Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

Šiandien gaminau tris patiekalus. Kaip pirmą kartą gavosi neblogai blush2.gif ax.gif . Kopūstų apkepas su faršu gavosi kiek skystokas. Dabar galvoju ar dėl to, kad grietinėlę kaip nors blogai išplakiau ar dėl to, kad per mažai įdėjau druskos į kopūstus ir per trumpai palaikiau, nes nupilti nebuvo ko. Ir labai sukepė sūris per tą 10 min. Gal reikėjo pamažinti ugnį, o gal sūris ne toks g.gif . Bet dukrai labai patiko, sakė, kad lazanija. Kitas patiekalas dar kepa, bet jau matosi, kad pravalas kažkoks. Kepu vištieną uždarame inde su jogurtiniu padažu. Kepu stikliniame inde, tai pirmiausia pamačiau, kad dega viršus palei kraštus. Dega ta prasme labai per daug ten ruda. O paskui pradėjo bėgti per kraštus, smirda degėsiais visa virtuvė, gal elektrinėj orkaitėj mažesnės temperatūros užtektų. Na dar paragausiu. o trečias- šaldytuve tinginys. Tikiu, kad pavyks, nes receptas ir pats pagaminimas tikrai paprastas.
Atsakyti
QUOTE(iride @ 2006 07 15, 18:29)
Šiandien gaminau tris patiekalus. Kaip pirmą kartą gavosi neblogai blush2.gif  ax.gif . Kopūstų apkepas su faršu gavosi kiek skystokas. Dabar galvoju ar dėl to, kad grietinėlę kaip nors blogai išplakiau ar dėl to, kad per mažai įdėjau druskos į kopūstus ir per trumpai palaikiau, nes nupilti nebuvo ko. Ir labai sukepė sūris per tą 10 min. Gal reikėjo pamažinti ugnį, o gal sūris ne toks  g.gif . Bet dukrai labai patiko, sakė, kad lazanija. Kitas patiekalas dar kepa, bet jau matosi, kad pravalas kažkoks. Kepu vištieną uždarame inde su jogurtiniu padažu. Kepu stikliniame inde, tai pirmiausia pamačiau, kad dega viršus palei kraštus. Dega ta prasme labai per daug ten ruda. O paskui pradėjo bėgti per kraštus, smirda degėsiais visa virtuvė, gal elektrinėj orkaitėj mažesnės temperatūros užtektų. Na dar paragausiu. o trečias- šaldytuve tinginys. Tikiu, kad pavyks, nes receptas ir pats pagaminimas tikrai paprastas.



Sunkiai atplėšiau indo su vištiena dangtį, bet atrodo, čia ta pati problema kaip ir su kopūstų apkepu - perdaug sukepęs sūris. Vištiena, kepus mažiau negu pusantros valandos (išjungiau po valandos su keliom min, pamačius kaip ten po truputį viskas juoduoja) perkepusi. Tad likau prie savo nuomonės, kad elektrinei orkaitei ir T per aukšta, ir laikas per ilgas. Sonatina, kokia Tavo orkaitė? Kuriam lygyje kepi ir kokį fermentinį sūrį naudoji?
Atsakyti
Iride, mano orkaitė elektrinė, Siemens, nors šį patiekalą daugybę kartų kepiau ir kitoje orkaitėje (Zanussi) g.gif ... Sūrį visada naudojų olandų unsure.gif Kepu apatiniame trečdalyje, nes indas gana aukštas 4u.gif
Atsakyti
Vis gundausi pagaminti citrininį tortą, tačiau iškilo viena abejonė: ar tikrai užtenka 8 g. želatinos??? Ar normaliai sustingsta? Juk kremo gaunasi apie 800ml, o 1000ml aš visada dedu apie 30-35 g. želatinos g.gif.
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 16, 12:51)
Iride, mano orkaitė elektrinė, Siemens, nors šį patiekalą daugybę kartų kepiau ir kitoje orkaitėje (Zanussi) g.gif ... Sūrį visada naudojų olandų unsure.gif Kepu apatiniame trečdalyje, nes indas gana aukštas 4u.gif



