Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų mylėtojos ir augintojos

QUOTE(Kulkė @ 2014 05 07, 10:28)
Kokiam pavidale einami pomidorai būna pas jus? Kalbu apie marinacines machinacijas   biggrin.gif

nr. 1 - savose sultyse be odelių
o paskui padažai ir adžikos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 gegužės 2014 - 10:45
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 07, 11:28)
Kokiam pavidale einami pomidorai būna pas jus? Kalbu apie marinacines machinacijas  biggrin.gif

Tik sultys ir pomidorų padažas 4u.gif Kitkas nea.....
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 07, 11:36)
nr. 1 - savose sultyse be odelių

Šitie pernai einamiausi buvo,o šiemet su želatina tik parūko biggrin.gif Ir dar pjauti per pusę su citrinos rūgštim marinuoti valgomi.Su vienu agurkiuku,dėl grožio, suvakuoti ax.gif Pats einamiausias tai pomidorų sultys,bet tų jau kadai kadės nėr.
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2014 05 07, 11:41)
Tik sultys ir pomidorų padažas  4u.gif  Kitkas nea.....

Mes su kolege kaip tik šiandien šnekėjom, kad ji priruosė to padažo kažkokio ir stovi, neeinamas produktas. Nebent jau receptą kokį super duper esat atradusi g.gif

Aš šiemet turiu viltį daaaaug prisidžiovinti su aliejum wub.gif Net seilės tysta pagalvojus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 07, 10:28)
Kokiam pavidale einami pomidorai būna pas jus? Kalbu apie marinacines machinacijas  biggrin.gif

Padažas, sultys (anų pati dar nedariau). Cielų marinuotų nevalgo niekaip nebent į agurkus kokį vieną įkiši schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 07, 10:46)
Mes su kolege kaip tik šiandien šnekėjom, kad ji priruosė to padažo kažkokio ir stovi, neeinamas produktas. Nebent jau receptą kokį super duper esat atradusi  g.gif

Aš šiemet turiu viltį daaaaug prisidžiovinti su aliejum  wub.gif  Net seilės tysta pagalvojus  wub.gif

Aš džiovintus jau seniai darausi, bet be jokių užpilų. Tiesiog sudžiovinu. Dalį susimalu. Labai einamas prieskonis visur.
Atsakyti
Pernai dėl vietos stokos lauke sukišau daug veislių, visos augo puikiai, labiausiai nustebino gausiau nei šiltnamy derėjo Armonika, Fejerwerk, Reisetomato (šitie apskritai iš proto išėjo laukan patekę), gerai derėjo Sinij, buvo ir Penių, bet šiltnamy jų derlius didesnis.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 07, 11:46)
Mes su kolege kaip tik šiandien šnekėjom, kad ji priruosė to padažo kažkokio ir stovi, neeinamas produktas. Nebent jau receptą kokį super duper esat atradusi  g.gif

Ąš padažą picoms naudoju (laaaabai mėgstamas patiekalas), čili sriubai su pupelėmis, dra balandėliams ar guliašui. Nėr kažkoks super duper receptas, net nepamenu pagal kokį pernai dariau blush2.gif , bet rasiu rudeniop smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 05 07, 09:36)
Reikia gausiai ir retai

Ant kiek retai? blush2.gif

QUOTE(snaige123 @ 2014 05 07, 09:42)
is pailgu  fasuotu dezutese pomidoriuku  smile.gif

QUOTE(Ingaja @ 2014 05 07, 10:21)
Nu vat ir man parupo, kur turguj pomidorus pardavineja pavadinimu avietiniai, kazin jie ne hibridas, rupi sekluciu issikrapstyt  blush2.gif

kaip suprast kokius pomidorus galima naudoti sėkloms?

QUOTE(Paladė @ 2014 05 07, 10:36)
o paskui padažai ir adžikos

QUOTE(Asese @ 2014 05 07, 10:41)
Tik sultys ir pomidorų padažas  4u.gif  Kitkas nea.....

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pas mane pomidorų padažas valdo, vakar pirmą kartą parduotuvinį pirkausi, nes baigėsi naminis...

