Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų mylėtojos ir augintojos

QUOTE(Kulkė @ 2014 05 13, 08:27)
Kalbant apie pirkinius, tai mano planas šiemet įsigyti džiovyklę, labai ilgai trunka pomidorų džiovinimas lauke, po to nešu į orkaitę, sakau, gal džiovyklėje paprasčiau būtų ir greičiau  g.gif Tik vat kokio galingumo ją imti? Nieko neraukiu apie jas visiškai  schmoll.gif

Mano 400W. Užtenka sočiai.
Dabar jau tų modelių įvairiausių yra. Mano prioritetas būtų - kuo daugiau padėklų kuo didesnio skersmens.
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 13, 08:27)
Kalbant apie pirkinius, tai mano planas šiemet įsigyti džiovyklę, labai ilgai trunka pomidorų džiovinimas lauke, po to nešu į orkaitę, sakau, gal džiovyklėje paprasčiau būtų ir greičiau  g.gif Tik vat kokio galingumo ją imti? Nieko neraukiu apie jas visiškai  schmoll.gif

Skaiciau,kad geriau ziureti virs 350 W galingumo. Pas mane tokia Dziovykle.. Tik nusipirkau ja neseniai, tai dar nebandzius. Bet siemet planuoju daug jai darbo duoti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 05 12, 18:02)
o as cia tokia fix teorija iskeliau. gal pas mane toks agresyvus saltis del geoterminio? juk visa ziema zemele saldom, vesinam, tai ir pavasarines salnas paskui pritraukiam? g.gif  nes kito paaiskinimo, kodel pas mane salciau nei pas kaimynus, neturiu. dar suprasciau kitam gale Lietuvos, kitam mieste, ar bent kitam gale kaimo, o ne cia pat uz keliasdiesimt metru taip temperatura skiriasi...pas kaimynus nulis, pas mane  tuo pat metu- 4. seniau galvojau, gal del atviros vietos salna turi kur isibegeti, bet va kitos kaimynes siltnamiai irgi ant pliko lauko- dar atviresnej vietoj nei mano, o nei zvakiu ji dege ir agro tik vienu sluoksniu uzklojo... g.gif

Sveikos.
Visų pirma, ačiū, kad esate ir dalinatės pomidorų auginimo patirtim 4u.gif
Mano vyras mano, kad dėl geoterminio gali taip būti, nes jo veikimas yra kaip šaldytuvo po žeme. Jei jūs dar šildėtės namie, kai pomidorai buvo jau susodinti, tada galėjo būti taip šalta šiltnamy.
Mergaitės, o šiom naktim irgi praneša apie 4-5 šilumos. Kiek žinau, tai mažiausia nepavojinga temperatūra yra 8 laipsniai. Kaip manote, ar reikėtų pasirūpinti, kad nebūtų šalta pomidorams?
Atsakyti
QUOTE(klevo sula @ 2014 05 13, 08:36)
Mergaitės, o šiom naktim irgi praneša apie 4-5 šilumos. Kiek žinau, tai mažiausia nepavojinga temperatūra yra 8 laipsniai. Kaip manote, ar reikėtų pasirūpinti, kad nebūtų šalta pomidorams?

jei nekris žemiau nulio, nieko baisaus.
Atsakyti
Maniškiai jau trys naktys niekuo nedengti gyvena šiltnamyje,tiesa,jie dar nesusodinti,savaitgalį MB sirgo ir niekas neišdirbo šiltnamio ax.gif
O dėl džiovyklių lyg kažkas buvo sakęs,kad geriausios kvadratinės ar stačiakampio formos,na dėl džiovinimo greičio ar dar kažko
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2014 05 13, 08:07)
pas mane liko gyvas tik vienazs pomidoras , vidury siltnamio . Apmulciuota buvo storai .

ką ten mulčas - pas mane išgyveno tie, kurie šalia šildytuvo augo smile.gif
Tai ir Jums teko pirktis daigus?
Papildyta:
QUOTE(Vobla @ 2014 05 12, 19:55)
pirkau nauju apie 15 daigu. tarp ju taifun, tolstoj, marmande, juodas princas, blac cery ir kazkoks boloto. nelabai man sekesi pagal pavadinimus ieskoti, nes buvau su seima. tik  ieskojau daigu, kurie butu bent kiek zmoniskiau nuauginti, o ne zirafos su susliko saknim...

ar ir tokiais prekiauja? biggrin.gif
Šiaip pavadinimai tai temoj išgirti smile.gif Ir Boloto čia pas mus gyrė, sėklų ieškojo.
O gerą priežiūrą turėdami visi puikiai augs ir derės mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 13, 09:35)
Skaiciau,kad geriau ziureti virs 350 W galingumo. Pas mane tokia Dziovykle.. Tik nusipirkau ja neseniai, tai dar nebandzius. Bet siemet planuoju daug jai darbo duoti  biggrin.gif

