Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 27 tema, dalin

QUOTE(sbo @ 2014 04 28, 12:07)
Sakykit, ar kavos tirsciai gera ir tinkama trasa darzui? Galvoju, ar jie nera rugstus? Nes musu dirva ir taip pakankamai rugsti...

Taip, jie rūgštūs. Aš pilu ant hortenzijų ar kitų augalų, kuriems rūgštis neprošal...
Arba į kompostinę... Manau, jei ne tonom tų tirščių pilti - tai nepakenks.
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 04 28, 11:23)
Taip, jie rūgštūs. Aš pilu ant hortenzijų ar kitų augalų, kuriems rūgštis neprošal...

Tada, gal ant šilauogių tinka?
Atsakyti
Gal zinote kaip sodinti bvalgomaja viksvuole? Labai jau sudziuve gumbeliai, gal reiktu pamirkyt juos? kokiame gylyje ir kas kiek sodinti? 4u.gif
Atsakyti
is kur gavot viksvuoles ?Labai noriu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 04 27, 22:39)
o jūs trečiais metais persodinot taip, kaip priklauso, kad derėtų? Kiek skaičiau, tai būtent trečiais metais sodinukai persodinami pagal reikalavimus ir tada jau 15 metų duoda tikrą derlių.

Aš taip negirdėjau. Sėjau pati sėklas, pikavau daigus į indelius, o po to jau į daržą sodinau pagal instrukciją - į gilų griovį biggrin.gif Trečiais metais t.y. pernai, krūmai jau nemaži buvo, kokie ten sodinukai, tokius sudėtinga persodint būtų.
Atsakyti
QUOTE(Džigė @ 2014 04 28, 11:31)
Gal zinote kaip sodinti bvalgomaja viksvuole? Labai jau sudziuve gumbeliai, gal reiktu pamirkyt juos? kokiame gylyje ir kas kiek sodinti?  4u.gif

Aš pamirkau dienelę,o paskui suberiu į dėžutę,susidaiginu.Kai atšyla oras,kupsteliais sodinu į daržą.Šiemet per anksti pasisėjau,tai turėjau susodinti jau į daržą.Gal nenušaldysiu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2014 04 28, 11:23)

ir aš pilu ant hortenzijos ir ant rododendro dar sako kad kur tirščių kavos pripilta tai kates savo gamtinių reikalų nedaro ten nes jom nepatinka tas kvapas kavos

QUOTE(AuroraBO @ 2014 04 28, 12:06)
Tada, gal ant šilauogių tinka?

tinka manau nes ir jos mėgsta rūgštį
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 04 27, 22:39)
o jūs trečiais metais persodinot taip, kaip priklauso, kad derėtų? Kiek skaičiau, tai būtent trečiais metais sodinukai persodinami pagal reikalavimus ir tada jau 15 metų duoda tikrą derlių. dėl to ir keikiu velykas, kad būtent tas savaitgalis buvo tinkamas persodinimui, o svečiai ir margučiai sutrukdė.

as bandziau auginti, bet kazkaip nieko neisejo...kaip jus auginate g.gif as buvau pasejusi, sudygo, pirmais ir antrais metais nieko nedariau, isleido sakeles, o ugliukai mazi ir ploni....paskui vyras viska suare ir baigesi viskas
Atsakyti
QUOTE(troja3030 @ 2014 04 28, 14:46)
as bandziau auginti, bet kazkaip nieko neisejo...kaip jus auginate g.gif  as buvau pasejusi, sudygo, pirmais ir antrais metais nieko nedariau, isleido sakeles, o ugliukai mazi ir ploni....paskui vyras viska suare ir baigesi viskas

nesulaukėt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rim @ 2014 04 28, 12:30)
Aš taip negirdėjau. Sėjau pati sėklas, pikavau daigus į indelius, o po to jau į daržą sodinau pagal instrukciją - į gilų griovį biggrin.gif Trečiais metais t.y. pernai, krūmai jau nemaži buvo, kokie ten sodinukai, tokius sudėtinga persodint būtų.

ne vieno krūmo neturiu, tik ūgliai iš plikos žemės lenda g.gif pas mane trečiamečiai. dar nepersodinau, kitąmet bandysiu. kaip iš sėklų išdygo, taip yra. sėjau tiesiai į dirvą, nieko nepikavau. ir rudenį tas nudžiūvusias šakeles nupjaut reikia.
tai kur dingo jūsų ūgliai, jei krūmai tokie dideli?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 28, 16:13)
nesulaukėt smile.gif
Papildyta:
ne vieno krūmo neturiu, tik ūgliai iš plikos žemės lenda  g.gif pas mane trečiamečiai. dar nepersodinau, kitąmet bandysiu. kaip iš sėklų išdygo, taip yra. sėjau tiesiai į dirvą, nieko nepikavau. ir rudenį tas nudžiūvusias šakeles nupjaut reikia.

O mano sparagai siltnamyje paseti, antri metai irgi islindo, buvau pamirsusi, ziuriu kazkas lenda, tada prisiminiau kad cia gal vyro seti sparagai biggrin.gif
Gal juos i lauka kelt g.gif o kokio ugio jie buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 04 27, 20:29)
Man vienais metais nušalo, kur buvo šiaip užklotos, o kur buvau iš plastikinių lankiukų padarius tuneliuką - sveikut sveikutėlės liko.

Ta tema noriu irgi pasakyti,kad kur liečias agro su žaluma,greičiau nušala. tap pašalo dalis pomidorų dežėj-tie kur buvo aukštesni ir lietesi su danga
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 04 28, 16:13)
ne vieno krūmo neturiu, tik ūgliai iš plikos žemės lenda  g.gif pas mane trečiamečiai. dar nepersodinau, kitąmet bandysiu. kaip iš sėklų išdygo, taip yra. sėjau tiesiai į dirvą, nieko nepikavau. ir rudenį tas nudžiūvusias šakeles nupjaut reikia.

lotuliukas.gifšiuo metu aišku, kad nėra jokių krūmų, laukiu kol pradės lįsti ūgliai. Sakiau, kad praėjusią vasarą buvo krūmai užaugę. Pagal tai kokie jie buvo gigantiški, sprendžiu, kad ir šaknynas turėjo būt atitinkamas.
Atsakyti