Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo)

QUOTE(vilkaaa @ 2014 07 25, 20:18)
Sveiki, deja, irgi jungiuosi prie "dalmantinų"... Man 27 m., vitiligo atsirado prieš kiek daugiau nei pusę metų. Pradžioje net nesupratau - šviesesnės odos taškiukas po akimi ir tiek, o dabar jau išaugo į dėmę maždaug 3x2 cm  verysad.gif Tepu vitix, taip pat kažkokiu gydytojos išrašytu tepaliuku, geriu B grupės vitaminus, cinką, dabar laukiu kraujo tyrimų dėl skydliaukės ir eilės echoskopijai. Bandžiau ir vitix vitaminus gerti, bet kažkaip įspūdžio nepaliko. Ir vis dėlto čia pasiskaičius pradedu įtarti, kad bus susiję su kepenimis  doh.gif
Perskaičiau visą ankstesnę temą apie vitiligo... Tikrai kartais būna labai liūdna: vyro neturiu ir darbą keisti reikės kažkada... Kaip žmonės žiūrės, kai užmaskuoti jau bus sunku? O kitą dieną  sugėdinu save, kad žmonės su neįgalumais gyvena, o aš dėl kažkokio kosmetinio defekto ašaras lieju, ir einu toliau... Gal ne vienai bus drąsiau  4u.gif

Labas

Del vienos demes, tokia depresinga nuotaika??Nosi i virsu mergyt. 4u.gif
Gyvenu su vyru ,kuris turi Baltme, kazkaip gyvenimas del to neprastesnis, mano didziausiam liudesiui ir dukryte paveldejo ta parazita, bet stengiuosi mastyti pozityviai, jau geriau demeles, nei invalido vezimelis.Aisku reikes daug kantrybes, nes nuo mazens jau turim demes.Kas bus toliau doh.gif

O cia pozityvui pakelti

Gyveno kartą moteris, kuri turėjo du didelius indus, užkabintus abiejuose ilgos lazdos galuose, kurią nešdavo persimetusi per pečius. Vienas iš indų buvo įtrūkęs, o kitas buvo sveikutėlis ir galėjo būti pilnas pripiltas vandens.
Po ilgos kelionės nuo upės iki namų įtrūkęs indas grįždavo tik iki pusės pripildytas vandens. Tai tęsėsi dvejus metus kasdien: senoji moteris parsinešdavo tik pusantro indo vandens. Sveikasis indas labai didžiavosi savo pasiekimu, o įtrūkęs indas gėdijosi savo nepilnavertiškumo ir buvo nusiminęs, kad gali padaryti tik pusę to, ką iš tikrųjų turėtų padaryti. Po dvejų metų, kai įtrūkęs indas jau nebegalėjo pakelti gėdos, prakalbo jis į senąją moterį: “Man gėda dėl manojo įtrūkimo, per kurį pakeliui į tavo namus visą laiką bėga vanduo.” Senoji moteris nusišypsojo: “Ar tu nepastebėjai, kad tavo kelio pusėje žydi gėlės, o kito indo pusėje ne?” Aš pagal tavo takelio pusę pasėjau gėlių sėklų, nes apie tavo bėdą žinojau. Tu laistai gėles kasdien, kai keliaujame namo.
Dvejus metus aš galiu skinti tas nuostabias gėles ir puošti jomis stalą. Jei tu toks nebūtum, koks esi, šis grožis neegzistuotų ir nepuoštų mūsų namų”. Kiekvienas iš mūsų turime savo trūkumų, bet šie trūkumai daro mūsų gyvenimą lygiai taip pat įdomų ir vertingą. Reikia kiekvieną asmenį priimti tokį, koks jis yra ir matyti jame gerąsias puses. Taigi, visi mano draugai, turintys įtrūkusį indą, linkiu Jums nuostabios dienos ir nepamirškite pasimėgauti gėlių aromatu savo tako pusėje. Skirk laiko ir persiųsk šią žinią savo draugams, kurie turi įtrūkusį indą... Ir tik Dievas žino, kiek mūsų tokių yra!!!!
Atsakyti
QUOTE(Aidrina @ 2014 07 29, 08:58)
Labas

