Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Egyda @ 2014 05 15, 08:25)
Dar norejau paklausti kokia zuvis geriausiai valanti akvariuma?smile.gif

Is populiariuju: ancitrusai, visos gyvavedes (gupijos, kardininkai, molinezijos, pecilijos), labeo ir guramiai.
Ir ciklines labai gerai "valo"! Taip isciustina, kad vobsce jokiu rupesciu del sodo nebelieka biggrin.gif
P.S. Dar ampuliarijos neblogai talkina. Bet tik kol mazos; paskui jau pradeda est ir raut augalus. smile.gif
Atsakyti
Na arvydai turiu to bicilino 5 db naudojima mazdauk jai galima:D
Atsakyti
QUOTE(Egyda @ 2014 05 15, 11:23)
Na arvydai turiu to bicilino 5 db naudojima mazdauk jai galima:D

Primink kokio turio akvas ir paziurek ant buteliuko kiek ten tu vienetu. (Turetu but pusantro milijono).
P.S. Ka kainavo?
Atsakyti
QUOTE(Egyda @ 2014 05 14, 15:47)

Papuga o kokia skysta angli naudojete?

Naudoju EasyCarbo.
Nepamenu, o akvariumas šviežiai paleistas?
Kokiems ancitrusams čia kogero desertas būtų smile.gif Beje, amano krevetės irgi mielai dumblius valgo smile.gif

QUOTE(Nermalas @ 2014 05 14, 23:48)
Siūlyčiau mažinti apšvietimo laiką,nes 11 val. tai tikrai jau daugoka...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pas mane Aulonocara calico vėl nešioja ikrus burnoje, chromiai sudėjo ikrus ant akmens. Vėl psichozė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 05 15, 09:24)
Yra greitas, patikimas ir beveik nemokamas budas CO2 prasimanyt! Ant Zaparoziecio dusliarkes uzmauni baliona ir prisipumpuoji kiek nori. O dar geriau nuo zapo gaisrininku slanga tiesiai i akvariuma nuvest! Ux kaip burbuliuos! Blogiausiu atveju (jei jusu mieste nera gaisrines) galima veikianti bendzopjukla i akva imest smile.gif

nu laba diena! koks dar nemokamas... man rodos as uz zaparozieti daugiau sumokesiu nei uz CO2 lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano chromių ikrai dingo iš po nakties .. verysad.gif Patinas vaikosi patelę.. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 05 15, 12:38)
Primink kokio turio akvas ir paziurek ant buteliuko kiek ten tu vienetu. (Turetu but pusantro milijono).
P.S. Ka kainavo?

126l, liktais jo db buteliukas namuose o as darbe tai negaliu paziureti:) 8lt nulupo:/:D
Atsakyti
QUOTE(tiutiute @ 2014 05 12, 20:56)
ei, kas turit CO2, kas kiek laiko pildot balionus, ir kokia papildymo kaina?  blush2.gif

Visų pirma šisklausimas neteisingai užduodamas, į kurį matau, kad neteisingai ir atsakinėjama.
CO2 baliono užpildymo kaina priklauso nuo užpildo kiekio, o tai apsprendžia baliono dydis (tūris). Kas kiek laiko pildoma irgi nelygu kaip kas naudoja atsukęs balioną bei vėl gi baliono tūris...
Atsakyti
QUOTE(Egyda @ 2014 05 15, 21:50)
126l, liktais jo db buteliukas namuose o as darbe tai negaliu paziureti:) 8lt nulupo:/:D

Parasyta, kad (jeigu pusantro milijono) reikia praskiest su 150 gramu virinto ir atvesinto vandens arba su destiliuotu. Bet as siulau i 3 dalis padalint pacius miltukus (kaip kokaina) ir kasdien ruost po nauja porcija. Reikalas tas, kad sviesoj ir vandeny labai greit dingsta antibiotiko poveikis, todel praskiesta bus sunkoka islaikyt 3 dienas. Be to, bicilinas vandeny neistirpsta, o tik susimaiso.
Pries pilant akvas turi buti nusiurbtas ir isjungti visi filtrai. (Del aeracijos neparasyta nieko). Pilti pries nakti 3 dienas paeiliui. (Jei maisysi kasdien - vandens ir milteliu proporcija nesvarbi; tarkim puse puoduko trecdaliui miltuku). Po 4-5 dienu nuo zaidimo pradzios akva issiurbti. Tada pakeist iki trecdalio vandens. (Karoc - daug). Paskum kas antra diena (2-3 kartus per artimiausia savaite) vel kaitalioti iki trecdalio vandens.
Psio. Zinoma, siek tiek sutriks biologine pusiausvyra ir gali nukenteti itin jautrus augaliukai (PVZ paparciai). Dumbliai masiskai zus 4 diena. Jei kas nors nesuveiks - vel atsiras uz 2-3 savaiciu.
Pries supilant suspencija galima akvo vandeni uzdazyt kalio permanganato aba zelionkes tirpalais. Bet kadangi pas Tave dominuoja rudadumblis, tai manau, kad nereikia.
SEKMES!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2014 05 14, 17:35)
Pas mane irgi rudadumblis gausiai veisėsi, apdirbo visus augalus. Sienelės per savaitę būdavo gražiai užtinkuotos. Maniau lempa labai silpna, tai  viskas beviltiškai aišku. Bet...nukrito ta lempa ir amžinatilsį. Tupi mano akvukas visai be šviesos, tik kiek dieną šviesu. Nusivylusi ir nusprendusi netikėles apdumblėjusias žoles mesti lauk, nebepyliau trąšų. O kam pinigus  veltui į akvą pilti?-tas pats Š.

Dabar dumblis mažėja, pradėjo augti nauji augalų gražūs, švarūs lapai. Sienos vos vos po 2 savaičių apsinešusios rūkeliu. Štai ir galvoju-O KODĖL RUDADUMBLIS PRADĖJO NYKTI? g.gif

V&A- man su rasojančia sienele yra panašiai buvę.

Priežastis buvo tokia: smarki oro burbuliukų srovė smulkiu rūkeliu tiško aukštyn į viršų kur buvo lempa. Nuo lempos dangčio vidinės pusės viršaus, tekėjo drėgmės perteklius dangčiu žemyn. Kai dangtį paversdavau įstrižai-suintensyvėdavo  fono sienelės link. Nusėmiau truputuką vandens, primažinau deguonies  srovelę.

speju, kad tokia priezastis ir bus, nes paziuriu ir matosi, kad varva lasiukai nuo dangcio i akva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nermalas @ 2014 05 15, 23:32)
Visų pirma šisklausimas neteisingai užduodamas, į kurį matau, kad neteisingai ir atsakinėjama.
CO2 baliono užpildymo kaina priklauso nuo užpildo kiekio, o tai apsprendžia baliono dydis (tūris). Kas kiek laiko pildoma irgi nelygu kaip kas naudoja atsukęs balioną bei vėl gi baliono tūris...

kadangi tiutiute žino, kad pas mane stovi buvę gesintuvai, tai ir nesiplėtojau aprašant kiekių wink.gif

Beje tiutiute, kaip mažasis ancitrusas? ar bent kiek paaugo?
Atsakyti