Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Supratau biggrin.gif o ciklidiniam uztenka gero,galingo isorinio filtro ar geriau,kad butu ir oro pompa,kompresorius?taip pat daug kur, ziuredama ciklidiniu akvariumu nuotraukas,matau sroves pompas,ar jos kazka labai gero duoda,ar atlieka ta pacia funkcija,kaip ir galingas filtras-judina vandens pavirsiu?
Atsakyti
Na grįžau (kas dar atsimena blondinę su kvailu jūros noru, tai čia aš) biggrin.gif O pas mane jūūūūra oooošia wub.gif Jau trys pala ne jau keturios savaitės, visas mėnuo cool.gif Po savaitgalio pažadu prisistatymą su foto visiems kam įdomu. Tiesa piniginiu klausimu, 20ltr stiklainis man kainavo tiek kiek būtų kainavę susirinkti kokį 200ltr gėlą su įranga doh.gif Bet apie tai geriau negalvoti, ir vyrui šiūūūkštu nesakyti umn.gif Bet juk čia svajonė buvo, galybės metų svajonė, jeigu taip be svajonių išsipildymo gyventi tai gali ir pro balkoną iššokt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2014 07 04, 09:52)
Na grįžau (kas dar atsimena blondinę su kvailu jūros noru, tai čia aš)  biggrin.gif O pas mane jūūūūra oooošia  wub.gif Jau trys pala ne jau keturios savaitės, visas mėnuo  cool.gif Po savaitgalio pažadu prisistatymą su foto visiems kam įdomu. Tiesa piniginiu klausimu, 20ltr stiklainis man kainavo tiek kiek būtų kainavę susirinkti kokį 200ltr gėlą su įranga  doh.gif  Bet apie tai geriau negalvoti, ir vyrui šiūūūkštu nesakyti  umn.gif  Bet juk čia svajonė buvo, galybės metų svajonė, jeigu taip be svajonių išsipildymo gyventi tai gali ir pro balkoną iššokt  unsure.gif

Vaje,kaip idomu,niekad nemaciau tokios mazos juros,net neisivaizduoju,kaip ten viskas,tad lb laukiu foto 4u.gif o zuvis kokios yra?
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 07 03, 22:49)
Supratau biggrin.gif o ciklidiniam uztenka gero,galingo isorinio filtro ar geriau,kad butu ir oro pompa,kompresorius?taip pat daug kur, ziuredama ciklidiniu akvariumu nuotraukas,matau sroves pompas,ar jos kazka labai gero duoda,ar atlieka ta pacia funkcija,kaip ir galingas filtras-judina vandens pavirsiu?

reikalingas ir kompresorius,nes ciklidiniam akvariume nebūna augalų arba per mažai,kad užtektų deguonies,o žuvys didelės,ir srovės pompa,ciklidai mėgsta srovę,būna gyvybingesni,judresni
Atsakyti
Nėra pas mane jokių kompresorių ar srovės pomoų, geras fitras užtektinai judina vandenį. Bet čia jau kaip kiekvienas nusprendžia. Judina pas mane tą vadenį kaip reikalas be jokių priedų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 07 03, 22:49)

... kaip cia pasakius g.gif Labai nuo daug ko priklauso: kiek litru, kiek zuvu, kokios rusies ir kokio dydzio, kokie augalai ir t.t. (Tiesa, cikliniam sunkoka su rutu darzeliu). Principe aeracija neprosal, bet galima ir issisukt ax.gif
O del sroves pompos nezinau. Gal jin labiau del vaizdo, aba, kad srovines zuvys nerstu? g.gif (Bent jau ancitrusui tai tikrai praverstu srovele). Ale jei neuzsiimant zuvivaisa - manau, kad nebutina smile.gif
Atsakyti
Pas mane trecia kart skaliarai ikriukus sudejo. pirmus du suede patinas, si kart saugo.Net per nakti pavyko issaugot. Kad kad pavyks netikiu, bet smagu stebet rolleyes.gif
Atsakyti
Dekui atsakiusiems,zodziu,bus matyt ax.gif o ant akvos dugno po gruntu dedat koki putplasti,del sunkiu akmenu? O gal yra kokia geresne medziaga?
Atsakyti
QUOTE(sineriuke @ 2014 07 04, 09:00)
Dekui atsakiusiems,zodziu,bus matyt ax.gif o ant akvos dugno po gruntu dedat koki putplasti,del sunkiu akmenu? O gal yra kokia geresne medziaga?

Vieni deda, kiti - ne. Deda organinį stiklą arba putplastį dažniausiai. Aš nemanau, kad būtinas dalykas, nebent akmuo per pusę akvariumo
O šiaip tai galiu pasakyt, kad kuo paprasčiau tuo geriau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 11alpina: 04 liepos 2014 - 09:09
QUOTE(sineriuke @ 2014 07 04, 09:07)
Vaje,kaip idomu,niekad nemaciau tokios mazos juros,net neisivaizduoju,kaip ten viskas,tad lb laukiu foto 4u.gif o zuvis kokios yra?

Nėra, vienas dalykas akvariumui tik mėnuo, su jūriniais ne viskas taip greitai kaip su gėlais. Turi nusistovėti ciklas, vandens parametrai, praeiti visos dumblių fazės, ne taip greit, mėnuo tai labai trumpas laikas, ir tai sakyčiau kad man labai pasisekė nes vaizdas jau dabar yra pakankamai geras, ne toks koks turėtų būti - t.y. dumblių zona. Ir vien dėl to kad visas akvariumo vanduo buvo paimtas ir veikiančio akvariumo, jeigu vanduo būtų buvęs šviežias tai dabar nei įmatyti dorai per stiklą net akmenų neitų smile.gif Be to kažin ar yra tokia žuvis kuri gerai jaustusi 20 tyje litrų vandens, tad smile.gif Mano noras buvo ne žuvys, o koralai, trys jau yra, po truputį augsim gražėsim ax.gif Pasirodysim po savaitgalio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 07 02, 18:29)
Sekmadieni (tiksliai nzn kuria valanda, bet dazniausiai is Kauno isvaziuojam apie pirma dienos) vaziuosim kaimon link Zarasu. Skias pro Jonava. Niekur bludint negalesim (nes vesimes 2 nuolat sikancius ir miaukiancius kasarus). Tai jei notaro patvirtinima turintis Duobles igaliotas asmuo siuntinuka aksiimtu kur nors prie zieduko... Aba prie nitrafoskos, aba tuoj uz tilto... Tuomet kaunietes gal ka is zolyciu ir "nupintu"  g.gif O Kaune... nu turiu ir dvirati, ir liemenele, ir skambuti (vidutiniskai veikianti) ir laiko. Penktadieni aba sestadieni galeciau paimt tas "salotas".
Tik ciur ne is Raudondvario ir ne is Domeikavos  mirksiukas.gif
Ir sviesiu paros metu. Ir kai nelyja.

Širdingai ačiū už norą padėti 4u.gif Bet jau gavau augaliukų savam mieste, dar iš mažojo akvariumo persisodinau. Tai visai nemazai gavosi, dabar belieka laukti kaip ten jie ar augs ax.gif
Dabar planuose nusipirkti kokia šaką ar kelmą, ir dar norėčiau medžio akmens.
Atsakyti
QUOTE(Eiryn @ 2014 07 04, 08:52)

bigsmile.gif kaip smagu, kad svajone igyvendinta 4u.gif laukiam foto smile.gif
Atsakyti