Del vienos demes, tokia depresinga nuotaika??Nosi i virsu mergyt.  4u.gif
Gyvenu su vyru ,kuris turi Baltme, kazkaip gyvenimas del to neprastesnis, mano didziausiam liudesiui ir dukryte paveldejo ta parazita, bet stengiuosi mastyti pozityviai, jau geriau demeles, nei invalido vezimelis.Aisku reikes daug kantrybes, nes nuo mazens jau turim demes.Kas bus toliau doh.gif

O cia pozityvui pakelti

Gyveno kartą moteris, kuri turėjo du didelius indus, užkabintus abiejuose ilgos lazdos galuose, kurią nešdavo persimetusi per pečius. Vienas iš indų buvo įtrūkęs, o kitas buvo sveikutėlis ir galėjo būti pilnas pripiltas vandens.
Po ilgos kelionės nuo upės iki namų įtrūkęs indas grįždavo tik iki pusės pripildytas vandens. Tai tęsėsi dvejus metus kasdien: senoji moteris parsinešdavo tik pusantro indo vandens. Sveikasis indas labai didžiavosi savo pasiekimu, o įtrūkęs indas gėdijosi savo nepilnavertiškumo ir buvo nusiminęs, kad gali padaryti tik pusę to, ką iš tikrųjų turėtų padaryti. Po dvejų metų, kai įtrūkęs indas jau nebegalėjo pakelti gėdos, prakalbo jis į senąją moterį: “Man gėda dėl manojo įtrūkimo, per kurį pakeliui į tavo namus visą laiką bėga vanduo.” Senoji moteris nusišypsojo: “Ar tu nepastebėjai, kad tavo kelio pusėje žydi gėlės, o kito indo pusėje ne?” Aš pagal tavo takelio pusę pasėjau gėlių sėklų, nes apie tavo bėdą žinojau. Tu laistai gėles kasdien, kai keliaujame namo.
Dvejus metus aš galiu skinti tas nuostabias gėles ir puošti jomis stalą. Jei tu toks nebūtum, koks esi, šis grožis neegzistuotų ir nepuoštų mūsų namų”. Kiekvienas iš mūsų turime savo trūkumų, bet šie trūkumai daro mūsų gyvenimą lygiai taip pat įdomų ir vertingą. Reikia kiekvieną asmenį priimti tokį, koks jis yra ir matyti jame gerąsias puses. Taigi, visi mano draugai, turintys įtrūkusį indą, linkiu Jums nuostabios dienos ir nepamirškite pasimėgauti gėlių aromatu savo tako pusėje. Skirk laiko ir persiųsk šią žinią savo draugams, kurie turi įtrūkusį indą... Ir tik Dievas žino, kiek mūsų tokių yra!!!!

Ačiū, labai graži istorija smile.gif Žinau, kad gali būti daug blogiau, tiesiog kai iš niekur nieko atsiranda toks "grožis" - norisi klausti "kodėl man?"
Aišku, nenuleidžiu rankų: turiu keletą savaičių atostogų ir intensyviai deginuosi, dėmė pamažu taškuojasi, bet nenoriu per anksti džiaugtis - atostogos baigsis ir vėl teks pudros sluoksnį ant dėmių tepti blush2.gif Visai nemotyvuoja ir pernelyg rudas įdegis, kadangi esu tamsaus gymio, tai pradedu darytis panaši į kitos rasės atostovę lotuliukas.gif doh.gif O ir sveikiau būtų nesideginti išvis...
Tiesa, dėmę šiek tiek maskuoju nivea savaiminio įdegio kremu veidui, spalva gal ir nelabai atitinka, bet bent jau nešviečia iš toli smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkaaa @ 2014 07 30, 14:41)
Ačiū, labai graži istorija smile.gif Žinau, kad gali būti daug blogiau, tiesiog kai iš niekur nieko atsiranda toks "grožis" - norisi klausti "kodėl man?"
Aišku, nenuleidžiu rankų: turiu keletą savaičių atostogų ir intensyviai deginuosi, dėmė pamažu taškuojasi, bet nenoriu per anksti džiaugtis - atostogos baigsis ir vėl teks pudros sluoksnį ant dėmių tepti  blush2.gif Visai nemotyvuoja ir pernelyg rudas įdegis, kadangi esu tamsaus gymio, tai pradedu darytis panaši į kitos rasės atostovę  lotuliukas.gif  doh.gif  O ir sveikiau būtų nesideginti išvis...
Tiesa, dėmę šiek tiek maskuoju nivea savaiminio įdegio kremu veidui, spalva gal ir nelabai atitinka, bet bent jau nešviečia iš toli smile.gif

