



Klasikinis Creme-Brulee
3 tryniai
2 v. š. cukraus
1 puodelis grietinėlės
1/2 a. š. vanilės
2 a. š. cukraus
Įkaitinti orkaitę iki 150 С.
Išplakti trynius su cukrumi ir vanile, kol gausis šviesi lygi masė. Grietinėlę pakaitinti, kol pradės garuoti (bet neužvirti) ir supilti į trynius, nuolat maišant.
Supilti masę į keturis 125 ml talpos orkaitei tinkamus nedidelius indelius (ramekins). Sudėti indelius į gilų indą ir į šį indą pripilti verdančio vandens iki pusės formelių.
Kepti 25 - 30 min. Tikrinti, ar iškepė, reikėtų pajudinant formeles - turi šiek tiek judėti tik kremo vidurys.
Pilnai atšaldyti šaldytuve 2 val. Po to apibarstyti cukrumi ir užkepti įkaitintame grilyje 1 - 2 min., kol ant viršaus susidarys karamelė. Dar šiek tiek atšaldyti ir patiekti.
P.S. puodelis kaip visada 236 ml

