Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

QUOTE(Savannaa @ 2014 10 10, 21:21)
as jau rasiau kazkada...siuo klausimu savo nuomuone...
vienu sakiniu nesigaus, o litanijas rasyt tingiu  smile.gif
kam ta De pilietybe ? tik kad balsuot galesiu ir pase savo pavarde isirasyt taip, kad vokieciai salyty ne K, o C...? mano sunus neturi jokios pilietybes, nes kai gime LT neirasiau jokios, nes su LT mane ne daug kas risa, mano vaika juolabiau, na gimem tik ten abu.
Mano vaikas manau pasirinks vokiska, kai laikas ateis nors gali ir kita rinktis... jis kazkoks vokiskas pas mane  biggrin.gif  jam cia l gerai-jis ir komandoj dirbt megsta(as nekenciu) ir i visus renginius mane tempia pats suzino kada kas vyks. parsitempem neseniai is laternu...nemegstu as tu renginiu ir desros tos man smirda  biggrin.gif  o mano bernas valgo.
labos  4u.gif

O koki pasa tavo vaikas turi? Jei LT tai ir pilietybe Lietuvos. Gal tu maisai su tautybe, kad tautybe nenurodyta pase?
Atsakyti
man tai tas lietuviskas pasas kaip kokia nelaime... pasibaigs galiojimas...reikes kazi kur trenktis del to, kad nauja pasidaryti...bet vokisko irgi nesugebu dar pasidaryti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2014 10 11, 07:18)
man tai tas lietuviskas pasas kaip kokia nelaime... pasibaigs galiojimas...reikes kazi kur trenktis del to, kad nauja pasidaryti...bet vokisko irgi nesugebu dar pasidaryti  biggrin.gif

na, jo, man tai ir problema, nes Berlynas toli. bet kai pagalvoji, kad 1 k per 10 metu ta problema iskyla tai ir ne tokia ta problema didele.
bet jei buni LT padaro per para uz 250 lt.

Helena, jo maisau su tautybe 4u.gif
turi jis pas men ne viena pasa...
vakar nei gyva nei mirus buvau biggrin.gif po darbo, pietu virimo, vaiko vezimo i bureli ir dar tu laternu biggrin.gif vat tokiom d truksta masinos, nes peskom kai pavarai ir dar ne letu tempu tai ir prirasai nesamoniu biggrin.gif
as cia 3 metai bet nemaciau dar tokio grazaus rudens wub.gif labai silta, sausa.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 10 11, 13:06)
na, jo, man tai ir problema, nes Berlynas toli. bet kai pagalvoji, kad 1 k per 10 metu ta problema iskyla tai ir ne tokia ta problema didele.

kol su sveikata viskas gerai, tai ne problema, o kai atsiranda problemos, tada jau ir kas 10 metu problema gali buti.
Atsakyti
Noreciau paklausti kaip Vokietijoj su banko saskaitom. Ar bankas kaip ir Lietuvoj ima pinigus uz saskaitos tvaryma ir pan.? Ar pvz. tai nemokama. Atsidarai saskaita, issiimi kortele ir gali nesinaudot, niekas paskui neparasys po kazkiek metu, kad skola bankui turi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 10 12, 06:55)
Noreciau paklausti kaip Vokietijoj su banko saskaitom. Ar bankas kaip ir Lietuvoj ima pinigus uz saskaitos tvaryma ir pan.? Ar pvz. tai nemokama. Atsidarai saskaita, issiimi kortele ir gali nesinaudot, niekas paskui neparasys po kazkiek metu, kad skola bankui turi  blink.gif

Priklaiso nuo banko ,as moku 2,99 e i menesi uz visa saskaitu tvarkyma .. aisku jei nebus iplauku eis i minusa saskaita ... kada nors teks atiduot ...
Atsakyti
QUOTE(iowa @ 2014 10 12, 09:09)
Priklaiso nuo banko ,as moku 2,99 e i menesi uz visa saskaitu tvarkyma .. aisku jei nebus iplauku eis i minusa saskaita ... kada nors teks atiduot ...

joooooo, tai kaip Lietuvoj gaunasi..... unsure.gif
Atsakyti
Yra n bankų, kurie neturi jokio mokesčio. Tik jie dažniausiai neturi ir filialų, viskas tvarkoma internetu.
Ingdiba, dkb bank, dab bank pvz.
Atsakyti
arba kai kurie bankai siulo nemokama saskaita iplaukiant pastovioms tam tikro dydzio pajamoms, 1000-1500 priklausomai nuo banko.
Atsakyti
QUOTE(Blümchen @ 2014 10 11, 05:18)
man tai tas lietuviskas pasas kaip kokia nelaime... pasibaigs galiojimas...reikes kazi kur trenktis del to, kad nauja pasidaryti...bet vokisko irgi nesugebu dar pasidaryti  biggrin.gif

buten ta ir turejau omeny,vienas vargas,trenktis i lietuva tam kad ji pasidarytum arba i ambasada,gerai jei sveikata leidzia,bet man tai dar toli iki vokisko paso,dar reikia dagyventi 4u.gif
...................................
panos,nu padekit jus man surasti normalu koki vairuotoja,kuris parveztu pora baldu i LT.kiek Radau internete,nesusikalbu,nei atskambina,nei atraso,be to bijau be garantiju,bus nei baldu nei pinigu.man reikia kad veztu is vokietijos siaures puses iki zemaitijos,daugelis veza tik i kauna ir panasiai.gal turit kokiu kontaktu?aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes, na rodos radom buta nuomoti biggrin.gif Laimejom konkursa biggrin.gif sakykit ka dabar daryti? kas ta schufa? Per ja moketi reikes nuoma? bandau sistema ikirst..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l-aura: 13 spalio 2014 - 11:03
Schufa tai kreditingumo/mokumo tikrinimo biuras/istaiga. Jie kaupia duomenis is visu su jais pasirasiusiu sutartis imoniu - apie tai ar laiku moki saskaitas, imokas, paskolas, ir is to kuria tavo teigiama ar neigiama mokumo "portreta" wink.gif daznai pasirasant naujas sutartis (tame tarpe ir nuomos) reikalaujamas israsas is Schufos arba sutikimas del jos naudojimo.
O su nuoma viskas vyksta taip.. pasirasote sutarti, taip pat buto perdavimo protokola kuriame pazymeti visi esami trukumai. Pervedi Kaution/uzstata i pateikta saskaita. Taip pat ir Provision - maklerio uzmokesti, jei toks yra.
Tada arba padarai savo banke Dauerauftrag, kad kas menesi bankas pervestu nustatyta suma laiku, arba pasirasai del Lastschrift, kad nuomotojo bankas is tavo saskaitos laiku nuskaiciuotu reikiama suma.
Ir dar persiregistruoti reikia.
Atsakyti