Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

as ne musulmone g.gif bet bus labai sunku, jei iskart su stereotipu prikimsta galva cia vaziuosit. Apsitverti apsauginem tvorom nevisada padeda smile.gif

Braunschweigas buvo vakaru DE. Magdeburgas jau rytu DE. Zodziu ant ribos.
As beje pati cia gyvenu, tai ka pastebejau, kad Braunschweige palyginus daug kinieciu ir nedaug afrikieciu - nors ir yra pabegeliu centras. Turbut susije su technikos universitetu ir su industrija g.gif turku nemazai, kaip ir visur..
Aplinkiniuose mazesniuose misteliuose tikrai labai nedaug neeuropieciu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 14 rugsėjo 2014 - 12:15
QUOTE(moocho @ 2014 09 14, 13:13)
as ne musulmone g.gif bet bus labai sunku, jei iskart su stereotipu prikimsta galva cia vaziuosit. Apsitverti apsauginem tvorom nevisada padeda smile.gif

Braunschweigas buvo vakaru DE. Magdeburgas jau rytu DE. Zodziu ant ribos.
As beje pati cia gyvenu, tai ka pastebejau, kad Braunschweige palyginus daug kinieciu ir nedaug afrikieciu - nors ir yra pabegeliu centras. Turbut susije su technikos universitetu ir su industrija g.gif turku nemazai, kaip ir visur..
Aplinkiniuose mazesniuose misteliuose tikrai labai nedaug neeuropieciu.

O pats Braunschweig pagal dydi, pramone koki LT miesta mazdaug atitiktu? Gal jie turi technikos universiteta?
Man nusimatytu dirbti Salzgitter arba apylinkese.
Beje, darbui kviecia mano kolega musulmonas smile.gif Taigi bendrauti nera beda smile.gif
Atsakyti
Pagal zmoniu skaiciu panasu i Klaipeda, apie 250tukst.
Pramones cia nemazai. Ir Salzgitter'yje yra didziule metalo gamykla. As tiesa pasakius jame niekad nebuvus ax.gif bet cia lietuviu nors ir yra, bet palyginus labai nedaug.

BS yra technikos universitetas, moko nuo matematikos/informatikos iki ekonomikos/chemijos/biologijos.. uz semestra reikia moketi tuos administracinius mokescius, apie 300eur. Beje bakalauras DE trunka 3 metus.

Esu kazkada girdejusi, kad Celle buvo lietuviska mokyklele, tai cia nera labai toli. Bet nezinau, ar ji vis dar gyvuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2014 09 14, 13:30)
Pagal zmoniu skaiciu panasu i Klaipeda, apie 250tukst.
Pramones cia nemazai. Ir Salzgitter'yje yra didziule metalo gamykla. As tiesa pasakius jame niekad nebuvus  ax.gif bet cia lietuviu nors ir yra, bet palyginus labai nedaug.

BS yra technikos universitetas, moko nuo matematikos/informatikos iki ekonomikos/chemijos/biologijos.. uz semestra reikia moketi tuos administracinius mokescius, apie 300eur. Beje bakalauras DE trunka 3 metus.

Esu kazkada girdejusi, kad Celle buvo lietuviska mokyklele, tai cia nera labai toli. Bet nezinau, ar ji vis dar gyvuoja g.gif

Gal zinot toki niuansa: koks mazdaug galetu buti universitete atlyginimas lektoriaus/asistento?
Atsakyti
mb sake, kad universitete arba dirbi kaip "valstybes tarnautojas", tuomet gauni atlyginima pagal tarifa ( http://oeffentlicher...n...3i&matrix=1 profesorius gauna E15, daktarai E13...), arba dirbi uz honorarus ar pagal trumpalaikes sutartis, tuomet mokama maziau nei pagal tarifa.
Bet jis tiesiogiai nesusidures, tiesiog jo vienas pazistamas kaip tik universitete liko daktaro laipsniui, ir dabar gauna E13.. tai tiksliai nezinau. Turbut vistiek ir nuo valandu skaiciaus priklauso, ar dar kazko..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 14 rugsėjo 2014 - 12:50
QUOTE(moocho @ 2014 09 14, 12:30)

Senai jau jos nera.Kaip ir Hanovery. mirksiukas.gif Y Hanovery dar ir as vezdavau savo dicke.
Salzgitter lietuviu yra nemazai.Buvo net lietuviu berndruomene.Bet ar ji gyva,nezinau jau.Googlas ismesdavo visada ju puslapy.Anksciau lankesi viena lietuve cia,ji ten gyvena.
As gyvenu nedideliam kaimely.Uzsienieciu nera.Isskyrus mane,studenciokus lietuviu-archelogus ir dar viena lietuve dirba su senukais.O uz 4km.yra valstybiniu butu.Turim visokiu spalvu jau.Pabegeliai is sirijos,cecenijos ir pan.Taip kad nereik ne dideliu miestu.
Kaip mano maze pareina penktadieny is darzelio ir sako:"Mama,zinok,kitoj grupej turim du vaikus-juodus ir jie nekalba vokiskai" Ateini y darzely pasiimt savo vaiko,o jie plesia duris ir nori laukan isbegt.Aukletojos gano kaip zasiukus. doh.gif
Atsakyti
labas,

gal esate kuri apsidraudusi banko siulomu draudimu?ka manot apie tai,ar apsimoka?
Atsakyti
QUOTE(lauretta.gruodis @ 2014 09 14, 12:30)
Aciu atsakiusioms  4u.gif

