Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

mellow.gif nušalo visi pomidorai šiltnamy, o nedengti Askeriai žaliuoja sau gražiai šalia juodų pomidorų.. kažkoks nesusipratimas, pirmą kart man taip. Netgi vos dengti arbūzų daigai gražiausi... net palaistyt neinasi - žarna pilna ledo.. sad.gif ... gal kas turės parduoti pomidorų daigelių perteklių, nors 2-5. Aišku, ataugs tie pomidorai, bet vėlai .. net nežinau, ar čia į kokius Senius važiuot ieškot, bet ten juk bile kas .. .
Atsakyti
Einu pasidziaugsiu, kad bent braskes pas mane velyvos veisles- net zydet nesiruose lotuliukas.gif
vysniu medis visas nusales. pirmi metai tiek ziedu- neapdairiai vaikams buvau leptelejus, kad siemet ''tai jau tikrai vysniu turesim'' doh.gif pernai buvo trys vysnios, bet ir tas mazyle nuskyne dar neprinokusias... vadinasi siemet ir tu triju nebus... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 04, 07:22)
Nu kaaaa... lavonynas verysad.gif  liko gal trys sveiki daigai is 42. ir 30 nuo mazulyciu popintu papriku amen. net nezinau ar kitas dvi naktis man visus tuos stagarus bedangstyti g.gif

verysad.gif ragas... Net neturiu zodziu, ka daugiau neparasyti...

Pas mus salnos nebuvo, as ir numaniau, kad taip bus, nieko nedangsciau sianakt, vyras 5 val. isvaziavo i zvejyba, tai nuleke paziureti, siltnamy +5, miegojau toliau ramiai.
Bet 3 naktis prognozes nedziuginancios, reikes kazka mastyti per diena, nes salcio tikrai nemazai bus ir pas mus verysad.gif 3 naktis reikia kazkaip istverti, veliau jau naktim pliusas. Galvoju apie trilitrinius, cia kazkuri raset, kad gerai uzvozti, bet ar nebus oro trukumas daigams? As nors paprikas sitaip uzvozti galvoju, nera jos dideles, tilptu.
Praeitos nakties nuostoliu visdelto turiu ir as, nusalo vynuoges verysad.gif Del prazydusiu obelu, persiku, nektarinu dar negaliu nieko pasakyti, bet kazkokie ziedai ne tokie, tik guodzia tai, kad sodinukai jauni, symet vaisiu nelabai ir tikejomes. Sausmedziai irgi ant klaustuko, braskes kad ir po agro , kur ziedai buvo, pasalo, ai zodziu... Jei dar pomidorus palaidosiu, turbut rankos visiskai nusvirs verysad.gif
Atsakyti
Nu meteo ta skaitmenine nerodo taip baisiai g.gif
Papildyta:
Jei dar kelias naktis taip sildytis reikes, bijosiu i elektros skaitliuka paziuret doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 05 04, 09:00)

Praeitos nakties nuostoliu visdelto turiu ir as, nusalo vynuoges  verysad.gif Del prazydusiu obelu, persiku, nektarinu dar negaliu nieko pasakyti, bet kazkokie ziedai ne tokie, tik guodzia tai, kad sodinukai jauni, symet vaisiu nelabai ir tikejomes. Sausmedziai irgi ant klaustuko, braskes kad ir po agro , kur ziedai buvo, pasalo, ai zodziu... Jei dar pomidorus palaidosiu, turbut rankos visiskai nusvirs  verysad.gif

ph34r.gif užuojauta
Aš dar apsižiūrėjau - graikinis riešutmedis juodas stovi, šparagai, šilkmedžiai....
Atsakyti
Viena paguoda, nuo ketvirtadienio ryskus prasviesejimas matosi bigsmile.gif
Atsakyti
Vakar gryžom prieš 12 uždangstem , pripylem vandens karšto gal 60 lt, kišom po agro bambuolius ir bakelius, kad tik jiems but geriau, 4 žvakės kad butu šilčiau ax.gif
Paskui paskaičiau viską ką rašot, ir vyrukas kėlėsi iš lovos , varė į palėpę radiatoriaus,
6 val vėl kėliaus , lauke -3.5 o šiltnamį apie 8, vyrukas nepagailėjo temperatūros šildytuve :-)
Džiaugiuos kad pasodinau tik pomidorus, viskas kita nakvojo namuos, nors verkiant reik sodinti į šiltnamį
Užjaučiu visas dėl netekties, taip nesmagu augini , popini ir še tau
Atsakyti
labas rytas sodininkės, su šventėmis smile.gif

