Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 2

is 220m2 - neliko keliu m2 katilinei doh.gif

QUOTE(mintas @ 2015 08 28, 06:56)
Žmogus čia nežino kaip katilą sutalpinti, o jūs čia svarstot, kaip jam dar ir akumuliacinę sukišti smile.gif.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 08 28, 08:39)
is 220m2 - neliko keliu m2 katilinei  doh.gif

QUOTE(meme @ 2015 08 27, 15:32)
nes kitaip netilps pastatyt
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 08 28, 07:56)
Žmogus čia nežino kaip katilą sutalpinti, o jūs čia svarstot, kaip jam dar ir akumuliacinę sukišti smile.gif.

Persiprašau, bet akumuliacinę pasiūlė gediminas o ne aš lotuliukas.gif
Atsakyti
Akumuliacinė talpa tilps, tiesiog nepaskaičiavom ir įėjimą padarėm taip, kad dabar katilo reikia tokio ,kad kamino išėjimas būtų iš viršaus arba iš kairės pusės 4u.gif
Pasakysiu kodėl norim kombinuoto. blush2.gif Tiesiog turim gerokai virš 100 kubų jau skaldytų malkų, ir dar kiek neskaldytų. Plius nuosavas miškas. Tai vat dėl to ir galvojam, kad reik kombinuoto malkos+granulės
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2015 08 28, 11:19)
Akumuliacinė talpa tilps, tiesiog nepaskaičiavom ir įėjimą padarėm taip, kad dabar katilo reikia tokio ,kad kamino išėjimas būtų iš viršaus arba iš kairės pusės  4u.gif
Pasakysiu kodėl norim kombinuoto.  blush2.gif Tiesiog turim gerokai virš 100 kubų jau skaldytų malkų, ir dar kiek neskaldytų. Plius nuosavas miškas. Tai vat dėl to ir galvojam, kad reik kombinuoto malkos+granulės

hmmm nemažai turit miško/malkų

tai gal geriau kitoks patarimas - katilas vien tik malkoms (dujų generacinis) su akum talpa katilinėje, didelė bačka ir svetainėje granulinė krosnelė, kuri įsijungs ir pašildys orą kai temperatūra nukris žemiau užduotos (= malkinis katilas užgęso).
investicijų atžvilgiu, gausis panaši (gal kažkiek mažesnė) suma į komfortą

pakūrėt katilą - išvažiavot, parą nuo talpos šildo, patingėjot/nespėjot - labiai ramiai vėl dalį šilumos atiduos granulinė krosnelė

kitas sprendimas granulinė krosnelė/židinys su vandens kontūru svetainėje, prijungta į tą pačią bačką

kitaip tariant - apkeičiau vietomis prioritetus - malkų turite vos ne 10m į priekį, tai gal geriau ir katilą kuris normaliai ir efektyviai jas sudegins + sprendimas kuomet bus 'tingiu' 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2015 08 28, 11:19)
Akumuliacinė talpa tilps, tiesiog nepaskaičiavom ir įėjimą padarėm taip, kad dabar katilo reikia tokio ,kad kamino išėjimas būtų iš viršaus arba iš kairės pusės  4u.gif
Pasakysiu kodėl norim kombinuoto.  blush2.gif Tiesiog turim gerokai virš 100 kubų jau skaldytų malkų, ir dar kiek neskaldytų. Plius nuosavas miškas. Tai vat dėl to ir galvojam, kad reik kombinuoto malkos+granulės

malkas parduokit, o uz gautus pinigus pasistatykit normalu katila.
Jei turiu zemes, tai dar nereiskia, kad turiu auginti bulves, man veja graziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2015 08 28, 12:22)
hmmm nemažai turit miško/malkų

tai gal geriau kitoks patarimas - katilas vien tik malkoms (dujų generacinis) su akum talpa katilinėje, didelė bačka ir svetainėje granulinė krosnelė, kuri įsijungs ir pašildys orą kai temperatūra nukris žemiau užduotos (= malkinis katilas užgęso).
investicijų atžvilgiu, gausis panaši (gal kažkiek mažesnė) suma į komfortą

pakūrėt katilą - išvažiavot, parą nuo talpos šildo, patingėjot/nespėjot - labiai ramiai vėl dalį šilumos atiduos granulinė krosnelė

kitas sprendimas granulinė krosnelė/židinys su vandens kontūru svetainėje, prijungta į tą pačią bačką

kitaip tariant - apkeičiau vietomis prioritetus - malkų turite vos ne 10m į priekį, tai gal geriau ir katilą kuris normaliai ir efektyviai jas sudegins + sprendimas kuomet bus 'tingiu'  4u.gif

Tai jūs kategoriškai siūlote nedėti kombinuoto?