Lietuviu kalba issaugosite jei namie lietuviskai kalbesite. Rasyt jei nores pats isimoks, jei reiks. nuotoliniu budu maniau mokyt lietuviu kalbos, bet nematau tame prasmes. Man svarbu, kad vaikas nepamirstu kalbos nes ja moka. kuo daugiau kalbu mokes jam bus tik geriau. Jei dar kalbos is skirtingu kalbos grupiu isvis super ! Nes jam bus lengviau kalbas kitas mokytis. Mes ne lietuviai nors ir is Lietuvos.
Del katalikybes-ja galima issaugot ir tarp papuasu gyvenant jei tik nori. Zydu pavizdys-savo zemes neturedami issaugojo savo religija, paprocius...
Mano miestuke yra tik viena katalikiska baznycia, salia mano namu, varpus pastoviai girdziu. Bet kadangi zeme liuteroniska tai katalikisku iseiginiu kaikuriu nera...Man ir neaktualu-mes ne katalikai.
As gyvenu name kur kaip sakot gyvena tik gryni vokieciai. biggrin.gif Nors butas ir nera labai brangus, bet geras. dirbu ir nedideleje firmoje kur visi tik gryni vokieciai biggrin.gif
Uzsienieciu nedaug pas mus nes nedidelis miestukas. Bet as net vilniuj gyvendama stengiausi pakrasciuose gyvent smile.gif Todel man cia super. Nemegstu surmulio, dideliu zmoniu sankaupu.
Nelabai supratau, kaip gali musulmonai ar budistai itakot katalikybe g.gif Vaziuokit tokiu atveju i katalikiska zeme...eikit i katalikiska darzeli. Mano vaikas lanke liuteroniska. Nebuvo nei veino musulmono. Mokykloje(pradineje) vaiko klaseje 3 uzsienieciai siais metais, cia su mano vaiku is 20 vaiku. Musulmone 1 mergaite tik. Mokykla geriausia apylinkese, bet ne specialiai taikiau, buta salia radau ir pagal gyvenama vieta papuolem.
Atsakyti
QUOTE(lauretta.gruodis @ 2014 09 14, 11:36)
Gal zinot toki niuansa: koks mazdaug galetu buti universitete atlyginimas lektoriaus/asistento?

http://www.myscience.de/en/jobs/salary

lecturer/assistant siaip zemiau nei juniordozent. Ir daznai ne pilna etata reiskia.
Bet buna kitu benefit'u,- kaip pvz, vaiku darzelis universitete ar pan. Bet jei klausiat apie tokius darbus, aisku, ir pati orientuojates.
Atsakyti
kai parodziau saviskiui uups'es nuoroda, tai sako jo, profesoriai w1-w3 algas gauna. taigi pries tai mano ideta lentele galioja dirbantiems moksliniams darbuotojams ir studentams. Paziurejau universiteto skelbimu lentoje, prie pozicijos iskarto rasoma kad atlyginimas pvz w3.
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2014 09 14, 20:03)
kai parodziau saviskiui uups'es nuoroda, tai sako jo, profesoriai w1-w3 algas gauna. taigi pries tai mano ideta lentele galioja dirbantiems moksliniams darbuotojams ir studentams. Paziurejau universiteto skelbimu lentoje, prie pozicijos iskarto rasoma kad atlyginimas pvz w3.

as paziurejau tavo lentele (nustebau kad gyd tiek mazai gauna blink.gif ), bet man regis realiai universitetuose dar kitokia tvarka,- yra 'faculty position' ir 'non faculty position'. Faculty gal ir pagal tavaja lentele, bet dauguma atveju (ypac non- faculty) pinigai yra mokami pagal tai koks grantas/finansavimas. Gali pasisekt, gali nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2014 09 14, 21:15)
as paziurejau tavo lentele (nustebau kad gyd tiek mazai gauna blink.gif ), bet man regis realiai universitetuose dar kitokia tvarka,- yra 'faculty position' ir 'non faculty position'. Faculty gal ir pagal tavaja lentele, bet dauguma atveju (ypac non- faculty) pinigai yra mokami pagal tai koks grantas/finansavimas. Gali pasisekt, gali nelabai g.gif

As daktara turejau omeny laipsni, dr. Aha apie tas tokias projektines vietas ir as girdejus.
Atsakyti