Keista...tada turėtų atitikti. O tai kodėl išbėgo padažai visi vištienos? Nuėmus sukepusį sūrį skonis gal visai nieko biggrin.gif . Paveikslėlyje matosi irgi viskas iki viršaus sudėta, o temperatūra mano nuomone tikrai per aukšta buvo, 210 laipsnių temperatūroje nieko nesu kepusi. Gal kepimo funkcija tada ne ta. Nu vienžo, labai daug klaustukų.
Šiandien ryte kepiau sagutes. Temperatūrą nustačiau tik 180, nes ir ant pakuotės taip parašyta buvo, tik kai kurios atsiklijavo nuo dešrelės. gal tada ir vidų su kiaušiniu reikėjo patepti, ar stangriau susukti?
Sonatina, nieko apie mano apkepą nepakomentavai. O gal dar kas nors tokį kepėt?
Atsakyti
Iride, na tikrai nežinau, kodėl išbėgo visi padažai g.gif Dariau šį patiekalą daugybę kartų ir yra buvę, kad išbėgo, bet tik tada, kai indas prikrautas iki pat viršaus... Tad dabar visuomet stengiuosi pailkit vietos bent per pirštą nuo viršaus... Mano orkaitei ši temperatūra tinkama, tad neketinu bandyti kepti žemesnėje. Iš esmės visos orkaitės skirtingos ir reikia atsireguliuoti temperatūrą pagal saviškę unsure.gif

Pagal apkepo ir vištienos patiekalo aprašymus akivaizdu, kad taviškės orkaitės temperatūra yra aukštesnė, nei manosios... Ir ką aš galiu pakomentuoti... Jeigu matai, kad jau sūris per daug kepa, tai ir išimk iš orkaitės. Visi ingredientai jau praktiškai gatavi, tad nėra būtina ilgai kepti. Aš kepu tol, kol sūris gražiai apskrunda rolleyes.gif

Sagoms aš kiaušiniu patepiau tik tešlos kraščiuką ir susukau normaliai, per daug neįtempdama... Gal kai kur ir bandė atsiklijuoti, bet iš esmės viskas buvo OK smile.gif

Rimse, aš nemėgstu, kai būna daug želatinos ir želė būna labai standi. Citrininį tortą dariau du kartus ir su tokiu kiekiu želatinos kremas gaunasi labai purus ir nekietas 4u.gif
Atsakyti
Šįvakar valgėm itališkas salotas ir pyragaičius Pardulas Della Sardenia smile.gif

user posted image

Itališkos salotos

250 g makaronų – kaspinėlių
200 g saliamio ar virto kumpio
200 g sūrio (Edamo)
4 agurkai
3 pomidorai
1 mėlynasis svogūnas
gūžinės salotos

Padažui:
6 v. š. aliejaus be kvapo
1,5 v. š. citrinos sulčių
1,5 a. š. cukraus
druskos, juodųjų pipirų, garstyčių pagal skonį
petražolių

Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek ataušinti. Saliamį, sūrį ir daržoves supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti saliamį, daržoves ir virtus makaronus, užpilti padažu, pabarstyti žalumynais ir išmaišyti.

P. S. salotą dėjau Iceberg. Tikrai skanu smile.gif

user posted image

Pyragaičiai Pardulas Della Sardenia

Tešlai
250 g miltų
žiupsnelis druskos
2 a. š. kepimo miltelių
50 g minkšto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
120 ml vandens

Įdarui
500 g rikotos ar nerūgščios varškės
žiupsnelis malto šaftrano
2 tryniai
žiupsnelis druskos
50 g miltų (krakmolo)
100 g citrininių cukatų
2 ml citrininio aromatizatoriaus
16 v. š. medaus

Tešlai sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Suberti citrinos žievelę, dėti sviestą ir palaipsniui pilant vandenį užminkyti elastingą tešlą. Minkyti ne trumpiau, kaip 10 minučių. Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti 15 – 20 min.