pati aš labai nerimauju, važiuosiu i sodą tikrinti savo šiltnamio. Kaip manote stikliniam šiltnamyje galėjo šią naktį nušalti pomidorai?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 05 03, 23:14)
kas dvi savaites? oho kaip retai.
as ant 60 daigu supilu 15 kibiru. nu siaip zinau kad reikia ant vieno pomidoro po kibira, bet cia jau tada kai jie dideli buna. o dabar tai nemanau kad taip butu gerai nes tik bereikalo isplautu medziagas. saknys tai dar nera dideles. gal as klystu? bandziau reciau laistyt bet kaip pradejau kas trys dienos is karto atsigavo . man cia kaimynas taip patare.

laistymo dažnumas dar nuo žemės priklauso, jeigu žemė molinga, reikia rečiau laistyti, jeigu smėlis- dažniau. TAip, kol daigai mažučiai didelio kiekio vandens jiems nereikia, kai užauga, tada jau kitas reikalas. Žodžiu, žiūrėkit pagal situaciją, čia tiksliai jums niekas nepatars, pas visus sąlygos, žemė skirtinga... mirksiukas.gif

QUOTE(Vobla @ 2014 05 04, 08:22)
Nu kaaaa... lavonynas verysad.gif

jetau, kaip liūdna... verysad.gif Gaila mylėtų augaliukų... doh.gif Na, bet juk ne pasaulio pabaiga, ar ne, pasisodinsit kitus ir viskas bus gerai. Čia mergaitės labai draugiškos, kas galės, tas padės... mirksiukas.gif

Aš dar nežinau, ar šalna šiąnakt pas mus buvo. Dėl šiltnamio aš rami, pečiukas įsijungs ir pašildys, bet va lauko augalai........ verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(Ingaja @ 2014 05 04, 09:08)
Jei dar kelias naktis taip sildytis reikes, bijosiu i elektros skaitliuka paziuret  doh.gif  lotuliukas.gif

aš irgi... doh.gif biggrin.gif

Visom linkiu stiprybės, jos dar prireiks... ax.gif Na, bet prieš vėją nepapūsim.... verysad.gif
Atsakyti
Nu ka, prie namu siltnamis su agro ir peciuku viskas liuks. O kitame siltnamyje nuostoliu yra. Tas buvo tik agro priklotas ir kibiras su vandeniu 20 litru stovejo, plevelinis. Tai puse astriuju papriku nusalo ir Banancikas mano doh.gif Graikinio riesuto lapai apsale. Ai, dar pleveliniam tam siltnamyje Lemon Boy vienas lapas nusalo, turbut lietesi su agro. O taip tai ruozais astrios paprikos nuejo doh.gif Jei kas tures pertekliaus, tai mielai nusipirkciau as ju doh.gif Pirksiu siandien kapu zvakiu ar kokio velnio doh.gif
Atsakyti
Užjaučiu visas. Maniškiai verandoj žiemoja, nenešu net dieną į šiltnamį, ką čia lakstysiu pirmyn atgal. Parnešiau nežydinčius, dabar kad sužydo, kekėm biggrin.gif Pasodinti šitnamyje aukštaūgiai, kosmonautai, Ivet, Medovyj spas, jau dideli, žydi, tai ir plastmasiniais kibirais vožiau, kurie tilpo, kitus nupjautais bambaliais uždengiau, mažiukus su nupjautais bambaliais ir dar nupjauta žole apkasiau, gerai, kad neiššuto biggrin.gif Gal 7 sluoksniais agro dengiau tuos,kurie netilpo po kibirais. Atsilaikėm šįsyk be nuostolių.
Daigų liks man, mielai pasidalinčiau, tik kad aš toli nuo jūsų gyvenu, Raseinių raj.
Atsakyti
Labas rytas,

Užuojauta dėl nuostolių, kas jų patyrė. Mano pomidorai ir kiti sodinukai namie nakvojo.
Eisiu žiūrėti nuostolių, nes vienai šilauogei nebeužteko agro.
Atsakyti