Laba, gal kas turit pasisodinę šeimos medį, kažin, ar pasiteisina, norėčiau pasisodinti obelį bei slyvą

QUOTE(AuroraBO @ 2015 02 22, 18:09)
Nu mada
aš stebuklų iš jos ir nesitikiu, vos ne apie kiekvieną uogą ar daržovę panašių pasakų galima pasiskaityti, bet sakau jei nesunku auginti ir skanios uogos, o ir krūmas gal visai neblogai atrodo, tai pabandyčiau. Tik įdomu ar iš vis kas nors Lietuvoje jas užsiaugino 

Tai tų ožerškių taigi pilni krūmynai visur. Ir uogos be galo panašios į tas goji. Visi spardo ir niekam vagyt nešauna į galvą.

QUOTE(AuroraBO @ 2015 02 19, 19:37)
Jei cia http://rojaussodai.l...h...507&start=9 teisybe rasoma
tai reikia pilti maisais
Dolomitmilčių dozės surašytos ant maišelių. Pvz., 1 kg/m2. Taip kad tas vienas maišelis - ploteliui 3 x 3 m. Maždaug vienai mažai trešnaitei... O jeigu jų kelios, ir visai didelės?
Dolomitmilčiai - ne kokios nors koncentruotos trašos, o tipo - smėlis. Sveria anas pasiutiškai daug. Todėl ir pataria imti daug maišelių... Rezultatas pasijunta negreitai, tačiau būna ilgalaikis (kokiem 5 metams).
Kiek ieskojau, tai dolomitmilcius ant vejos pila, kad samanos isnyktu, tai kazin, ar atitinka dozes vejai ir tresnems
Man atrodo buvo parasyta, kad sudetyje yra kliju
bet gal mazokai. Kai mano egles bebrai pradejo griauzti, tai kotus su baltais medzio dazais nutepiau
ilgai laikesi ir atrodo jiems nepatiko 
tai reikia pilti maisais

Dolomitmilčių dozės surašytos ant maišelių. Pvz., 1 kg/m2. Taip kad tas vienas maišelis - ploteliui 3 x 3 m. Maždaug vienai mažai trešnaitei... O jeigu jų kelios, ir visai didelės?
Dolomitmilčiai - ne kokios nors koncentruotos trašos, o tipo - smėlis. Sveria anas pasiutiškai daug. Todėl ir pataria imti daug maišelių... Rezultatas pasijunta negreitai, tačiau būna ilgalaikis (kokiem 5 metams).
Kiek ieskojau, tai dolomitmilcius ant vejos pila, kad samanos isnyktu, tai kazin, ar atitinka dozes vejai ir tresnems

Man atrodo buvo parasyta, kad sudetyje yra kliju

Kaimynams kieme bebrai nugrauze obelis, stora sidabine egle. Dabar like kiemo medziai vielos tinklu kiekvienas apristas ziema - vasara. Jokie tepalai, riebalai ir dazai negelbeja, kai grauzt dantys niezti..
Papildyta:
QUOTE(Šv. Barbora @ 2015 02 19, 15:03)
va va, ar tikrai, ar ne per anksti
o kada purkšti pradėti nuo kenkėjų ir ligų?
labai vargstam su jaunu sodu, labai puola visokie brudai iš aplinkos

o kada purkšti pradėti nuo kenkėjų ir ligų?
labai vargstam su jaunu sodu, labai puola visokie brudai iš aplinkos
Balinti pats laikas. Nuo kenkeju ir ligu purskiama pumpuru brinkimo stadijoje, isejus pasalui. antras purskimas lapeliu stadija, trecias - zydejimo metu, nors nepataria - del biciu. Reikia ziureti ar yra pagrauztu, pazeistu zieduku.
QUOTE(AuroraBO @ 2015 02 22, 19:09)
Nu mada
aš stebuklų iš jos ir nesitikiu, vos ne apie kiekvieną uogą ar daržovę panašių pasakų galima pasiskaityti, bet sakau jei nesunku auginti ir skanios uogos, o ir krūmas gal visai neblogai atrodo, tai pabandyčiau. Tik įdomu ar iš vis kas nors Lietuvoje jas užsiaugino 

