Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(*Inga:) @ 2014 04 22, 07:43)
Gal dar persigalvos  biggrin.gif

Kas kelias valandas persigalvoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audine68 @ 2014 04 21, 22:00)
Guldoma, kai peraugę daigai.
Sveikutės, aš jau susodinau savuosius į vietas, darbas atliktas  thumbup.gif , rankytės nuplautos.

Aš cielus 9 įtupdžiau savaitgalį, ale va rankos tai neatsiplauna biggrin.gif

Adija5, nu tikrai esu skaičius kas tas yra tos baltos dėmės, pernai pas mamą, keli daigai nubaltavo, bet jau taip užkrito. Vakare pažadu perversiu visą literatūrą turimą, jei niekas nepaprotins anksčiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 22 balandžio 2014 - 08:22
QUOTE(Kulkė @ 2014 04 22, 08:22)
Aš cielus 9 įtupdžiau savaitgalį, ale va rankos tai neatsiplauna  biggrin.gif

Adija5, nu tikrai esu skaičius kas tas yra tos baltos dėmės, pernai pas mamą, keli daigai nubaltavo, bet jau taip užkrito. Vakare pažadu perversiu visą literatūrą turimą, jei niekas nepaprotins anksčiau  smile.gif

pastebejau,kad tos baltos demes atsiranda,kai nudegina stipriau saule. Bet nezinau kas cia itakos turi... Pas mane pora tokiu buvo,kai tik isnesiau is namu i siltnami, paskui jau nieko.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 04 22, 09:25)
pastebejau,kad tos baltos demes atsiranda,kai nudegina stipriau saule. Bet nezinau kas cia itakos turi... Pas mane pora tokiu buvo,kai tik isnesiau is namu i siltnami, paskui jau nieko.

Ne ne, čia jaučiu ne apie tai, patys lapai margi tampa, kaip kokia pomidoro margalapė forma kad būtų smile.gif Nerandu taip greitai paveikslėlio gūglėj smile.gif

Turėtų būti kažkas panašaus į šitą
user posted image

Radau ir Gaudvilės atsakymą į tą foto : <...> visų pirma jie buvo auginami nuo pat pradžių netinkamai. Kotai per ploni ir daigai patysę. Pabalę plėmai yra nudegę dėl to, kad nebuvo pripratinti prie naujų auginimo sąlygų, juos, bet tik juos, reiktų išskint, taip ar taip fotosintezėj nebedalyvauja.
Tas daigas, kuris nuotraukoj matosi kiek tolėliau - netinkamas pH. Užtektų kelis kartus palaistyti kiaušinių lukštų vandeniu ( užmerkti lukštus pusdieniui ir vėliau juo laistyti) arba nusipirkti kalcio tablečių ( be jokių priedų) ir sutrynus subert į vandenį, palaistyti.
Dabar reiktų stengtis palaikyt žemesnę temperatūrą (15-18C), atidaryti anksti šiltanmį ir vėliau uždaryt. Sutvirtės, sustorės kotai, užsiaugins didesnį šaknų kiekį. Po kurio laiko dar galima būtų augimo stimuliatoriumi palaistyti kartą ir PSIO.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 22 balandžio 2014 - 08:51
QUOTE(adija5 @ 2014 04 22, 04:41)

Kokio tik folio  blink.gif ?Jetau,įvesk pomidorų nauda googlėj,tai ten tau taip primes,kad sunkiai geresnę daržovę rasi su visais privalumais,naudingumais,priedo dar ir estetinis poveikis,entuziastinis polėkis pačiai auginant su visais nai nai ir t.t. Folis jai ,mat tik ...ir sugalvok taip  schmoll.gif

Tai kad aš apie rūgštį konkrečiai, žinau tik aną pomidoruose, bet gal ir kitų yra blush2.gif Kad ten vitaminų ir mineralų visas spektras tai žinau.