Kaip as sakau,,prasideda bandymu periodas, kas gerai maskuoja doh.gif doh.gif Bet mums vis tiek moterims paprasciau nei vyrams.Mes makiaza pasidarom:) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidrina @ 2014 07 30, 16:13)
Kaip as sakau,,prasideda bandymu periodas, kas gerai maskuoja  doh.gif  doh.gif Bet mums vis tiek moterims paprasciau nei vyrams.Mes makiaza pasidarom:) lotuliukas.gif

Kai taip karšta nenoriu net galvoti apie makiažą ax.gif Blogai tai, kad neatrandu priemonės makiažui, kuri suvienodintų spalvą - jeigu tepu tik kreminę pudrą, tai spalvos skirtumas, atrodo, tik dar labiau išryškėja, o jeigu dėmę bandau užteplioti tamsesnio atspalvio pudra - ji lieka oranžinė.
Atsakyti
Neisivaizduoju , turbut isproteciau jei man dabar reiketu tai pergyventi :/ ... atrodo kojas rankas turi , bet ...tau jokio dziaugsmo .

Kaip saukstas deguto ... viena demele viska gali sugadinti .

Kazkoks kosmaras .

Bet be viti niekada taip ir nebuciau suprates , kad nieko nera geriau negu kai neturi viti ... :/
Atsakyti
Sveiki! Prisipazinsiu, kad prie viso sio supermamu klubo prisijungiau tik del baltmes temos...Nerupejo man balti apskritimai (visi buvo apskritimai) ant pilvo (turiu juos apie 2 metus), kol nepradejo atsirasti ant veido verysad.gif Po akimis ir ant nosies, ryskeja su kiekviena diena. Tas suvokimas, kad cia rimta, ateme zada...Kelias dienas dar neigiau, o paskui puoliau i googla, pasidalinsiu, ka atradau.

Visu pirma, manau, visi sutinkame, kad vieno vaisto visiems nera. Todel nereiskia, kad jei dviem zmonem nepadejo pvz. Vitex ar cultivate ar vitaminai, tai nepades ir 3iam. Pati sau susidariau ''gydymo'' plana metams. Aisku, uzsirasiau pas 3is skirtingus dermatologus (gyvenu ne Lietuvoje), ziuresiu, ka jie patars/isbrauks, nors daug vilciu nededu...

Pradejau nuo pigiausio varianto - b12 vitamino ir folio rugsties + saules. As niekad tu demiu nestebejau, viska geriu tik 3 savaites. Ant veido jokiu pokyciu, bet ant pilvo lyg ir yra kazkoks taskelis, bet gal as ji tiesiog noriu pamatyti biggrin.gif

http://www.ncbi.nlm..../pubmed/9394983

Daug puslapiu anglu kalba, skelbia, kad tik atsiradus baltom demelem, naudotina Corticosteroid therapy, tai cia tie steroidiniai kremai. Na, kodel nepabandzius keleta menesiu. Cia bus mano 2ras zingsnis po vitaminu.

Sakoma, kad sia liga reikia gydyti is vidaus, tai yra daug kur skelbiama apie:
1) tirozina
2) Catalase enzyme - apacioj link'as net pasako, kaip pasigaminti krema, as pati jo nedarius ir poveikio nezinau, tai atsargiai.

http://fightingvitiligo.com/

3) vitaminu kompleksai kaip cinkas, varis, radau ir Vitilem+ (nera pigus)

Kremai tokie kaip Vitix, Vitiskin ir Elidelio tepalas ir Protopic (paskutinius du tik siame forume radau aptariamus). Is tiesu, kremai padeda tik (o gal tureciau sakyti net) apie 30% zmoniu, tai as ju visiskai nenurasyciau, kazkuri pabandysiu tikrai.

Na, o mano post'o tikslas butu paskatinti visus, kuriuos paliete baltme, pasidalinti viskuo, kas jiems padejo/nepadejo. Juk, kaip ir rasiau, jei jums nepadejo, galbut pades kitam smile.gif

Visiems sekmes ir grazios dienos!
Atsakyti
Tai kol ant veido nera tai isvis nesiskaito , kad yra . Tie kas neturi ant veido net neisivaizduoja kas tas vitiligo ar dar kokia kitokia ligo .

