
Keksiukai su avietėmis ir degtine
50 ml degtinės ar brendžio
1 v. š. cukraus
150 g aviečių (galima atšildytų ir nuvarvintų)
200 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. valgomosios sodos
125 g cukraus pudros
¼ a. š. druskos
~ ½ st. pieno
60 g tirpinto sviesto
1 didelis kiaušinis
Sumaišyti degtinę su cukrumi ir pusvalandžiui užpilti ant aviečių.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, cukraus pudrą ir druską.
Avietes sudėti į sietelį ir nuvarvinti alkoholį į atskirą indą. Į šį skystimą pilti pieno, kad gautųsi 200 ml skysčio.
Išplakti šį skystį su sviestu ir kiaušiniu ir supilti į miltus. Atsargiai išmaišyti. Suberti avietes ir dar kartą atsargiai išmaišyti. Dėti tešlą į keksiukų formeles ir kepti apie 20 min.
P. S. skanu...


Papildyta:
Nome, aš marinavau kalakuto filė ir vištos kumpelius bei šlauneles... Bet šis marinatas tinka bet kokiai mėsai

