Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo)

QUOTE(supahh @ 2015 05 15, 21:46)
Sveiki. Gaila, kad tema apmirus. Tik saulė išlindo ir išryškėjo mano "džiaugsmas". Man 22m, vitiligo turiu nuo 8m. Kiek ašarų pralieta, tie klausimai kodėl man visa tai ir pan, o dar aplinkinių žvilgsniai ir replikos. Pamenu net senelė sakydavo vargšė tu kas tave į žmonas ims... laukiu kai labiau atšils ir galėsiu degintis prie jūros. Tada mano dėmės užsitaškuoja kažkiek, ant nugaros jos visai neliko, ant kelių perpus sumažėjo.
Gimus sūnui vis stebėjau, ar neatsiras pas jį. Ant kojų turėjom dermatito išsausėjimus, iki žaizdelių. Dabar tos vietos liko balkšvos, bet be ryškių kontūrų, neatrodo kaip viti. Noriu tikėti, kad nepadovanojau jam šitos bjaurasties.


Sveiki, puikiai suprantu jūsų nerimą dėl sūnaus. Pati baltmę turiu nuo dvylikos,giminėje daugiau lyg ir nebuvę panašių atvejų, tad labai viliuosi, kad savo dukrytei nepadovanojau šito džiaugsmelio. Man 25-eri. Atrodo per tiek metų jau turėjau pilnai susigyventi su dėmėmis, bet nepavyksta. Pastaraisiais metais turėjau daug stresinių situacijų, tad dėmės akivaizdžiai plečia savo teritoriją, vėl pradėjau daugiau domėtis gydymu. Ir tiesą sakant, manau, kad vitaskin ir uv terapijos tėra tokie trumpalaikiai dalykai, metams keliems sustabdantys regresą. Problemą reikėtų gydyti iš vidaus, t.y. visų pirma užpildyti vitaminų trūkumą ir išmokti valdyti stresines situacijas.

Beje, daugelį metų įvairiais būdais naudoju arbatmedžių et.aliejų, dabar perskaičiau, kad galima bandyti dėmeles teplioti. Gal kas bandė ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jasminum: 15 birželio 2015 - 15:54
Sveiki,

maskavimui dar yra Vitiliglow, specialiai sukurta maskuoti vitiligo.
vitiliglow
Atsakyti
QUOTE(katckyte @ 2015 07 19, 13:52)
Sveiki,

maskavimui dar yra Vitiliglow, specialiai sukurta maskuoti vitiligo.
vitiliglow



ar nepadaro odos oranzines? nes man Viticolor padarydavo tas vietas oranzines, kelis kart panaudojau ir ismeciau toki nepigu krema. Todel idomu kaip sis Vitiliglow maskuoklis.

O ar kas bandet Melagenina Plus?
Atsakyti
Sveiki, ar yra bandžiusių Kalawalla tabletes? Ar padėjo? kaip ir randu labai gerus atsiliepimus, tik kaina kandžiojasi - už 120 tablečių 66 eurai...
Atsakyti
sveiki,uzmaskuoti demes veidui naudoju sitos firmos maskuojanti krema http://www.veilcover...cover-cream-p13 spalva man tinkanti -latte.man uzmaskuoja demes labai gerai,imone randasi uk,bet suncia I Lietuva taip pat.kadangi gyvenu uk ,gaunu is savo seimos gydytojo recepta ir moketi man nereikia.esu 39 metu vyras,turiu vitiligo jau 23metus,pirmosios demes atsirado kai buvo 16 metu.2014 uk skyre man 70 proceduru uvb terapijos,padejo,ypac veidui,demes buvo uzsitraukusios,bet deja praejus 1,5 metu,si pavasari,atsiradus pirmai saulei,demes ant veido su trenksmu gryzo,ir demiu plotai beveik tokie pat kokie buvo pries gydyma,bet vietos kurios negauna ir negavo saules spinduliu liko uzsitraukusios,matyt turejau naudoti apsaugini krema nuo saules.
Atsakyti
Matau, kad tema visai apmirus, tad nusprendžiau pasidalinti savo patirtimi gyvenant su šia nesąmone toliau rolleyes.gif Praėjau gydymo kursą UVB, cutivate ir Vitix. Vitix ir UVB ištiesų padėjo: didelė dėmė ant veido užsitaškavo ir liko beveik nepastebima. Todėl susiradau ir įsigijau medicininę UV lempą naudojimui namuose smile.gif Tačiau, dėl intensyvaus deginimosi UVB ir saulėje, kosmetologė pradėjo gąsdinti odos senėjimu ir pigmentinėmis dėmėmis (turiu strazdanų, kurių irgi padaugėjo po tokio gydymo). Taigi kitą vasarą tiesiog nieko nebedariau - deginausi, bet visad buvau su skrybele ir veidas ilgainiui išbalo, dėmės (kiek jų buvo likę) tapo nepastebimos. Tiesa, visi tyrimai iki šiol geri (tfu, tfu, tfu).
Noriu pasidžiaugti, kad savo gyvenimo vyrą vis gi susiradau wub.gif Ir jis iki šiol niekaip neįžiūrėjo dėl kokių ten dėmių ant veido taip pergyvenu smile.gif
BET kitas punktas dėl kurio tada pergyvenau buvo darbas. Ir pergyvenau pasirodo ne veltui. Dėl norimo darbo turiu praeiti CMEK. Ir vilčių praeiti deja mažai - pasirodo CMEK labai neigiamai žiūri į vitilligo - sieja jį su kitomis ligomis, galimais susirgimais, vėžiu ir t.t. Nors visur ir rašo, kad ši liga nepavojinga, bet matyt medikai žino apie ją kažką daugiau ir mums pasako ne viską...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilkaaa: 19 balandžio 2017 - 07:11