QUOTE(ptashka @ 2014 05 07, 10:49)
Aš džiovintus jau seniai darausi, bet be jokių užpilų. Tiesiog sudžiovinu. Dalį susimalu. Labai einamas prieskonis visur.

o kaip? su maisto džiovykle? pjaustytus, cielus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 05 07, 09:49)
Pernai dėl vietos stokos lauke sukišau daug veislių, visos augo puikiai, labiausiai nustebino gausiau nei šiltnamy derėjo Armonika, Fejerwerk, Reisetomato (šitie apskritai iš proto išėjo laukan patekę), gerai derėjo Sinij, buvo ir Penių, bet šiltnamy jų derlius didesnis.

Sveikos pomidoru augintojos. Vis pasiskaitineju, bet jau cia tupeti laiko tikrai neturiu. Beje lauke man neiseina pomidoru auginti niekaip...rukas juos nukanda. Nebent po danga,bet jau cia kaip siltnamis gaunasi. Eh nesodinu jau lauke siemet.
Prisisejau siemet daug pomidoru ir ka...daug isdalinau kaimynams nes nesutalpinu i siltnami, nenoriu tankaiai sodinti o tai bus kaip pernai ( dziungles) nei ranka ikisi nei ka biggrin.gif
O sakykite kas galetu buti mano visiems apatiniai 4 lapai gelsta. Gal per daug palaistyta arba patresta per anksti gali buti? nes blogai padariau, persodinau i siltnami pries 2 savaites ir po keliu dienu paliejau su trasom blush2.gif
(kol jie buvo loveliuose siltnamyje tai niekas negelto viskas buvo super, bet ...) Tikiuosi atsigaus unsure.gif

o kaip nusala arba pasala tai is karto matosi ant augalo ??? nes kolkas nieko nematau smile.gif as 3 naktis is eiles daug zvakiu pridegdavau tai net siltnamyje pakildavo tempa truputuka, tai gal nenusalo. aisku nesikeldavau paryciais
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 07, 11:02)

Nu nusipirkau pomidoru, suvalgysiu, noreciau tokiu pasiset, vat ir nezinau ar ne hibridas jis, gal kas bande g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 05 07, 11:02)
Ant kiek retai?  blush2.gif

o kaip? su maisto džiovykle? pjaustytus, cielus?  g.gif

Priklauso nuo to koks jūsų gruntas. Smėlėtą reikia laistyti dažniau, molingą - rečiau.

Iš hibridinių pomidorų surinktų sėklų kitais metais gali užaugti visai kitokie pomidorai. Arba gali prastai derėti.

Aš džiovinu džiovyklėje. Pjaustau per pusę jei smulkius, stambius smulkiau ir džiovinu. O toliau - fantazijos reikalas.

QUOTE(lamur03 @ 2014 05 07, 11:07)

O sakykite kas galetu buti mano visiems apatiniai 4 lapai gelsta. Gal per daug palaistyta arba patresta per anksti gali buti? nes blogai padariau, persodinau i siltnami pries 2 savaites ir po keliu dienu paliejau su trasom  blush2.gif
(kol jie buvo loveliuose siltnamyje tai niekas negelto viskas buvo super, bet ...)  Tikiuosi atsigaus  unsure.gif

o kaip nusala arba pasala tai is karto matosi ant augalo ??? nes kolkas nieko nematau smile.gif as 3 naktis is eiles daug zvakiu pridegdavau tai net siltnamyje pakildavo tempa truputuka, tai gal nenusalo. aisku nesikeldavau paryciais

Šiaip paskutiniai apatiniai su laiku ir pas mane linkę pagelsti, nekreipiu dėmesio, bet jei iš karto 4, tai gali būti, kad kažkas nepatiko g.gif Jei jiems nieko netrūko, gal pertręšėt?

Kai nušąla, matosi iš karto. Prieš keletą puslapių buvo nuotrauka įkelta kaip atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 07, 11:28)
Kokiam pavidale einami pomidorai būna pas jus? Kalbu apie marinacines machinacijas   biggrin.gif

labiausiai sie :

first.gif Pomidoru sultys

second.gif (agurku ,pomidoru ) misraine

third.gif pomidorai,svogunai su zelatina (sitas misinys i troskinius sueina thumbup.gif )

4. marinuoti pomidorai pomidoru padaze

5. pomidorai idaryti cesnako skiltelemis

6. zali pomidorai idaryti cesnaku,morka,paprika

buvau dariusi su obuoliu sultimis, pomidorai ,,60 dienu,, ir kitokiu bet nepatiko daugiau nedarysiu .

keleta nauju siemet planuoju isbandyti receptu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 07 gegužės 2014 - 11:49