Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai VII

QUOTE(arunasm @ 2015 12 28, 23:38)
@Rimantelius,
o koks tavo plotas sildomas? galvoju kad man 25kw turetu uztekti. gal kai rinkaisi savo kkk, kodel butent Attack pasirinkai? ziuriu forume daug ATMOS'u bet skaiciau irgi kad ATTACK=ATMOS tik maziau trukumu..  smile.gif

Del AT tai beda tame, kad rusio aukstis ~1.80 tai ir taip del 800l reiks dauzyt grindis ir zemiau biski pabetonuot. o ir per duris max 82cm tai as galvoju pradziai 800l kol namas 'kiauras', o po to dar 800l dadesiu. pas mane irgi bus boileris ~150l.

@Paliukas, kaupiu info, dedu + ir - tai tavo valdikli irgi i sarasa isidesiu smile.gif ka gali zinot  smile.gif

ps. kas tas turbuliatorius ir jei jis kkk tik pliusas tai ar ATMOS su ATTACK ji turi ?  smile.gif

Turbuliatorius yra nuo zodzio turbulencija. Taigi kai dumas eina per turbuliatoriu, jis yra priverciamas papildomai suktis. Besisukant, jis daugiau silumos atiduoda i katilo silumokaicio sieneles = vandeni.
Turbuliatoriu yra ivairiu formu, pradedant nuo spyruokles isvaizdos, baigiant pintines isvaizda.

Atsakyti
Aisku, vadinasi tai tureti patartina biggrin.gif o gal kazkas zinos ar Attack DP25kWStandart turi ta turbuliatoriu?

Norejau dar paklausti, kas geriau/kokie skirtumai ir svarbiausia kokie trukumai yra tarp: Ladomato ; Regumato ; Termovaro ; Automatizuota trieige pavara ir tt.

Galvoju, kad jei imciau Attack katila ir nusiziurejau attack AT tai ten yra ir katiline skomplektai kkk+AT+pletimosi indas+regumatas. ka jus manot apie sita komplekta?
Atsakyti
QUOTE(arunasm @ 2015 12 30, 01:37)
Aisku, vadinasi tai tureti patartina  biggrin.gif  o gal kazkas zinos ar Attack DP25kWStandart turi ta turbuliatoriu?

Nežinau kokios kainų kategorijos tai kkk, bet spėju, kad nėra. O sumontuoti turbuliatorių (man labiausiai pasiteisino susukta juosta) geriausia į vamzdinį šilumokaitį, jei tik toks pas Attack DP25kWStandart yra, nes greituoju būdu paieškojęs taip ir nesupratau yra ar nėra. Jeigu nėra, tada turbuliatorių montuoti sudėtingiau ir teks pasitelkti fantazija.. O įdėja labai paprasta - reikia sustayti dūmų kanaluose užtvaras, kad dūmas eitų ne tiesiai, o gyvatuku. Tokiu būdu pailgėja dūmų kelas šilumokaičiu ir tikėtinai geriau nuimama šiluma.
Atsakyti
Na o (klinkt klinkt) kas ten dujų generaciniuose kkk per sprogstamas mišinys susidaro, kad pagauna kažkokį rezonansą ir nuolatinam sprogime dirba - net visi namai dreba ir plaučius daužo..? Įpatingai stipriai tai pasireiškia, kada būna labai intensyvus degimas.. Spėju, kad čia pirminio atrinio oro reguliavimas sutvarkytų anomaliją, bet į kurią puse reguliuoti - didinti ar mažinti antrinį orą..?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijos: 18 sausio 2016 - 13:59
QUOTE(lijos @ 2016 01 18, 14:58)
Na o (klinkt klinkt) kas ten dujų generaciniuose kkk per sprogstamas mišinys susidaro, kad pagauna kažkokį rezonansą ir nuolatinam sprogime dirba - net visi namai dreba ir plaučius daužo..? Įpatingai stipriai tai pasireiškia, kada būna labai intensyvus degimas.. Spėju, kad čia pirminio atrinio oro reguliavimas sutvarkytų anomaliją, bet į kurią puse reguliuoti - didinti ar mažinti antrinį orą..?

pirmini didint
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 01 18, 16:16)
pirmini didint

