Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai, provansiški sodeliai, kiemeliai

Buvau tema pametusi bigsmile.gif blush2.gif , galvoju - ko niekas nieko neraso doh.gif .....

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 04 13, 18:36)
Dalele, gal jūs atpažinsit, kokie čia šalavijai? Nuotrauka daryta norint rožę įamžinti, bet pateko baigiančių nužydėti šalavijų.
user posted image

gal Salvia nemorosa

QUOTE(Cobre @ 2014 05 07, 15:13)
Tiek daug kazkada buvo is mano puses svarstymu ir ieskojimu del lauko baldu, del vazonu ir gelyciu i juos. dabar turiu tai ka turiu ir visai patenkinta smile.gif fotografe as prasta. Kol kas dar be pergoles, bet su architektu jau sukalbeta. O kol kas tenkinames skeciu...

kaip tinka baldai ir kaip grazu wub.gif (nekreipiu demesio i tai, kas laikina), tik dabar stalo tinkamo reikia wink.gif .

Kad nenuobodziautumete:

http://www.deborahsi...ry/good-design/
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 05 13, 11:36)
, tik dabar stalo tinkamo reikia  wink.gif .

oi, kokie, viska jums tik keisk ir keisk biggrin.gif bus sitas stalas iki jo pabaigtuviu wink.gif prabangus nera, bet tinka . Realybeje tikrai dera be priekaistu, tai nebent kaip visada - siekti idealaus vaizdo reiktu biggrin.gif Sutarkim taip: aptarsim stalo reikalus, kai jau bus pergole wink.gif nes manau, kad tada vel viskas kitaip atrodys. Kol kas aplamai atrodo taip, tarsi parodai ant podiumo viskas isstatyta biggrin.gif biggrin.gif

Mano new dawn roze persikele prie namo sienos pagaliau wub.gif tikiuosi, kad prigis, nes velai mes ten ja perkeleme. Vyras, pradzioje bambejes pries vijoklius prie namo, dabar ne tik be pretenziju tvirtino pynutes prie sienos, bet ir aiskino, kaip cia viskas grazu ir labai net reikalinga biggrin.gif va ka reiskia keli metai nepertraukiamo neikyraus itikinejimo - manau, kad jis jauciasi kaip gimes su situo zinojimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 05 13, 13:59)
*Sutarkim taip: aptarsim stalo reikalus, kai jau bus pergole wink.gif nes manau, kad tada vel viskas kitaip atrodys.

**Vyras, pradzioje bambejes pries vijoklius prie namo, dabar ne tik be pretenziju tvirtino pynutes prie sienos, bet ir aiskino, kaip cia viskas grazu ir labai net reikalinga biggrin.gif va ka reiskia keli metai nepertraukiamo neikyraus itikinejimo - manau, kad jis jauciasi kaip gimes su situo zinojimu biggrin.gif

*jokiu problemu, laukimas - mano pasaukimas tongue.gif .
**ot mano B butu laimingas, tokia zmona turedamas. Jis padarytu bet ka, ka pasakyciau, kad tik neklausciau kaip geriau: taip ar sitaip, o gal anaip... lens.gif .
As, kaip svarstyklei ir priklauso, galiu greitai sumazinti pasirinkima is milijono iki dvieju, bet kai sustoju ties dviem (visada!), negaliu apsispresti... nors nusisauk gun_bandana.gif .

Vis dar niekaip neissirenku tu dvieju nelemtu medziu. Robinijos jau man vel nebetinka, dabar i gudobele ziuriu biggrin.gif .
Crataegus lavallei "Carrierei" (neradau lietuvisko veisles pav.):
https://www.google.d...v...rn&tbm=isch
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 05 13, 15:30)

Vis dar niekaip neissirenku tu dvieju nelemtu medziu. Robinijos jau man vel nebetinka, dabar i gudobele ziuriu  biggrin.gif .

biggrin.gif va, va, su tais medziais ir man rupestis (kai jau pribres reikalas ten sodinti kazka, tai rupestis virs problema biggrin.gif ). As jau net sumasciau, kad gal ir alyvas formuoti, jos butu gana retos, tai tiktu visai. Bet cia greiciau ne protingas pasirinkimas, o mano meile alyvoms pasireiskia, tai nurasau toki pamastyma .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 05 13, 12:36)
Buvau tema pametusi  bigsmile.gif  blush2.gif  , galvoju - ko niekas nieko neraso  doh.gif  .....
gal Salvia nemorosa

Salvia nemorosa, tai tikrai, bet aš galvoju, kad tiksliau yra klausiama. Kokia tai Salvia nemorosa? Gal "Mainacht" ar "Ostfriesland" g.gif "Caradonna' daug staesnė, tai tikrai ne ji g.gif
vida777, nežinau, bet guduobelė manęs ko tai nežavi. Pati turiu, bet nedžiugia nors tu ką schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 13, 17:46)
vida777, nežinau, bet guduobelė manęs ko tai nežavi. Pati turiu, bet nedžiugia nors tu ką  schmoll.gif

manes jokia kita irgi nezavi, tik Crataegus lavallei. Tu turi ja?
Sitos gudobeles lapai blizgus, stangrus kaip odiniai (vok. ji ir vadinama odinialape gudobele), ilgai islieka zali, iki pat ziemos laikosi ant medziu. Zydi veliau, nei kitos gudobeles - pas mus dar nezydi, kai tuo tarpu kitos jau pilnai zydi arba net jau perzydejusios.