Sumaišyti visus įdaro ingredientus.

Tešlą iškočioti į 40 x 40 cm lakštą. Išpjauti 10 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieną apkritimą dėti po šaukštą įdaro ir suformuoti kraščiukus kaip sijonuką. Štai taip:

user posted image

Dėti pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 min., kol gražiau pagels.
Ant kiekvieno pyragaičio uždėti po šaukštą medaus.

P. S. dariau su apelsininėmis cukatomis ir apelsininiu aromatizatoriumi. Kad būtų paprasčiau, 10 cm skersmens sausainių formele išpjoviau apskritimus ir įklojau į keksiukų formeles, tada dėjau po šaukštą įdaro. Medaus neturėjau, tad į įdarą įdėjau kokius 3 – 4 v. š. cukraus ir iškepusius pyragaičius pabarsčiau cukraus pudra. Šafrano nedėjau. Labai skanu... rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 16 liepos 2006 - 19:30
Vakar isbandziau morenginini viniotini su avietem, gavosi thumbup.gif
Tik nelabai pasiseke man ji susukt, nes per storas sluoksnis gavosi morego, bet skanumelis thumbup.gif net vyras sake valgo pirma karta toki skanu pyragiuka bigsmile.gif
Atsakyti
Pagal apkepo ir vištienos patiekalo aprašymus akivaizdu, kad taviškės orkaitės temperatūra yra aukštesnė, nei manosios... Ir ką aš galiu pakomentuoti... Jeigu matai, kad jau sūris per daug kepa, tai ir išimk iš orkaitės. Visi ingredientai jau praktiškai gatavi, tad nėra būtina ilgai kepti. Aš kepu tol, kol sūris gražiai apskrunda rolleyes.gif


--------------------------------------------

Tai dėl temperatūros komentarai kaip ir nereikalingi, čia ir taip viskas aišku, kad bent jau mano orkaitei kitąkart reiks žemesnėje kepti. Aš klausiau dėl grietinėlės. Kopūstų apkepas gavosi skystokas. Ar grietinėlė turėjo išplakus ją su kiaušiniu sustandėti nors kažkiek? Man buvo skysta, nes ėmiau Dvaro 13 proc.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iride: 17 liepos 2006 - 13:30
Iride, pražiopsojau klausimą apie grietinėlę... blush2.gif Išplakus tikrai neturi sustandėti, nes neriebi grietinėlė ir nesustandėja plakama... Išplakti - šiuo atveju tai sumaišyti kiaušinius su grietinėle. O kepant kiaušiniai sutirština padažą ir neturėtų būti skysta... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 07 16, 19:27)
250 g makaronų – kaspinėlių
200 g saliamio ar virto kumpio
200 g sūrio (Edamo)
4 agurkai
3 pomidorai
1 mėlynasis svogūnas
gūžinės salotos

Padažui:
6 v. š. aliejaus be kvapo
1,5 v. š. citrinos sulčių
1,5 a. š. cukraus
druskos, juodųjų pipirų, garstyčių pagal skonį
petražolių

Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek ataušinti. Saliamį, sūrį ir daržoves supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti saliamį, daržoves ir virtus makaronus, užpilti padažu, pabarstyti žalumynais ir išmaišyti.

P. S. salotą dėjau Iceberg. Tikrai skanu smile.gif

salotos atrodo paprastos, bet turb8t labai skanios essen.gif
Tik vat galvoju ar makaronų kiekis čia virtų ar nevirtų parašyti? Nes jei ne virtų, tai sakyčiau daugokai čia jų 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 17 liepos 2006 - 15:47
Nerealaus skonio turėtų būti tas morengininis vyniotinis su avietėm (beje, ką reiškia morenginis? blush2.gif ) Kada nors būtinai pasigaminsiu.
Atsakyti