QUOTE(Cobre @ 2014 05 13, 17:26)
As jau net sumasciau, kad gal ir alyvas formuoti, jos butu gana retos, tai tiktu visai. Bet cia greiciau ne protingas pasirinkimas, o mano meile alyvoms pasireiskia, tai nurasau toki pamastyma .
Alyvos - trumpalaikis grozis. Perzydejus reikia/-etu iskabyti ziedynus. Butu eiline eiliniu medeliu juosta ir tiek

. Tau juk reikia kazko dekoratyvesnio, ar ne?
QUOTE(Iš Kaimo @ 2014 05 13, 22:03)
Pirkau tai mišinį. Iš to mišinio vienas buvo rožinės spalvos, kiti violetiniai. Jei dabar tarp savęs pasikryžmino, tai jau be vardo. Tik klaikiai sėjasi. Šiandien iš rožyno tris kibirus ištempiau jų į kompostą. Jau net vejoje prisisėjo

Gaila kirpti, kol dar pusė žydi. O kita pusė jau sėklas barsto. Kaip koks prakeiksmas, prisisėjo galybė juozažolės, lofanto, katžolės ir violetinių petunijų. Jei tik pabandau daryti per kraštus nuo žiedų virstantį gėlyną, tai pavasarį nespėju gelbėti gėlių nuo kitų gėlių
O juozažolės apvadėlis atrodo gražiau nei levandų. Gal reikėtų spjauti į jas ir apvadams naudoti lietuviškas rūtas?
kazkada turejau rutu bordiura, koki 30 cm aukscio. Neturejau alergijos joms, tai nei kiek nesibaiminau auginti. Patiko, tik dabar nebepamenu, nei kada jos suzaliuoja, nei kada nuplinka.
Atsargiai tu su tom savaime uzsisejanciom. Pjauk anksciau, greiciau atzels ir vel toliau zydes. Reiketu rinktis pretenzingesnes ju atmainas, kurios ne taip lengvai dauginasi.
Pas tave vietos daug, yra kur plestis toms "laukinukems", bet uztat kiek darbo, nebent nori soda naturaliu paversti.
As jau paniskai bijau bet kokios seklos uzuomazgos

. Man uztenka, kad is uz aplinkiniu medziu kuokstais pridygsta klevu, skroblu, ožekšniu, seivamedziu, gudobeliu, zirnmedziu... seklu - galeciau visa medelyna uzveisti. O raviu tai as su pincetu

.
QUOTE(Dalelė @ 2014 05 13, 22:15)
Ne, būtent tokios neturiu. Pažiūrėjau atidžiau, man pasirodė ar iš tikro jos lapai stambesni? Man guduobelės nepatinka, nes jų lapai rudenį nekeičia spavos ir juos sunku sugrėbti. Tik todėl
lapai gal ir didesni arba tiksliau - ilgesni, nei kitu veisliu. Grebimas

. As kaip tik ieskau medeliu su smulkiais, labai velai rudeni krentanciais lapais ir kad kuo maziau arba visai nekeistu lapu spalvos. Noriu sodinti arti sklypo ribos, o lapu pas kaimyna grebti juk neisiu... Smulkus lapai sukrenta aplink medeli, o jei tik stambesni - vejas po visur isnesioja.
Robinija atitiktu visus mano reikalavimus, bet mastau, kad man jos vainiko forma per sterili/formali mano numatytoje vietoje atrodys, noriu kazko naturalesnio

.