Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(R&B @ 2015 03 12, 19:07)
bakterinė degligė

Čia ta pati, kuria kaštonai visi be išimties suserga? Mano kaimynui kažkas susišvietė ir jis pas save kieme prisodino kaštonų. Jau skambint pavojaus varpais ir įsiūlyt jam pvz. kokį nors riešutmedį?
Atsakyti
Kastonams gal kersadante ?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 03 12, 21:40)
Čia ta pati, kuria kaštonai visi be išimties suserga? Mano kaimynui kažkas susišvietė ir jis pas save kieme prisodino kaštonų. Jau skambint pavojaus varpais ir įsiūlyt jam pvz. kokį nors riešutmedį?

Ne, kaštonams ne degligė, juos kenkėjas, konkretus vabzdys - kaštoninė keršakandė niokoja.
Atsakyti
ar dedat vejos bortus aplink medeliu (per "Svajonių sodus" reklamavo tokius plastikinius) norisi padaryti tvarką ir kad lengviau būtų pjauti žolę. Labai įdomu iš praktikos, ar vejos traktoriukas neišlaužys tu bortelių?
Kuo mulčiuojat aplink medelius, kad apsisaugot nuo piktžolių? Ar mulčas netrugdo patręšti?
Ačiū kas pasidalins info
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2015 03 12, 21:50)
Ne, kaštonams ne degligė, juos kenkėjas, konkretus vabzdys - kaštoninė keršakandė  niokoja.

Ačiū. Nes kažkas man sakė, kad degligė.
Atsakyti
QUOTE(kajoka @ 2015 03 13, 12:14)
Kuo mulčiuojat aplink medelius, kad apsisaugot nuo piktžolių? Ar mulčas netrugdo patręšti?
Ačiū kas pasidalins info

Mulčiuoju pjauta vejos žole, kaip ir visą daržą, ji ir patręšia ir žolėms augti neduoda smile.gif Pirmas mulčiavimas pas mane būna po pavasarinio vejos iššukavimo, tuo iššukuotu šienu. Jis sausas, tai pridedu storai ir užtenka iki kol pradedam veją pjauti. O tada jau pjauta žole.
Atsakyti
QUOTE(MRD @ 2015 03 12, 18:57)
Ziurekit tik nepaveluokit. Katik nupurskiau savo. Serbentai jau galima sakyti sprogsta... na, dar kelios sauletos dienos gal...

priminkit kada kitas purškimas ir kuom 4u.gif
(šiemet jau viską rašausi biggrin.gif blush2.gif )

QUOTE(rim @ 2015 03 13, 15:25)
Mulčiuoju pjauta vejos žole, kaip ir visą daržą, ji ir patręšia ir žolėms augti neduoda smile.gif Pirmas mulčiavimas pas mane būna po pavasarinio vejos iššukavimo, tuo iššukuotu šienu. Jis sausas, tai pridedu storai ir užtenka iki kol pradedam veją pjauti. O tada jau pjauta žole.

thumbup.gif dar vienas spyris šukuoti pievą,o tai jau buvau sugalvojusi,kad nereikia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 13, 15:30)
priminkit kada kitas purškimas ir kuom  4u.gif

vakar dieną priminta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 13, 16:30)
thumbup.gif dar vienas spyris šukuoti pievą,o tai jau buvau sugalvojusi,kad nereikia  blush2.gif

Reikia, reikia smile.gif šukuojam kiekvieną pavasarį ir po to visą vasarą džiaugiamės tobula veja. Šukuojam, tai mes tiesiog ta pačia žoliapjove, tik vietoj peilio uždedam tokį geležį su spyruoklėm galuose (nežinau kaip jis vadinasi blush2.gif ). Pagrindinis darbas sugrėbti ir sukloti ant daržo visą tą gėrį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 03 13, 15:34)
vakar dieną priminta  biggrin.gif
blush2.gif
jeigu yra dar taip kaip aš skaitančių tai pakartosiu  biggrin.gif

QUOTE(Paladė @ 2015 03 12, 15:32)
Pirmas purškimas nuo augalų ligų fungicidais - anksti pavasarį, kuomet lauke oras įšyla iki 5-10 laipsnių temperatūros, iki vegetacijos pradžios prieš pumpurų brinkimą. Pažiūrėkit, ar dar nepavėlavot.
Antras, taip pat fungicidais, irgi nuo ligų - prieš pat pumpurų sprogimą.
Jeigu ant obelų, kriaušių ir kitų vaismedžių bei vaiskrūmių pasirodo kenkėjai, augalus reikia purkšti insekticidais pirmiausia prieš pumpurų brinkimą, po to - prieš žydėjimą ir po žydėjimo, kai, pavyzdžiui, obuoliukai jau pasiekia riešuto dydį. Esant būtinybei, purškimą nuo kenkėjų kas 10-12 dienų rekomenduojama pakartoti. Paskutinis medelių ir krūmų purškimas - 15-20 parų prieš derliaus nuėmimą.

pirmą kartą nupurškiau Chempionu - fungicidas
antras purškimas irgi fungicidu - Chempionas? bet ant jo rašoma purškiama tik vieną kartą g.gif

QUOTE(R&B @ 2015 03 12, 15:37)
Jeigu turit tokį rinkinį http://www.technika-...urskimui-2.html , tai aprašyme nurodyta, cituoju:  "Purškiama sniegui nutirpus, esant teigiamai temperatūrai, tik iki pumpurų sprogimo pradžios. ... Vėlesniam purškimui (pumpurams sprogstant ir vaismedžiams nužydėjus) rekomenduojama kiti fungicidai ir insekticidai: skoras, topazas, decis, fastakas ir kiti." Jei kitoks, paskaitykit aprašyme irgi turėtų būt nurodyta kada purkšti.  mirksiukas.gif
Aš jau nupurškiau champion'u šį savaitgalį, jis naudojamas iki pumpurų brinkimo.

Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 03 13, 15:42)
pirmą kartą nupurškiau Chempionu - fungicidas
antras purškimas irgi fungicidu - Chempionas? bet ant jo rašoma purškiama tik vieną kartą  g.gif

Antrą ir trečią kart purškiu fungicidu score.
Atsakyti
Labai prasau pagalbos. Ar galiu tokius medeliue purksti vario sulfatu? JEi ne tai kuom?
Papildyta:
QUOTE(Džigė @ 2015 03 14, 10:29)
Labai prasau pagalbos. Ar galiu tokius medeliue purksti vario sulfatu? JEi ne tai kuom?

Arbq tokius
Atsakyti