Zinau viena vieta, kur jos kartu auga - sita, ta "gatvine" raudonziede 'Paul's Scarlet' ir robinija pseudoakacija. Dabar seku ju vegetacija g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 13, 17:46)
Salvia nemorosa, tai tikrai, bet aš galvoju, kad tiksliau yra klausiama. Kokia tai Salvia nemorosa? Gal "Mainacht" ar "Ostfriesland"  g.gif "Caradonna' daug staesnė, tai tikrai ne ji  g.gif
vida777, nežinau, bet guduobelė manęs ko tai nežavi. Pati turiu, bet nedžiugia nors tu ką  schmoll.gif

Pirkau tai mišinį. Iš to mišinio vienas buvo rožinės spalvos, kiti violetiniai. Jei dabar tarp savęs pasikryžmino, tai jau be vardo. Tik klaikiai sėjasi. Šiandien iš rožyno tris kibirus ištempiau jų į kompostą. Jau net vejoje prisisėjo doh.gif Gaila kirpti, kol dar pusė žydi. O kita pusė jau sėklas barsto. Kaip koks prakeiksmas, prisisėjo galybė juozažolės, lofanto, katžolės ir violetinių petunijų. Jei tik pabandau daryti per kraštus nuo žiedų virstantį gėlyną, tai pavasarį nespėju gelbėti gėlių nuo kitų gėlių doh.gif
O juozažolės apvadėlis atrodo gražiau nei levandų. Gal reikėtų spjauti į jas ir apvadams naudoti lietuviškas rūtas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 05 13, 19:31)
manes jokia kita irgi nezavi, tik Crataegus lavallei. Tu turi ja?
Sitos gudobeles lapai blizgus, stangrus kaip odiniai (vok. ji ir vadinama odinialape gudobele), ilgai islieka zali, iki pat ziemos laikosi ant medziu. Zydi veliau, nei kitos gudobeles - pas mus dar nezydi, kai tuo tarpu kitos jau pilnai zydi arba net jau perzydejusios.

Zinau viena vieta, kur jos kartu auga - sita, ta "gatvine" raudonziede 'Paul's Scarlet' ir robinija pseudoakacija. Dabar seku ju vegetacija  g.gif .

Ne, būtent tokios neturiu. Pažiūrėjau atidžiau, man pasirodė ar iš tikro jos lapai stambesni? Man guduobelės nepatinka, nes jų lapai rudenį nekeičia spavos ir juos sunku sugrėbti. Tik todėl smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2014 05 13, 17:26)
As jau net sumasciau, kad gal ir alyvas formuoti, jos butu gana retos, tai tiktu visai. Bet cia greiciau ne protingas pasirinkimas, o mano meile alyvoms pasireiskia, tai nurasau toki pamastyma .

Alyvos - trumpalaikis grozis. Perzydejus reikia/-etu iskabyti ziedynus. Butu eiline eiliniu medeliu juosta ir tiek ax.gif . Tau juk reikia kazko dekoratyvesnio, ar ne?

QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 13, 22:03)
Pirkau tai mišinį. Iš to mišinio vienas buvo rožinės spalvos, kiti violetiniai. Jei dabar tarp savęs pasikryžmino, tai jau be vardo. Tik klaikiai sėjasi. Šiandien iš rožyno tris kibirus ištempiau jų į kompostą. Jau net vejoje prisisėjo doh.gif Gaila kirpti, kol dar pusė žydi. O kita pusė jau sėklas barsto. Kaip koks prakeiksmas, prisisėjo galybė juozažolės,  lofanto, katžolės ir violetinių petunijų. Jei tik pabandau daryti per kraštus nuo žiedų virstantį gėlyną, tai pavasarį nespėju gelbėti gėlių nuo kitų gėlių doh.gif
O juozažolės apvadėlis atrodo gražiau nei levandų. Gal reikėtų spjauti į jas ir apvadams naudoti lietuviškas rūtas? g.gif

kazkada turejau rutu bordiura, koki 30 cm aukscio. Neturejau alergijos joms, tai nei kiek nesibaiminau auginti. Patiko, tik dabar nebepamenu, nei kada jos suzaliuoja, nei kada nuplinka.
Atsargiai tu su tom savaime uzsisejanciom. Pjauk anksciau, greiciau atzels ir vel toliau zydes. Reiketu rinktis pretenzingesnes ju atmainas, kurios ne taip lengvai dauginasi.
Pas tave vietos daug, yra kur plestis toms "laukinukems", bet uztat kiek darbo, nebent nori soda naturaliu paversti.
As jau paniskai bijau bet kokios seklos uzuomazgos doh.gif . Man uztenka, kad is uz aplinkiniu medziu kuokstais pridygsta klevu, skroblu, ožekšniu, seivamedziu, gudobeliu, zirnmedziu... seklu - galeciau visa medelyna uzveisti. O raviu tai as su pincetu lotuliukas.gif .

