QUOTE(Vobla @ 2014 05 12, 18:02)
o as cia tokia fix teorija iskeliau. gal pas mane toks agresyvus saltis del geoterminio? juk visa ziema zemele saldom, vesinam, tai ir pavasarines salnas paskui pritraukiam?

nes kito paaiskinimo, kodel pas mane salciau nei pas kaimynus, neturiu. dar suprasciau kitam gale Lietuvos, kitam mieste, ar bent kitam gale kaimo, o ne cia pat uz keliasdiesimt metru taip temperatura skiriasi...pas kaimynus nulis, pas mane tuo pat metu- 4. seniau galvojau, gal del atviros vietos salna turi kur isibegeti, bet va kitos kaimynes siltnamiai irgi ant pliko lauko- dar atviresnej vietoj nei mano, o nei zvakiu ji dege ir agro tik vienu sluoksniu uzklojo...
Sveikos.
Visų pirma, ačiū, kad esate ir dalinatės pomidorų auginimo patirtim
Mano vyras mano, kad dėl geoterminio gali taip būti, nes jo veikimas yra kaip šaldytuvo po žeme. Jei jūs dar šildėtės namie, kai pomidorai buvo jau susodinti, tada galėjo būti taip šalta šiltnamy.
Mergaitės, o šiom naktim irgi praneša apie 4-5 šilumos. Kiek žinau, tai mažiausia nepavojinga temperatūra yra 8 laipsniai. Kaip manote, ar reikėtų pasirūpinti, kad nebūtų šalta pomidorams?