Krūmas labai gražus, dekoratyvus. Rudenį labai spalvingas. Auginu aš jį. Kitaip sakant, pats sau auga. Šiemet jau turėtų pradėti derėti. Žiūrėsim kaip bus.
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 02 22, 17:26)
Tai jo, čia mada dabar užėjo su tom goji, nes tai vienas iš reklamuojamų super-foods. Dažniausiai jos parduodamos džiovintos. Gana stipraus skonio, turi rūgštumo, saldumo ir kartumo kartu sudėjus. Būna ir skanesnių ant svieto uogų. Ir manau, kad nemažiau sveikų ir vitaminingų
Nu žiūrėk, kad tas pats šermukšnis nepralenktų tos goji keletą kartų. Ir pagooglinus ten nėra jau taip labai aišku, ko jos ten konkrečiai tokio turi, ko neturi kitos uogos.
Nu pvz. yra tokių, kurie garbina avietes. Netgi kažkada buvau prisiskaičius, kad pusę metų valgant kasdien po puodelį šviežių aviečių galima apsigydyt (jeigu ne išsigydyt) vėžį. Tikit?
Dauguma pasakys, kad ne. Nu tai va... Čia žiūrint kokie reklamos vėjai iš kur papučia
O toks reklamos pūtimas apie GOJI prasidėjo su žaliavalgystės madų vėjais, o dabar gi dar pradėjo LT prekiauti GOJI sėklom. Tai kaip čia reklamos nepripūsi pilno TV....
Vienok kas netingi gi galima ir pabandyt užsiauginti. Manau šviežios jos neitin valgomos, bet sudžiovinus žiemą kai nieko geresnio nėra, visai nieko...Aš jas kartais perku ir valgau, bet daug suvalgyt neįmanoma.

Nu pvz. yra tokių, kurie garbina avietes. Netgi kažkada buvau prisiskaičius, kad pusę metų valgant kasdien po puodelį šviežių aviečių galima apsigydyt (jeigu ne išsigydyt) vėžį. Tikit?

Vienok kas netingi gi galima ir pabandyt užsiauginti. Manau šviežios jos neitin valgomos, bet sudžiovinus žiemą kai nieko geresnio nėra, visai nieko...Aš jas kartais perku ir valgau, bet daug suvalgyt neįmanoma.
Valgydavau dziovintas. Nesakyciau kad jos neskanios, ar kad daugiau suvalgyti negalima. Braskiu ar silauogiu nelenkia, bet pakankamai skanios ir jokio kartumo neturi. Pradejau jomis prekiauti ir sau pasisodinau du krumus. Ragavau pernai ir savu uogu. Sviezios, kaip ir reikejo tiketis, skanesnes. Ateity, jei bus geri derliai, planuoju liofilizuoti ar saldyti, tuomet daugiau tu naudingu medziagu lieka ir uog askanesne nei dziovinta. Nelyginkit su Lietuvoje auganciais krumynais, tai Kinijos augalas, gal ir auga giminingi ozerskiai, bet jie tik dekoratyvus. Sita labiau priziureti reiketu, nes ir salciu atsparus tiek kiek persikai...
QUOTE(MRD @ 2015 02 23, 07:12)
Valgydavau dziovintas. Nesakyciau kad jos neskanios, ar kad daugiau suvalgyti negalima. Braskiu ar silauogiu nelenkia, bet pakankamai skanios ir jokio kartumo neturi. Pradejau jomis prekiauti ir sau pasisodinau du krumus. Ragavau pernai ir savu uogu. Sviezios, kaip ir reikejo tiketis, skanesnes. Ateity, jei bus geri derliai, planuoju liofilizuoti ar saldyti, tuomet daugiau tu naudingu medziagu lieka ir uog askanesne nei dziovinta. Nelyginkit su Lietuvoje auganciais krumynais, tai Kinijos augalas, gal ir auga giminingi ozerskiai, bet jie tik dekoratyvus. Sita labiau priziureti reiketu, nes ir salciu atsparus tiek kiek persikai...
Mes taip pat auginam, pernai davė pirmą derlių. Skanios uogytės, žiemai neliko ką padžiovinti

O kada reikia nurišt medelius? Kai pašalas išeina? Dabar jau nurišti?
O kokiu megeju pasilepint medeliu zieve ar sakelemis nera? Pas jus tvora aptverta? Bet tikrai oeranksti nurist, nes tik pavasaris ateis ir saulute ir saltukas gali kamienu zieve susprogdint, ne taip parasaiau, gali suskilinet.
Sveiki, norime pasisodinti obelu (ziemines ir rudenine), slyvu, kriausiu (sultingu, netrestanciu is vidaus, saldziu), raudonuju serbentu (dideliomis, derlingomis uogomis, dideliu krumu). Gal galite rekomenduoti? Ir dar idomu ar dar buna tokiu aukstu obelu kaip senais laikais ar dabar visos nelabai aukstos arba zemauges? O serbentu sr dar buna vesliu, dideliu krumu?
Ar dar nelaikas nupurkšt tuo mišiniu pavasaris? Kur karbamidas, varis ir dar kažkas?
Gal galit parekomenduoti geras vysniu, tresniu, zieminiu obelu, geltonu slyvu, abrikosu, kriausiu veisles. Dekui auginu jau po keleta bet noriu isbsndytu.
ar sunku gervuoges iš sėklų užsiveisti? viliojančiai skambančių parsisiųst galima, tik kažin ar verta