Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

Sveikos mirksiukas.gif as su svieziom naujienom biggrin.gif maniskis buvo susitvarkyti TK draudima, jis savarankiskai dirbantis, jam paskaiciavo 380€ i menesi ir sake apdraus visa seima, bet kai as rasiu darba ir man reikes moketi, sito nezinojau, gal zinote, kiek man priklausys moketi? Darbdavys uz mane mokes, kita dali as, taip? Gal kas susidurete paaiskinkite prasau...aciukas😉
Nesuprantu, kaip jie tokius didelius pinigus ima ir dar negana, kiek as ten uzdirbsiu, koki minimuma unsure.gif dar auto draudimas 2 vnt.keliams,busto nuoma mums 4 apie 1800 ir kaip isgyventi...nesueina man galai doh.gif rolleyes.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2015 01 13, 11:50)
Sveikos mirksiukas.gif  as su svieziom naujienom biggrin.gif  maniskis buvo susitvarkyti TK draudima, jis savarankiskai dirbantis, jam paskaiciavo 380€ i menesi ir sake apdraus visa seima, bet kai as rasiu darba ir man reikes moketi, sito nezinojau, gal zinote, kiek man priklausys moketi? Darbdavys uz mane mokes, kita dali as, taip? Gal kas susidurete paaiskinkite prasau...aciukas😉
Nesuprantu, kaip jie tokius didelius pinigus ima ir dar negana, kiek as ten uzdirbsiu, koki minimuma unsure.gif dar auto draudimas 2 vnt.keliams,busto nuoma mums 4 apie 1800 ir kaip isgyventi...nesueina man galai doh.gif  rolleyes.gif  4u.gif

maniškis irgi dirba su gewerbe, mes AOK 350e mokam uz visa seima, as dirbu minijob draudimas nuo jo, nes uzdirbu iki 400e.
Idomu kuris draudimas geras kuris ne g.gif
Atsakyti
Visi valstybiniai draudimai daug maz vienodi, vieni apmoka daugiau, kiti maziau.

As esu TK.
Atsakyti
O kaip yra su pensiju fondais, kurie geresni ir t.t.Yra ne tik valst.,bet ir privatus? Kaip LT ax.gif
Girdejau, kad pensiju imoku sask.isduoda draudimas, bet dar nieko negavom g.gif gal ne taip ka supratau unsure.gif ir kokias imokas reikia imoketi? Gal kas apsviestu, kaip cia kas...ir ar savanoriskai, papildomai dar galima inesineti, norisi geresnes ateityje pensijos;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmama: 13 sausio 2015 - 15:37
sakykit kiek auto draudimas metams gaunasi? Skaiciuoju ir nesuprantu, vieni sako kad jiems 200 eu, man gaunasi vos ne 1000 eu. MEtams. Gal galit duot pvz kiek jus mokat? smile.gif
Atsakyti
Mes ir su auto draudimu apsalom bigsmile.gif biggrin.gif
Uz 2 auto metams 500 dar keliu mokesti paskaiciavo...dar as savo atsivarysiu, nu tai isviso tada nezinau is ko mes gyvensim biggrin.gif dar Münchene bustas brangiausias unsure.gif oj, nezinau, kaip cia galus sudurt reikes, nors baisiai isimylejom sia sali wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2015 01 13, 13:50)
Sveikos mirksiukas.gif  as su svieziom naujienom biggrin.gif  maniskis buvo susitvarkyti TK draudima, jis savarankiskai dirbantis, jam paskaiciavo 380€ i menesi ir sake apdraus visa seima, bet kai as rasiu darba ir man reikes moketi, sito nezinojau, gal zinote, kiek man priklausys moketi? Darbdavys uz mane mokes, kita dali as, taip? Gal kas susidurete paaiskinkite prasau...aciukas😉
Nesuprantu, kaip jie tokius didelius pinigus ima ir dar negana, kiek as ten uzdirbsiu, koki minimuma unsure.gif dar auto draudimas 2 vnt.keliams,busto nuoma mums 4 apie 1800 ir kaip isgyventi...nesueina man galai doh.gif  rolleyes.gif  4u.gif

Kai dirbsit, nuo jusu asmeninio atlyginimo paskaiciuos apie 15 proc., puse jus mokesit puse darbdavys : )
Atsakyti
QUOTE(falso @ 2015 01 13, 17:31)
Kai dirbsit, nuo jusu asmeninio atlyginimo paskaiciuos apie 15 proc., puse jus mokesit puse darbdavys : )

Dekui 4u.gif
Atsakyti
Mergaites, kur gaut, kreiptis del sodros imoku, kai savarankiskai dirbi?
Aciu;) nes draudimas nedave unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2015 01 13, 12:50)

