Ačiū, merginos
O vakar vakarienei valgėm štai ką
Kalakutienos vyniotinis su sūriu
500 g kalakutienos (arba vištienos) faršo
1 didelė svogūno galvutė
4 v. š. džiūvėsėlių
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
1 a. š. druskos
50 ml kapotų petražolių
juodųjų pipirų
Įdarui
200-300 g tarkuoto fermentinio sūrio
100 ml kapotų baziliko lapelių ar petražolių
Užmerkti džiūvėsėlius grietinėlėje. Svogūną smulkiai supjaustyti ir iki skaidrumo apkepinti šlakelyje aliejaus ar sviesto. Sumaišyti faršą su svogūnais ir džiūvėsėliais, dėti kiaušinį, druską, pipirus ir kapotas petražoles, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, dėti pusę faršo, per vidurį dėti tarkuotą sūrį, sumaišytą su žalumynais, ant viršaus sudėti likusį faršą ir suformuoti vyniotinį.
Kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje (apatiniame trečdalyje) 45 50 min.
Pagaminti labai paprasta, tikiuosi bus ir labai skanu, bent jau į nuotrauką pažiūrėjus tai skaniai atrodo