Ačiu.. Bandysiu..))
Atsakyti
Norejau paklausti apie kkk ir akumuliacine talpa.Katilo temperatura nustates 85-90 laipsniu,uzsikrovus pilnai akumuliacinei talpai,jos temperatura buna panasi i temperatura iseimnancio vandens is katilo.Bet katilui pradejus vesti,i akumuliacine pasiduoda ir tas vestantis vanduo.Pas mane akumuliacines virsuje priklijuotas daviklis,tai labai gerai matosi kokia temperatura stovi akumuliacines paciam virsui.Taigi uzgesus katilui,apie 75 laipsnius,akumuliacineje temperatura jau buna irgi visa pakritusi.taigi kalusimas kaip pas kitus,stovi gal koks voztuvas ar dar kas.O gal neverta laikyti del akumuliacines talpos aukstos temperaturos.uzteks ir 80 laipsniu,nes kai katilas baigs gesti,visvien ta temperatura bus panasi
Atsakyti
QUOTE(renkaa2000 @ 2016 01 19, 23:35)
Norejau paklausti apie kkk ir akumuliacine talpa.Katilo temperatura nustates 85-90 laipsniu,uzsikrovus pilnai akumuliacinei talpai,jos temperatura buna panasi i temperatura iseimnancio vandens is katilo.Bet katilui pradejus vesti,i akumuliacine pasiduoda ir tas vestantis vanduo.Pas mane akumuliacines virsuje priklijuotas daviklis,tai labai gerai matosi kokia temperatura stovi akumuliacines paciam virsui.Taigi uzgesus katilui,apie 75 laipsnius,akumuliacineje temperatura jau buna irgi visa pakritusi.taigi kalusimas kaip pas kitus,stovi gal koks voztuvas ar dar kas.O gal neverta laikyti del akumuliacines talpos aukstos temperaturos.uzteks ir 80 laipsniu,nes kai katilas baigs gesti,visvien ta temperatura bus panasi

Na Jūs kiek plačiau nupasakokite situaciją, nes dabar aišku tik tiek, kad yra kkk ir akumuliacinė.. - Koks katilas, su kokiu išmaniu valdymu, kokią sąlyga lemia kkk gesinimą, o gal dar kokių įpatumų turi jūsų sistema..?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijos: 20 sausio 2016 - 21:24
Katilas Astra 25kw su elektroniniu valdimu.katilas uzgesta kai dumu temperatura pasiekia 80 laipsniu.O sistema labai ten viskas paprasta.Stovi ladomatas,paskui vienas siurblys Wilo,pamaisyme stovi trieigis su termostatu.Zodziu pas mane vien grindinis sildymas,tai aukstu temperaturu nera.O boileris pajunktas prie akumuliacines per atskira siurbli ir valdikli.katilui susilus iki kokiu 73-75 laipsniu pilnai atsidaro ladomatas ir pradeda eiti siluma i grindis ir i backa.Daugiau kaip ir nieko nera
Atsakyti
QUOTE(renkaa2000 @ 2016 01 20, 23:46)

Katilas Astra 25kw su elektroniniu valdimu.katilas uzgesta kai dumu temperatura pasiekia 80 laipsniu.

Mano supratimu viskas pas Jus gerai ir su kkk keliama termofikato temperatūra ir su kkk gesinimo temperatūra. Pas mane kkk kelia iki 85C ir gesinasi nukritus dūmo temperatūrai iki 70C.. Jeigu nebėra kuro, ar kkk užkrauna akumuliacinę ir pasiekia kritines numatytas temperatūras, tai dūmo temperatūra krenta greitai ir gesina kkk - netnumušinėja akumuliacinės temperatūros..
O kaip Jūs sakote, kad akumuliacinėje pakrenta temperatūra, tai ar yra tekę matyti, kad termometras rodytų daugiau nei 75C, o besigesinant kkk temperatūra krenta..? Pas mane kkk rodo, kad jis kelia iki 85C, bet akumuliacinės termometras nėra parodęs daugiau 75C.. Manau, kad pjauna grybą akumuliacinės termometras ir pas Jus, o kkk turėtų rodyti teisingai, nes ten greičiausiai termopora stovi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijos: 21 sausio 2016 - 00:35
na ant backos davikliai ir pas mane daugiau 75 nera rode.bet backos virsuje stovi priklijuotas kontrolerio daviklis kuris ekrane rodo temperatura,tai matosi kaip katilas pradeda gest,tai ir backos virsuje temperatura krenta,nes paduoda mazesne jau.ir gale katilui uzgesus apie 70 laipsniu,backa visa buna 10 laipsniu pakritus.Akumuliacines davikliai isvis rodo 65 laipsnius.
Atsakyti
QUOTE(renkaa2000 @ 2016 01 21, 09:27)
na ant backos davikliai ir pas mane daugiau 75 nera rode.bet backos virsuje stovi priklijuotas kontrolerio daviklis kuris ekrane rodo temperatura,tai matosi kaip katilas pradeda gest,tai ir backos virsuje temperatura krenta,nes paduoda mazesne jau.ir gale katilui uzgesus apie 70 laipsniu,backa visa buna 10 laipsniu pakritus.Akumuliacines davikliai isvis rodo 65 laipsnius.

Na aš dažniausiai kraunu makų (su nedideliu pertekliu) tiek, kad kkk gesintusi ne sudegus kurui, o pasiekus maksimalias temperatūras.. Tokiu būdu, užsigesinus katilui, pakura pilna žarijų ir akumulicinės vėsinimo tikrai nėra, beto tos žarijos uždūsta ir lieka anglis, kurią panaudoju kurdamas kkk kitą kartą, o perteklų supilu į maišą ir yra šašlykinei gerų anglių..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lijos: 21 sausio 2016 - 09:30