau daug metu pas mus, jis keramikinis, sunkus, gerai laiko sketi ir per vejus, keisti ji i kita nera prasmes, kai planuojama pergole - jei siais architektas ar meistrai susivelins, tai kitais ji tikrai jau turetu stoveti. Tai del triju menesiu jau tikrai nieko nepirksim, tada geriau koki augaleli uz tuo pinigus papirkti. Pakentesim, verta islaukti galutinio sprendimo.

QUOTE(vasare02 @ 2014 05 09, 12:26)
man irgi pirmu zvilgsniu uzkliuvo ta melyna koja... ir siaip kogero ta vazona su naslaitem irgi nuimciau... nu man nesiziuri jis ant stalo- gal jeigu stalas butu be to skecio tada butu galima det vazona per viduri, bet ir tai nelabai man tas geliu vazonas ant kaip suprantu valgymui skirto stalo reikalingas.... geriau jau tada salia stalo ant terasos pastatyciau kazkoki didesni vazona

Salia terasos stovi vazonai, jau sakiau. Dideli. Nefotografavau, nes dar vaizdo nera.
Niu va, o man patinka gelytes ant stalo, tai lai ir buna mirksiukas.gif Taip, jos tikrai stoves per viduriuka, kai specio nebebus. siemet sodinu, nes noriu zinoti, kas ir kaip geriau deres, kaip ilgai issilaikys padorios isvaizdos, kad kitais metais klaidu nekartoti,, jei tokiu bus. O ir pagyvina jos vaizda.
Nevalgom mes prie sio stalo. kavute geriam ir svecius priimam, jei oro salygos leidzia smile.gif netrukde gelytes iki siol. Man naslaites grazu, bet jos aukstokos. gal kada atrasiu, kas labiau vietoj ju tiktu, va, zadu dar saulutes ismegint. O pats vazonas tikrai bus ir ateityje, kai skecio neliks. Radau man tinkama, tai ir paemiau, bijau, kad kai skecio nebus, tai ir vazono tinkamo nerasiu biggrin.gif

Smagu, kad pakomentuojate, kartais geru minciu kyla 4u.gif
Atsakyti
Cobre, kur radai kėdes? Gražios jos man labai wub.gif Kažkur man jos matytos, tik neatmenu, kur jas parduoda. Ar baltų nebuvo? Žinau, kad lenkuose Ikėjoje panašių baltų buvo, o lietuviškoje nėra blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 09, 22:03)
Cobre, kur radai kėdes? Gražios jos man labai wub.gif  Kažkur man jos matytos, tik neatmenu, kur jas parduoda. Ar baltų nebuvo? Žinau, kad lenkuose Ikėjoje panašių baltų buvo, o lietuviškoje nėra blink.gif

Ikejoj. man jos tiko, patiko, patogios. Nuo uzpraeitos vasaros ziurejau kitko, kas labiau tiktu, kaina butu padori ir neradau, o per ta laika ju neliko. tai kai siemet tik atsirado, tai ir nupirkom
Atsakyti
Sveikutes provanso myletojos smile.gif Turiu klausimeli, gal esate kur nors maciusios ar pirkusios grazius metalinius lauko geliu lovelinius vazonu laikiklius??? Man reikia pakabinti fasadinej namo dalyje po virtuves langu. Namas klinkerinis, stilius klasika- provansas smile.gif Tiesiog negaliu sugadinti viso gerio kas yra su plastmasiniais vazonu laikikliais ir tuo labiau su plastmasiniais loveliais... Ka galite patarti uz zemiska kaina nusipirkti Lietuvoje smile.gif Labai dekinga uz patarimus smile.gif
Atsakyti
luck, rodos ir metalinius lovelius, ir jiems laikiklius esu mačiusi Thomas Phillips, Žaliojo centro (Šiaurės miestelyje Vilniuje) ir Schetelig parduotuvėse, bet tai buvo pernai - koks šiemet asortimentas dar nežiūrėjau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mumrikas @ 2014 05 10, 12:51)
luck, rodos ir metalinius lovelius, ir jiems laikiklius esu mačiusi Thomas Phillips, Žaliojo centro (Šiaurės miestelyje Vilniuje) ir Schetelig  parduotuvėse, bet tai buvo pernai - koks šiemet asortimentas dar nežiūrėjau  4u.gif

Aciu labai, Kaune turime tik Thomas Phillips is tavo paminetu. Reiks ten nuvaziuoti paziuret smile.gif Nu tiesiog kito varianto neisivaizduoju kaip metalini laikikli ir plausini indekla ar kazka panasaus.
Atsakyti
QUOTE(luck @ 2014 05 10, 12:14)
Aciu labai, Kaune turime tik Thomas Phillips is tavo paminetu. Reiks ten nuvaziuoti paziuret smile.gif Nu tiesiog kito varianto neisivaizduoju kaip metalini laikikli ir plausini indekla ar kazka panasaus.

Kaune ir Schetelig parduotuvė yra. Prie Saulės gimnazijos.
Atsakyti