Atsakyti
o tirozinas receptinis?
Atsakyti
QUOTE(begemot_kot @ 2014 09 07, 15:15)
o tirozinas receptinis?

ne jis nereceptinis. O jus zinot kad jums jo reikia?
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 07 22, 11:33)
Teisingai pasakyta. Vakar vakare dar patepiau siandien lengva soka gavau. doh.gif

sveiki visi,
O man viticolor yra issigelbejimas maskuojant veida smile.gif as patepu labai labai labai plonu sluoksniu viticolor su ausu krapstuku ant baltu demeliu ir diena vos vos pudros ant tu vietu kad uzmaskuoti maksimaliai smile.gif
Kazkada taip pat vos ne i siuksliu deze norejos ismest viticolor, bet dziaugiuos kad pameginau antra karta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vilkaaa @ 2014 07 30, 18:08)
Kai taip karšta nenoriu net galvoti apie makiažą  ax.gif  Blogai tai, kad neatrandu priemonės makiažui, kuri suvienodintų spalvą - jeigu tepu tik kreminę pudrą, tai spalvos skirtumas, atrodo, tik dar labiau išryškėja, o jeigu dėmę bandau užteplioti tamsesnio atspalvio pudra - ji lieka oranžinė.

Pasidalinsiu savo vienintele ir kolkas nepakeiciama makiazo priemone. Estee Lauder Double wear. Aisku si pudra yra gan brangi, bet pliusas tas kad man nereikia tepti viso veido, todel uztenka jos daug ilgiau, kai naudoju tik kaip maskuokli demem. Naudoju Spalva fresco, nes ji yra artimiausia neutraliai spalvai, neturi oranziniu atspalviu.
Aisku kas tinka man nebutinai tiks ir kitam smile.gif Bet kiek esu isbandzius (o isbandziau ir pigesniu ir brangesniu) sitos niekas nenukonkuruoja smile.gif
Atsakyti
Na ir kadangi jau prisedau sioj temoj biggrin.gif Prisistatysiu
vitiligo turiu jau nuo 8 metu, dabar man 22. Nors kiek pasakojo mama, kai tik gimiau turejau ant pilvo maza balta demele, kuri iki pat 8 metu neplito. Na o dabar esu kaip margutis smile.gif
Pirstai, alkunes, pedos, kelenai, pilvas, veidas.. Viskas nuseta demem.
Pries 4 metus praejau UVB terapijos kursa, tuo metu tikrai sie spinduliai padejo, atsirado daug rudu tasku, kelenu demes susitrauke kazkiek ir nebeplinta. BET.. visur kitur per ta laika kai nesisvitinau vel viskas grizo i savo vezes. Dabar vel kartosiu UVB kursa, ziuresiu kaip si karta viskas klosis smile.gif
Taip noretusi kad bent ant veido isnyktu doh.gif tiek ir tereiketu iki pilnos laimes ir pasitikejimo savim, bent jau man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina15 @ 2014 09 08, 20:44)
sveiki visi,
O man viticolor yra issigelbejimas maskuojant veida smile.gif as patepu labai labai labai plonu sluoksniu viticolor su ausu krapstuku ant baltu demeliu ir diena vos vos pudros ant tu vietu kad uzmaskuoti maksimaliai smile.gif
Kazkada taip pat vos ne i siuksliu deze norejos ismest viticolor, bet dziaugiuos kad pameginau antra karta smile.gif
Papildyta:

Pasidalinsiu savo vienintele ir kolkas nepakeiciama makiazo priemone. Estee Lauder Double wear. Aisku si pudra yra gan brangi, bet pliusas tas kad man nereikia tepti viso veido, todel uztenka jos daug ilgiau, kai naudoju tik kaip maskuokli demem. Naudoju Spalva fresco, nes ji yra artimiausia neutraliai spalvai, neturi oranziniu atspalviu.
Aisku kas tinka man nebutinai tiks ir kitam smile.gif Bet kiek esu isbandzius (o isbandziau ir pigesniu ir brangesniu) sitos niekas nenukonkuruoja smile.gif

Sveika Kristina, norejau pasitikslinti - Estee Lauder Double wear tu tepi tiesiai ant baltu demeliu ar tos demeles jau ''padailintos'' Viticolor? As naudoju Derma Blend is Vichy, nesiskundziu, net tragikomiska situacija, nes visi sako, kaip puikiai atrodau (anksciau nebuvau kosmetikos megeja), bet man vis tiek matosi tas baltumas ir reikia tepti visa veida...Aciu! smile.gif
Atsakyti