Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

taip nesmagiai pasivaikščiojom po sodą - šilkmedis visas pajuodęs, vyšnios, slyvos ir obelys žiedukai rudi, bet tik tų, kurios jau prasiskleidę buvo, o kaimynų graikiniai riešutai kaip iš siaubo filmo - juodi juodi...
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 05 08, 07:40)
apžiūrėjau savo serbentą,bet tik vienas toks ?
nuskyniau visus tokius lapus?
pasirodo yra ir vabaliukai  unsure.gif
kuo galiu nupurkšti,nes kažkaip abejoju ar bus padėjęs lapų išskynimas  g.gif

Serbentinis amaras puola serbentus.Ta pati problema ir pas mane doh.gif
http://195.182.68.14...index.php?id=94
Kiti šaltiniai teigia, kad galima purkšti žaliuoju muilu ir,žinoma, naikinti aplinkui įsikūrusias skruzdėlės, amarų globėjas.
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 07, 08:59)
Sveiki,
Čia obelų vėžys?
Pernai labai nevykusiai pasodinau obelaitę, sunkiai prigijo, puolė kenkėjai. Nepatinka jai ten ir tiek. Kadangi tik pernai pasodinau galbūt tiesiog išraučiau ir pasodinčiau vietoj jos kažką kitą, nesiterliočiau su jokiais gydymais jeigu obelų vėžys. Dar ten šiaip yra virš ligos kažkokie atsikišimai. Jeigu užpilčiau žemėm, tai gal tiesiog išleistų aukščiau šaknis ir tada kaip ir ligos vieta nebūtų aktuali jeigu aukščiau neplistų... Bet kiek suprantu medžiai labai nemėgsta būti užpilami žemėmis.... Vienžo kas daugiau apie tai žinote - parašykite. Nuspręsiu, ką daryt...

user posted image

Laba diena, Jūs čia medžio drožlių papylėte ? gal pasidalintų kiti kaip tvarko vaiskrūmių pošaknius ?
Atsakyti
QUOTE(Rikara @ 2014 05 08, 09:07)
Kiti šaltiniai teigia, kad galima purkšti žaliuoju muilu ir,žinoma, naikinti aplinkui įsikūrusias skruzdėlės, amarų globėjas.

man tai neatrodo, kad išnaikinus skruzdėles dings amarai smile.gif Ne jos tuos amarus užveisia.
Atsakyti
QUOTE(reguste @ 2014 05 08, 10:39)
Laba diena, Jūs čia medžio drožlių  papylėte ? gal pasidalintų kiti kaip tvarko vaiskrūmių pošaknius ?

Pas mane vaismedžių pomedžiai apjuosti plastikine vejos juosta, maždaug 1 m skersmens apskritimu. Ir tas plotelis mulčiuojamas nupjauta žole. 4u.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif apie skruzdes ir amarus
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 05 08, 11:59)
Pas mane vaismedžių pomedžiai apjuosti plastikine vejos juosta, maždaug 1 m skersmens apskritimu. Ir tas plotelis mulčiuojamas nupjauta žole.  4u.gif

As irgi taip planuoju pasidaryti smile.gif o kiek mazdaug cm nuo stiebo dedate zolę ? kaip suprantu negalima deti iki pat stiebo...
Atsakyti
O as apziurejau savo zemuoges, isikleidusios, su parudusiais viduriukais verysad.gif
O mano rausvaiede gudobele lyg ir tvarjok, puoliau apziureti, ar nenusalo, o ten lape radau kirmeliuka susisukusi doh.gif kas cia per zveris, ar gudobeles puola kazkokie spec. ar tiesiog cia koks uzklydo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(reguste @ 2014 05 08, 11:42)
As irgi taip planuoju pasidaryti smile.gif  o kiek mazdaug  cm nuo stiebo dedate zolę ? kaip suprantu negalima deti iki pat stiebo...

Žolę patraukiu per kokį piršto storį maždaug, svarbiausia kad nesiliestų smile.gif
Šiaip pas mane nėr labai storu sluoksniu žolės pridėta, tai nešunta kamienai, nes daug kur pamulčiuoti tenka, o žolės trūksta... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 05 08, 14:20)
Žolę patraukiu per kokį piršto storį maždaug, svarbiausia kad nesiliestų  smile.gif
Šiaip pas mane nėr labai storu sluoksniu žolės pridėta, tai nešunta kamienai, nes daug kur pamulčiuoti tenka, o žolės trūksta...  ax.gif

Aisku,o kas kiek laiko dedat naujos zoles ? aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 05 08, 09:55)
kaimynų graikiniai riešutai kaip iš siaubo filmo - juodi juodi...

verysad.gif Pas mus tokie patys
Atsakyti
QUOTE(reguste @ 2014 05 08, 13:34)
Aisku,o kas kiek laiko dedat naujos zoles ?  aciu uz atsakymus smile.gif

Tiksliai negaliu pasakyti, gal 3 kartus, mažiausiai, per sezoną g.gif . Pirmiausia žolė keliauja į šiltnamį, daržą, po to jau vaismedžiai, vaiskrūmiai, tada tujos, gėlynai... smile.gif
Atsakyti