QUOTE(AnTara @ 2014 04 22, 07:13)
Panos  wacko.gif Nuraminkit mano sąžinę. Mano pomikai jau šiltnamyje, bet tik nunešti, indeliuose, neišsodinti.. Ryte prieš važiuodama į darbą atidariau langelį kad dieną "nenušustų". Dabar apsiniaukė  g.gif  Nenumiros man jie???  doh.gif  blink.gif

Nieko jiems neatsitiks, dabar apsiniaukė, paskui saulutė išlįs. O jei ir neišlįs, nieko baisaus.
Atsakyti
QUOTE(Ingaja @ 2014 04 21, 16:43)
Mano parduotuvine nesmirdejo  biggrin.gif

Tai juk zuvi reikia pakasti i zeme,prie saknu,o ne ant virsaus palikti,tai kaip ji ten smirdes biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Paladė @ 2014 04 22, 07:31)
vidury savaitės minusą praneša

Jau nebezada 4u.gif

4u.gif

Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 04 22, 09:01)
Jau nebezada 4u.gif

aš tai matau, kad bent jau šiaurės Lietuvai ketvirtadienį paryčiui šalnas rodo..
Atsakyti
siemet pastet MB siltnami pirmaji musu ir pomidorus sodinsiu pirmakart.tai sakykit ka ta zuvis duoda? irkokia ja dedat? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 04 22, 10:01)
Tai juk zuvi reikia pakasti i zeme,prie saknu,o ne ant virsaus palikti,tai kaip ji ten smirdes biggrin.gif

Jau nebezada 4u.gif

4u.gif

As i duobutes sodinant pomidorus zuvu miltu iberiu.
QUOTE(saintlina @ 2014 04 22, 10:06)
aš tai matau, kad bent jau šiaurės Lietuvai ketvirtadienį paryčiui šalnas rodo..

Gal ne visur klius, praeis kokiais ruozais, aplenkdamos jusu siltnamiukus mirksiukas.gif O pajury nebus salnu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute32 @ 2014 04 22, 10:11)
siemet pastet MB siltnami pirmaji musu ir pomidorus sodinsiu pirmakart.tai sakykit ka ta zuvis duoda? irkokia ja dedat? blush2.gif

Zuvyte fosfora duoda 4u.gif Fosforas pagreitina žydėjimą, vaisių nokimą, didina atsparumą ligoms mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eglute-2002: 22 balandžio 2014 - 09:17
QUOTE(saulute32 @ 2014 04 22, 09:11)

apie fosforą jau pasakė - natūrali trąša, o dedu, kokią vyras sužvejoja. būna, kad iš šaldiklio guzulą plekšnių ištraukiu, kai žiemą per daug būna ir nebesuvalgom. o jei patys ar kaimynai nežvejojat, tai pigiausių žuveliokų nusipirkit kur nors turguj. Svarbu, kad nekepti ir nerūkyti būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 22, 10:20)
apie fosforą jau pasakė - natūrali trąša, o dedu, kokią vyras sužvejoja. būna, kad iš šaldiklio guzulą plekšnių ištraukiu, kai žiemą per daug būna ir nebesuvalgom. o jei patys ar kaimynai nežvejojat, tai pigiausių žuveliokų nusipirkit kur nors turguj. Svarbu, kad nekepti ir nerūkyti būtų smile.gif

..ir į šiltnamį groteles uždėti kad kaimynų katinai neįeitų arba savi šunys neiškastų užuodę (manoji taip daro smile.gif )
Vakar pusė apgyvendinau Tigerella, Duo ir Tamina.
Likusieji dar laukia savo eilės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruzilona: 22 balandžio 2014 - 09:32
QUOTE(eglute-2002 @ 2014 04 22, 09:15)
Gal ne visur klius, praeis kokiais ruozais, aplenkdamos jusu siltnamiukus  mirksiukas.gif

nors aš ne šiaurės Lietuvoj, bet net iliuzijų neturiu, kad mano ruožą šalnos aplenks biggrin.gif

Aš išsiskirsiu iš aplinkos - jokių žuvų nededu smile.gif
Atsakyti