Įkraunama...
Įkraunama...

Petunijos - surfinijos (2014)

QUOTE(Dovyte @ 2015 01 31, 21:45)
As jau savo savo uglius pasodinau siandien (is pernyksciu)  ax.gif stovi ant radijatoriaus "siltnamyje"  ax.gif Ziuresim..

o kam ant radiatoriaus? Dziovins is apacios, neisleis saknu. Statykit ramiai ant palanges, uzdekit celofanini maiseli-bus gelytems ramus ir sviesus "siltnamis" drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Linetax @ 2015 01 31, 15:43)
Dažnai žvigsnis nukrypsta į petunijom papuoštus balkonus, šiaip namų aplinką. Ir man kyla klausimas: ar tai tokia veislė, ar tiesiog mokėjimas užauginti  g.gif Gėlės apsipylusios daugybe žiedų, atrodo joms ir lietus nelabai pakenkia... Ir didžiulės, ilgos. Gražu pažiūrėt. Aš iki šiol auginau daugiausia loveliuose tokias nedideles, iki 25 cm aukščio. Šiemet nusipirkau sėklyčių iš e-seklos DIAMOND PURPLE F1. Sakau, gal pataikiau nusipirkti kažką panašaus, nes rašo, kad užauga iki 100 cm, užaugina daugybę  purpurinių žiedų. O gal yra kokių auginimo paslapčių, kuriomis galite pasidalinti  mirksiukas.gif

tik nesodinkite prietinėje pusėje, nes man prireikė kelių sezonų, kad dašiltų dėl ko jos pas mane neauga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2015 01 31, 21:42)
tik nesodinkite prietinėje pusėje, nes man prireikė kelių sezonų, kad dašiltų dėl ko jos pas mane neauga smile.gif

Va, tai tau bigsmile.gif Visada maniau, kad kuo saulėtesnėje ir šiltesnėje pusėje jos turi augti bigsmile.gif
Dėkoju, visoms pasidalinusioms patirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 31 sausio 2015 - 22:17
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 31, 21:17)
o kam ant radiatoriaus? Dziovins is apacios, neisleis saknu. Statykit ramiai ant palanges, uzdekit celofanini maiseli-bus gelytems ramus ir sviesus "siltnamis" drinks_cheers.gif

Praeitais metais eksperimentavau, tai ant palanges susiraukusios, nepatenkintos sedejo smile.gif O radiatorius ant minimumo, tai neblogai joms ten. Tik praeitais metais gal vasario pabaigoj sodinau.
Atsakyti
QUOTE(zz_aiza @ 2015 01 31, 21:42)

Nu jau. Auginu pietinėj, daug ir ilgai žydi.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 01, 11:35)
Nu jau. Auginu pietinėj, daug ir ilgai žydi.

Mano visi langai bute į pietryčius...bujojo iki žiemos...dabar prisikarpiau ataugėlių-pasodinau...lauksiu.Pirmą sykį darau iš pernykščio krūmelio
g.gif
Atsakyti
merginos paprastom,namų sąlygom auginamos,ne šiltnamyje,kada jas reikia sėti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2015 02 01, 12:22)
merginos paprastom,namų sąlygom auginamos,ne šiltnamyje,kada jas reikia sėti?  4u.gif

Aš jau pasisėjau praeitą savaite. Mačiau jau dražas skyla, daigiukas jau kalasi.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 31, 15:11)
Pagrindines paslaptys:
1. Be gailescio karpote iki liepos menesio kaip plaukus-kuo daugiau galiukus kerpat, tuo plaukai buna veslesni, nenutyse mirksiukas.gif Taip ir su surfinijom. drinks_cheers.gif Prazydejusius ziedus geriau nukirpti, kirpimo vietoje atsiranda net trys sakeles su trimis ziedais.
2. Kasdien laistot, dukart per savaite-su trasomis. Surfinijos megsta dregme ir chemija biggrin.gif
Daugiau patarimu nezinau, jei kas zino-gal gali pasidalinti 4u.gif

Nekarpau isvis schmoll.gif net kai buna mazi daigiukai. Pas mane auga pietinej pusej,kai karstis tenka laistyt ryte ir vakare. Trasu gauna kiekviena diena blush2.gif Nuzidejusius ziedus nuskabau,kad nebrandintu seklu,o tu ziedu begales tai uzima laiko kol nurenku ziedelius doh.gif Gaila nepasidariau nuotraukyciu verysad.gif parodyciau kokios kudlotos buvo thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Gal galite apšviesti?.. Pirkau petunijų sėklas granulėje. Pagal instrukciją granulės smulkinti nereikia,sodinu cielą. O paskui, kai sudygs, ar reiks jas pikiuoti?

Perverčiau daugiau puslapių atgal ir radau atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 vasario 2015 - 10:11
QUOTE(saintlina @ 2015 02 03, 10:09)
Sveikos  4u.gif
Gal galite apšviesti?.. Pirkau petunijų sėklas granulėje.  Pagal instrukciją granulės smulkinti nereikia,sodinu cielą. O paskui, kai sudygs, ar reiks jas pikiuoti?

Perverčiau daugiau puslapių atgal ir radau atsakymą  4u.gif

O ten tikrai petunijos, ne surfinijos ar kalibrachojos? Jei dvi pastarosios, tai iš vieno rutuliuko sudygusių pikuot nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 02 03, 11:33)
O ten tikrai petunijos, ne surfinijos ar kalibrachojos? Jei dvi pastarosios, tai iš vieno rutuliuko sudygusių pikuot nereikia.

Kodel? g.gif Mano cekiskos surfinijos buvo susuktos po 10 i viena balta rutuliuka.
Cia tik Zalios stoteles surfinijos buna po viena baltame rutuliuke. ax.gif
Galu gale, ka cia gincytis, matys, kai isdygs 4u.gif
Atsakyti