TK yra kiekvienoj zemej ta pati TK ? smile.gif ar ir yra skirtumu tarp zemiu g.gif
as turiu klausima jei galima 4u.gif Jusu vyras dirba savarankiskai. kaip jam yra apmokamas sirgimas ? ar jis isvis apmokamas ? tarkim jis serga menesi, ar jus su vienu vaiku ligonineje, o jis turi kita namie slaugytu..
aisku linkiu Jums visiems gelezines sveikatos 4u.gif
as viena su vaiku. domejaus jei pasiimu gewerbeschein tureciau moket uz save ir vaika 150 E(AOK), o Hamburge jei buciau mokeciau tik 100 E. Hamburgas uz 25 km, bet as Niedersachsen, o Hamburgas savarankiskas miestas, jis jokiai zemei neprilkauso.
mane traukia Bayarn, buvau ten, zmones net ten kitoki nei siaureje. butai tik apie Munchen brangus ar visam Bayarn ? bet ir algos skirtis turi.
bet mano vaikas 2okas, tegu baigia Grundschule tada gal kur judesim smile.gif

del paskutinio klausimo. jei i ta suma(1800) yra iskaiciuoti ir vaiku pinigai tai jum priklauso soc pagalba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 13 sausio 2015 - 20:15
QUOTE(l-aura @ 2015 01 13, 14:43)
sakykit kiek auto draudimas metams gaunasi? Skaiciuoju ir nesuprantu, vieni sako kad jiems 200 eu, man gaunasi vos ne 1000 eu. MEtams. Gal galit duot pvz kiek jus mokat? smile.gif

draudimas tiesiog labai individualus dalykas. Priklauso kiek vairuotoju ir koks ju amzius, kiek pagrindinis vairuotojas turi stazo be avariju, kokia masina, kur ji bus laikoma, kiek ja bus vaziuojama, ar Vollkasko ar tik Teilkasko...zodziu, daug niuansu. Todel ir labai skiriasi kainos. Susiraskit koki puslapi pasilyginimui ir issirinkite jum priimtiniausia draudima.
Atkreipkite demesi i visokias smulkmenas, pvz. draudimas nuo avariju su laukiniais zverim daznai kainuoja daugiau, taip pat papildomos salygos nuo pvz. kiauniu daromos zalos. Netgi yra niuansai mokant vienakart i metus (taip dazniausiai biski pigiau, nei moketi kas menesi).
Kiek zinau, pripazistamas ir lietuviskas stazas be avariju, tik nezinau kokia tiksliai pazyma is draudimo reikia pateikti - gal kas nors susidures parasys.

Mes mokam pvz apie 650 simet (pernai buvo 500, bet padariau avarija), cia su Vollkasko ir 300eur Selbstbeteiligung. Perejom pries metus is Oeffentliche (plesikai schmoll.gif ) i ADAC (nes ten prisiregistravom kaip ADAC-nariai, tai nutarem ir i draudima pereit). Tai iskart po dvieju menesiu padariau avarija doh.gif bet viskas labai super, gavau naujuteli golfa tris savaites kol masina remontavo, zodziu bent jau servisas nenuvyle..
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2015 01 13, 21:12)
TK yra kiekvienoj zemej ta pati TK ? smile.gif ar ir yra skirtumu tarp zemiu  g.gif
as turiu  klausima jei galima  4u.gif  Jusu vyras dirba savarankiskai. kaip jam yra apmokamas sirgimas ? ar jis isvis apmokamas ? tarkim jis serga menesi, ar jus su vienu vaiku ligonineje, o jis turi kita namie slaugytu..
aisku linkiu Jums visiems  gelezines sveikatos  4u.gif
as viena su vaiku. domejaus jei pasiimu gewerbeschein tureciau moket uz save ir vaika 150 E(AOK), o Hamburge jei buciau mokeciau tik 100 E. Hamburgas uz 25 km, bet as Niedersachsen, o Hamburgas savarankiskas miestas, jis jokiai zemei neprilkauso.
mane traukia Bayarn, buvau ten, zmones net ten kitoki nei siaureje. butai tik apie Munchen brangus ar visam Bayarn ? bet ir algos skirtis turi.
bet mano vaikas 2okas, tegu baigia Grundschule tada gal kur judesim  smile.gif

del paskutinio klausimo. jei i ta suma(1800) yra iskaiciuoti ir vaiku pinigai tai jum priklauso soc pagalba.

Savannaa,labai noreciau pagelbeti ir atsakyti i visus rupimus klausimus, bet as nelabai kompetencijos turiu blush2.gif dar esam mes naujokai ir zali, zali biggrin.gif as dar LT, o vyras dirba sav. tik 3 men.,dar ir nesirgo biggrin.gif bet vieni saltiniai sako, jei pats ant saves dirbi, tai niekas nieko neapmoka, kaip ir LT, nori dirbi, nori ne, bet visada uz viska moki...draudima ir pan.niekam neidomu,laikas parodys, ka darysi ax.gif
Bayerne sako pigesnes butu nuomos kainos, Münchene brangiausios, bet ten ir atlyginimai kitokie mirksiukas.gif
Tu, teisi wub.gif kad toje zemeje gyventi faina cool.gif biggrin.gif mes del to ir rinkomes, sau gyvenama vieta ax.gif apvaziavom visa DE, tai Münchene labiausiai patiko wub.gif Alpes salia, Vidurzemio jura per 4 val.pasiekiama, na viskas cia super, aisku miestas pats brangiausias, netikejom, kad tokius riebius pinigus uz viska reikes moketi, bet yra kaip yra...suksimes patys kaip voveres rate greiciau ir viskas bus ok mirksiukas.gif
Papildyta:
P.S. nereikia mums jokiu soc.pagalbu,! Mes ju net nenorim... ax.gif , suksimes patys, man tik idomu, kaip kiti issisuka gyvendami tokiame mieste biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmama: 13 sausio 2015 - 21:36