QUOTE(Dalelė @ 2014 05 13, 22:15)
Ne, būtent tokios neturiu. Pažiūrėjau atidžiau, man pasirodė ar iš tikro jos lapai stambesni? Man guduobelės nepatinka, nes jų lapai rudenį nekeičia spavos ir juos sunku sugrėbti. Tik todėl  smile.gif

lapai gal ir didesni arba tiksliau - ilgesni, nei kitu veisliu. Grebimas g.gif . As kaip tik ieskau medeliu su smulkiais, labai velai rudeni krentanciais lapais ir kad kuo maziau arba visai nekeistu lapu spalvos. Noriu sodinti arti sklypo ribos, o lapu pas kaimyna grebti juk neisiu... Smulkus lapai sukrenta aplink medeli, o jei tik stambesni - vejas po visur isnesioja.
Robinija atitiktu visus mano reikalavimus, bet mastau, kad man jos vainiko forma per sterili/formali mano numatytoje vietoje atrodys, noriu kazko naturalesnio ax.gif .
Atsakyti
Merginos , ar jau sinesat kambarinius augalus i lauka , terasas ?

as nori isnesti Juka ir storalapi , labai jau dideli . Salciu juk nebera gal saugu ?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 05 14, 08:44)
Alyvos - trumpalaikis grozis. Perzydejus reikia/-etu iskabyti ziedynus. Butu eiline eiliniu medeliu juosta ir tiek  ax.gif . Tau juk reikia kazko dekoratyvesnio, ar ne?
kazkada turejau rutu bordiura, koki 30 cm aukscio. Neturejau alergijos joms, tai nei kiek nesibaiminau auginti. Patiko, tik dabar nebepamenu, nei kada jos suzaliuoja, nei kada nuplinka.
Atsargiai tu su tom savaime uzsisejanciom. Pjauk anksciau, greiciau atzels ir vel toliau zydes. Reiketu rinktis pretenzingesnes ju atmainas, kurios ne taip lengvai dauginasi.
Pas tave vietos daug, yra kur plestis toms "laukinukems", bet uztat kiek darbo, nebent nori soda naturaliu paversti.
As jau paniskai bijau bet kokios seklos uzuomazgos  doh.gif . Man uztenka, kad is uz aplinkiniu medziu kuokstais pridygsta klevu, skroblu, ožekšniu, seivamedziu, gudobeliu, zirnmedziu... seklu - galeciau visa medelyna uzveisti. O raviu tai as su pincetu  lotuliukas.gif .
lapai gal ir didesni arba tiksliau - ilgesni, nei kitu veisliu. Grebimas  g.gif . As kaip tik ieskau medeliu su smulkiais, labai velai rudeni krentanciais lapais ir kad kuo maziau arba visai nekeistu lapu spalvos. Noriu sodinti arti sklypo ribos, o lapu pas kaimyna grebti juk neisiu... Smulkus lapai sukrenta aplink medeli, o jei tik stambesni - vejas po visur isnesioja.
Robinija atitiktu visus mano reikalavimus, bet mastau, kad man jos vainiko forma per sterili/formali mano numatytoje vietoje atrodys, noriu kazko naturalesnio  ax.gif .

Kaip man gražu robinija rausvažiedė wub.gif Svajoju, noriu, ieškau... bet kažkaip nelabai randu g.gif Šį pavasarį įsigijau skiepytą žirnmedį ( geltonais žiedais), tai jau žydi wub.gif Tik vat rausvais žiedais nerandu, gal galit kas rekomenduoti kur LT galima rasti???
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 10, 22:07)
Kaune ir Schetelig  parduotuvė yra. Prie Saulės gimnazijos.

Aciu uz kontaktus smile.gif
Tik perziurejus Schetelig kataloga apie vazonus ir laikiklius, tai jie turi apvalius kabancius arba kablius pagabinti apvaliems kabantiems vazonams. As ieskau metaliniu loveliu prigrezti prie sienu ir, kad butu pailgi. Mano palange 165 cm ir reikia kazka labai grazaus pagabinti. Aisku geles uzauga ir nesimato to gerio po jomis, bet nenoreciau nukabineti ziemos metu, todel turi buti grazus pailgi metaliniai laikikliai, kurie matysis rudens - ziemos metu. Seniuose maciau pailgu plausinu indeklu... bet graziu metaliniu laikikliu ne.... Ku daryt?
Atsakyti