O šįvakar valgėme lazaniją...
Žvejo lazanija625 g žuvies filė
½ svogūno galvutės
1 lauro lapelis
1 žiupsnelis juodųjų pipirų grūdelių
300 ml sauso balto vyno
250 virtų luptų krevečių
30 g sviesto
500 g cukinijų, supjaustytų griežinėliais
1 česnako skiltelė, išspausta spaudykle
175 g lazanijos lakštų
60 g čedaro sūrio, tarkuoto
2 v. š. parmezano sūrio, tarkuoto
Padažui
90 g sviesto
90 g miltų
300 m neriebios grietinėlės
3 v. š. kapotų petražolių
1 v. š. kapotų krapų
druskos ir pipirų
Dėti žuvį į didelį uodą kartu su svogūnų, lauro lapeliu, pipirais ir vynu. Pripilti vandens tiek, kad žuvį apsemtų, užvirti ir pavirti apie 5 minutes.
Išimti žuvį iš puodo ir šakute susmulkinti. Sumaišyti su krevetėmis.
Žuvies nuovirą perkošti ir jeigu trūksta, pilti vandens, kad susidarytų 900 ml skysčio.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir apkepinti cukinijas su česnaku apie 3 minutes, kol cukinijos pradės minkštėti.
Paruošti padažą: puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir nuolat maišant virti 1 minutę. Nukelti puodą nuo viryklės ir palaipsniui supilti žuvies nuovirą nenustojant maišyti. Padažą užvirti ir pavirti 2 3 minutes. Įmaišyti grietinėlę, žalumynus ir pagardinti druska bei pipirais.
Į kepimo indą dėti 1/3 žuvies masės, ant jos išdėlioti 1/3 cukinijų ir užpilti 1/3 padažo. Ant viršaus išdėlioti pusę lazanijos lakštų. Kartoti sluoksnius ir pabaigti padažu.
Pabarstyti sūriais ir kepti iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. arba kol gražiai apskrus.
P. S. vyno neturėjau, tai užpyliau sultiniu iš kubelio. Vietoje čedaro ir parmezano naudojau olandų sūrį

Labai skanu, net mažius kirto