Loreciukaz, Kas dėl malkų pardavimo, tai jo, gal ir reiktų, bet kaži ar jas kas piktų. Jos suskaldytos gan smulkiai. Na mano tėvukas jas naudoja katilui, jam tinka. Bet kaži ar kas pirktų. Plius kad parduoti, reiktų trenktis apie 150km, kad kažkam atvežti. Su pardavimu galutiniam variante gautųsi spėju taip, kad nemokamai kažkam atiduotumėm.
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2015 09 01, 12:39)
Tai jūs kategoriškai siūlote nedėti kombinuoto?

Loreciukaz, Kas dėl malkų pardavimo, tai jo, gal ir reiktų, bet kaži ar jas kas piktų. Jos suskaldytos gan smulkiai. Na mano tėvukas jas naudoja katilui, jam tinka. Bet kaži ar kas pirktų. Plius kad parduoti, reiktų trenktis apie 150km, kad kažkam atvežti. Su pardavimu galutiniam variante gautųsi spėju taip, kad nemokamai kažkam atiduotumėm.

Aš negaliu nurodinėti, bet esmė ta, kad ir pats turiu kažkiek nuosavo miško.
Šiais metais pasikeičiau granulinį kombinuotą į granulinį nekombinuota.
Tokiu būdu malkas pakūrenu 'buržuikėje' ir man pakanka.
O granulinis bus su mintim kad kuo mažiau 'kišt prie jo nagus' (kai pagyvensit suprasit)

Tamstų atvejis primena mano grupioko prieš tris metus. Malkų yra tik toli - atsivežimas kainuos panašiai kaip pirkti vietoje malkas.
Rezultas - vien granulėms katilinėje ir šiandien dienai galvoja kaip pasidaryti vakuuminį pildymą į bunkerį iš didesnio (jau tingėt pradėjo). Židinį turi - tai kuria laaabai retai (irgi tingi)
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2015 09 01, 14:12)
Aš negaliu nurodinėti, bet esmė ta, kad ir pats turiu kažkiek nuosavo miško.
Šiais metais pasikeičiau granulinį kombinuotą į granulinį nekombinuota.
Tokiu būdu malkas pakūrenu 'buržuikėje' ir man pakanka.
O granulinis bus su mintim kad kuo mažiau 'kišt prie jo nagus' (kai pagyvensit suprasit)

Tamstų atvejis primena mano grupioko prieš tris metus. Malkų yra tik toli - atsivežimas kainuos panašiai kaip pirkti vietoje malkas.
Rezultas - vien granulėms katilinėje ir šiandien dienai galvoja kaip pasidaryti vakuuminį pildymą į bunkerį iš didesnio (jau tingėt pradėjo). Židinį turi - tai kuria laaabai retai (irgi tingi)

O teko skaičiuoti kiek graunulių reikia sezonui? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2015 09 01, 23:18)
O teko skaičiuoti kiek graunulių reikia sezonui? 4u.gif  ax.gif

Juk auksciau rasiau kad tamstos atveju, sezonui apie 3t - jeigu katilas normalus.
Gali buti ir maziau - priklausomai kaip saziningai i zidini malkas krausit
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2015 09 01, 13:12)
Židinį turi - tai kuria laaabai retai (irgi tingi)

Geriausia verslo ideja ta, kuri leis zmonems tingeti smile.gif. Zmones pinigu negaili, kad tik galetu patingeti smile.gif. Todel siuo atveju dujinis, geoterminis, aeroterminis sildymai ziurisi dar patraukliau uz granulini.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 09 02, 15:06)
Geriausia verslo ideja ta, kuri leis zmonems tingeti smile.gif. Zmones pinigu negaili, kad tik galetu patingeti smile.gif. Todel siuo atveju dujinis, geoterminis, aeroterminis sildymai ziurisi dar patraukliau uz granulini.

Dujos - nenaujiena, ypac kai pries tris metus visi dujininkai puole pirkti granulinius, nes sake kad 1,5 karto pigiau.
Aeroterminis ir geoterminis - viskas ok, panaseja kainu lygmuo. Tik va skambuciu padaugejo granulinems krosnelems prie situ sildymu

Bet siaip kaip ir sakiau, tendenciju niekas nezinom, gal po keliu metu atsiras priedai, kurie generuos el. energija prie biomases katilu uz nedidele kaina - o tai jau zaliava geo ir aero sildymui smile.gif
Juk akumuliatoriai (kaupimui) jau po truputi pradeda pigti
Atsakyti