Ūlialia, šita 700W bigsmile.gif Tai kiek ji elektros prisuktų kol partiją išdžiovintų g.gif Vistiek manau džiovina kokias 8 val tai tikrai g.gif O kaip suprasti, kad pasididina iki 12 padėklų g.gif
Atsakyti
[quote=ptashka,2014 05 13, 09:32]
Mano 400W. Užtenka sočiai.
Dabar jau tų modelių įvairiausių yra. Mano prioritetas būtų - kuo daugiau padėklų kuo didesnio skersmens.
[/quote]

[quote=*Aukse*,2014 05 13, 09:35]
Skaiciau,kad geriau ziureti virs 350 W galingumo. Pas mane tokia Dziovykle.. Tik nusipirkau ja neseniai, tai dar nebandzius. Bet siemet planuoju daug jai darbo duoti biggrin.gif
[/quote
]
o tai kaip vyksta tas džiovinimas - cielą dėti vaisių ar perjautą, įpjautą, išsunktą? Džiovyklę turiu, bet kaip su pomidorais žaisti - nežinau.

[quote=Kulkė,2014 05 13, 10:05]
O kaip suprasti, kad pasididina iki 12 padėklų g.gif
[/quote]
vadinasi, konkretus modelis turi 12 padėklų - lėkščių, kurių dalį galima nuimti, jei tuo metu nėra pakankamai džiovinamų produktų. Mano aparatas atrodo su 5-6 padėklais.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 13, 09:22)
Atsirado nenumatytu islaidu, tai neisipaiso niekaip si menesi tos sistemos pirkimas  g.gif  O, pagalvojau, jei jau si menesi neisigysiu, tai paskui,kai augalai bus jau dideli, kazi ar noresiu su slangom ten prie ju maltis. Gal ir be reikalo bijau islauzyti, bet kolkas tokios mintys tik aplanke, po vakar pokalbio su MB ir jo pasakymo " Kita menesi ...".

aaa, tai dar bandykit pirminį variantą pasitvarkyt. Kiek čia spėjau akį užmest, tai manau problema yra labai labai mažytė wink.gif Manrods tetrūksta slėgio kompensavimo vožtuvo. Laikinai galima būtų pragręžti skylutę 7-10cm žemiau sujungimo vietos, žarnoje. Pasibandyti kaip veikia galima ir tiesiog lauke paguldžius wink.gif
Atsakyti
aš turiu kažkokią džiovyklę, bet naudoju ją tik prieskoninėms žolelėms. O pomidorams ir grybams džiovinti man nieko nėr geriau už gerai iškūrentą pirtį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2014 05 13, 09:05)
Ūlialia, šita 700W  bigsmile.gif  Tai kiek ji elektros prisuktų kol partiją išdžiovintų  g.gif  Vistiek manau džiovina kokias 8 val tai tikrai  g.gif  O kaip suprasti, kad pasididina iki 12 padėklų  g.gif

As ja pirkau, nes ji tinkama ir mesai dziovinti. Tai emiau galingesne. Dar ten ideta receptu knygute lietuviska, kad galima ir augintiniams skanestus visokius daryti ir joje dziovinti. Jei kam aktualu. O visa kita ivertinsiu eigoje blush2.gif Kas ta dziovykle 700 W, kai 2 kW sildytuvas siltnamyje tiek laiko stovejo dirbdamas per salnas naktmis cool.gif
Padeklai dedasi vienas ant kito, tai galima iki 12 padeklu pasididinti turi. Padeklai uzsakomi, trubut, atskirai. Eisiu receptu toje knygoje paziuresiu kiek laiko mazdaug tie ppomidorai dziovintusi su tokia galia g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Aukse*: 13 gegužės 2014 - 09:30
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 13, 10:21)
As ja pirkau, nes ji tinkama ir mesai dziovinti. Tai emiau galingesne. Dar ten ideta receptu knygute lietuviska, kad galima ir augintiniams skanestus visokius daryti ir joje dziovinti. Jei kam aktualu. O visa kita ivertinsiu eigoje  blush2.gif  Kas ta dziovykle 700 W, kai 2 kW sildytuvas siltnamyje tiek laiko stovejo dirbdamas per salnas naktmis  cool.gif

O tai ačiū. Tikriausiai jau išsirinkau ir aš džiovyklę biggrin.gif Ir dar suskaičiavau, kad 12 val džiovinimo epopėja kainuos 3,98lt pagal standartinį Lesto planą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Aukse* @ 2014 05 13, 10:21)
Padeklai dedasi vienas ant kito, tai galima iki 12 padeklu pasididinti turi. Padeklai uzsakomi, trubut, atskirai. Eisiu receptu toje knygoje paziuresiu kiek laiko mazdaug tie ppomidorai dziovintusi su tokia galia  g.gif

O kiek buvo komplektacijoj padėklų? g.gif Pažiūrėk ir pranešk viešai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kulkė: 13 gegužės 2014 - 09:36