Šįvakar valgėm itališkas salotas ir pyragaičius Pardulas Della Sardenia
Itališkos salotos250 g makaronų kaspinėlių
200 g saliamio ar virto kumpio
200 g sūrio (Edamo)
4 agurkai
3 pomidorai
1 mėlynasis svogūnas
gūžinės salotos
Padažui:
6 v. š. aliejaus be kvapo
1,5 v. š. citrinos sulčių
1,5 a. š. cukraus
druskos, juodųjų pipirų, garstyčių pagal skonį
petražolių
Pasūdytame vandenyje išvirti makaronus, perlieti šaltu vandeniu ir šiek tiek ataušinti. Saliamį, sūrį ir daržoves supjaustyti kubeliais. Sumaišyti visus padažo ingredientus.
Sumaišyti saliamį, daržoves ir virtus makaronus, užpilti padažu, pabarstyti žalumynais ir išmaišyti.
P. S. salotą dėjau Iceberg. Tikrai skanu
Pyragaičiai Pardulas Della SardeniaTešlai
250 g miltų
žiupsnelis druskos
2 a. š. kepimo miltelių
50 g minkšto sviesto
½ citrinos tarkuota žievelė
120 ml vandens
Įdarui
500 g rikotos ar nerūgščios varškės
žiupsnelis malto šaftrano
2 tryniai
žiupsnelis druskos
50 g miltų (krakmolo)
100 g citrininių cukatų
2 ml citrininio aromatizatoriaus
16 v. š. medaus
Tešlai sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais. Suberti citrinos žievelę, dėti sviestą ir palaipsniui pilant vandenį užminkyti elastingą tešlą. Minkyti ne trumpiau, kaip 10 minučių. Suvynioti tešlą į plėvelę ir pašaldyti 15 20 min.
Sumaišyti visus įdaro ingredientus.
Tešlą iškočioti į 40 x 40 cm lakštą. Išpjauti 10 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieną apkritimą dėti po šaukštą įdaro ir suformuoti kraščiukus kaip sijonuką. Štai taip:

Dėti pyragaičius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 15 20 min., kol gražiau pagels.
Ant kiekvieno pyragaičio uždėti po šaukštą medaus.
P. S. dariau su apelsininėmis cukatomis ir apelsininiu aromatizatoriumi. Kad būtų paprasčiau, 10 cm skersmens sausainių formele išpjoviau apskritimus ir įklojau į keksiukų formeles, tada dėjau po šaukštą įdaro. Medaus neturėjau, tad į įdarą įdėjau kokius 3 4 v. š. cukraus ir iškepusius pyragaičius pabarsčiau cukraus pudra. Šafrano nedėjau. Labai skanu...