Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas - 3 tema

Sveikos bitutės.
Vis dirbate ir dirbate;). Aš irgi čia prieš gerą mėnesiuką dažiau stalą. Pirkau akrilinius dažus, juos butina skiesti - mano žiniomis geriausiai vandeniu. Esu restauravusi kėdę, tik neturiu nuotraukų(kai turėsiu įkelsiu, nes visa tai kaime randasi). Minkštoji dalis gavosi visai panašiai kaip ir tikėjausi, bet medis reikalauja gruntavimo. Apskritai dažiau todėl, kad žiauriai norėjosi pabandyti. Kėdę dažiau su purkštuvu(pirmas kartas), liko nutekėjimų, gal buvo per skysti dažai, o pusė jų išsipurškė ant žolės wink.gif)).
Stalą dažiau su teptuku, - kokybės nerasta, bet kadangi, žinojau, kad pamėtysiu gėlyčių, numojau ranka. Pamėčius gėlyčių, kitą dieną nulakavau.
Esu be galo laiminga ne rezultatais,o pačiu procesu.
Klausimukai!
-Kokiais dažais dažote vidaus baldus?
-Neįsivaizduoju kuo geriausiai dažyti: teptuku, purkštuvu ar voleliu?
Įkeliu pora nuorodų, gal kam bus įdomu;)
http://www.alfa.lt/s...ri#.U5mwF3YVeYA
http://www.moteris.l...i.d?id=61122971
http://www.valdopata.../durys-dazymas/

Atsakyti
QUOTE(uups @ 2014 06 12, 13:17)
Kiek skaitau blogus dabar zmones nebesivargina daiktu net slifuoti,- perka gerus aliejinio pagrindo gruntus ir dazo tiesiai ant nuvalyto/nuriebinto daikto  unsure.gif

Kažką panašaus ir aš galvoju, bandysiu pašiaušti ir dažyti dažais, gal žinote kokius dažus geriau pasirinkti?
Atsakyti
QUOTE(Nominacija @ 2014 06 12, 15:25)
-Kokiais dažais dažote vidaus baldus?
-Neįsivaizduoju kuo geriausiai dažyti: teptuku, purkštuvu ar voleliu?

labai labai lauksim pasirodant bigsmile.gif
vidaus baldams dazyt naudot galima tiek aliejinius tiek akrilinius dazus. Aliejiniai gerai sukimba,yra patvarus, bet zveriskai ilgai dziuva. Todel vartojami labai retai. Akriliniai- visur ir visada.
Man regis kiekvienas turi pasirinkt kas jam geriausiai tinka. Bet priemones ir technika daro labai dideli skirtuma. Kokybiski, brangus teptukai ir dazai dazys visai kitaip nei pigus....
Beje, daugelis zmoniu neteisingai dazo purskiamais dazais,- kai paziurejau sita video ir pati isbandziau,- man pasaulis apsiverte:
Butinai paziurekit kaip teisingai naudoti purskiamus dazus

QUOTE(ostė @ 2014 06 12, 18:56)
Kažką panašaus ir aš galvoju, bandysiu pašiaušti ir dažyti dažais, gal žinote kokius dažus geriau pasirinkti?

as nezinau unsure.gif zinau vienus ziauriai gerus, bet Lt jie neparduodami unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2014 06 12, 13:17)
Kiek skaitau blogus dabar zmones nebesivargina daiktu net slifuoti,- perka gerus aliejinio pagrindo gruntus ir dazo tiesiai ant nuvalyto/nuriebinto daikto  unsure.gif

O ant to aliejinio grunto galima akriliniais dažyti?
Atsakyti
QUOTE(Meškuolė @ 2014 06 22, 10:52)
O ant to aliejinio grunto galima akriliniais dažyti?

taip (tik ne ant aliejiniu dazu, o butent grunto)
Taip laikoma 'patikimiausia' kiek skaiciau.

oil primer -> anything
water primer -> anything
shellac primer -> anything
water paint -> DO NOT PUT OIL OVER, needs a primer barrier
oil paint -> DO NOT PUT WATER OVER, needs a primer barrier
Atsakyti
Sveikutes, reikia man vonioj spinteles. ir mastau pirkti nauja ar ka sumeistrauti. sendaikciuose nerandu nieko tinkamo. nors labai noreciau,bet nera. jei tarybine virtuvine pakabinama spintele perkonstruoti sumastyciau,jei tiks plotis jos. reiks matuoti dar. jos dureles tokios slydzios. kazin nusveisti ar pavyktu ir dazyti,ar jas tik plevele apklijuoti tiktu?
Atsakyti
Sveikos damos smile.gif
mąstau prisijungti prie jūsų būrio. Kol kas pasiekimų baldų reastauravime nėra, bet planuoju padaryti plastinę operaciją gautai ąžuolo masyvo lakuotai (permatomu, šiek tiek gelsvos spalvos laku) lovai, kuri tiktų geriausiu atveju tik medinėm ryžom lentutėm iškaltomis sienomis sodyboje...
Kadangi naujasis savininkas yra vaikinas čiut prie meno, tai norisi ją nudažyti šiek tiek pakeičiant jos charakterį. Norisi kažkaip pasiekti kiek industrinį stilių- nudažyti pilkšva spalva, grubiai, matiškai ir kad gal persimatytų medienos tekstūra.
Iš šių temų pasisėmiau šiek tiek informacijos, kad reikės bandyti sušiaušti laką, pilnai nušveisti ranka bijau nesugebėsiu, įnagio neturiu ir kol kas įsigyti neplanuoju, plius yra ištekintų detalių, kur prieiti yra labai sunku, gali būti, kad paliksiu plėmus nenušlifuotus. Tai bandysiu dažyti ant lako...
Jūtubėj mačiau kaip dažo chalk paint (lietuviškai matyt kreidiniai dažai vadinasi) ir ant sušiaušto lako. Paskui šiek tiek pratrina su šlifavimo popieriumi, kad dažų sluoksnis suplonėtų ir išlįstų tekstūra, rievės išryškėja. Tokio įspūdžio ir siekiu.
Bėda ta, kad arba aš nemoku ieškoti arba tiesiog Lietuvoje nėra tokių dažų. Kiek gūglinau, tai visur kalbama tik apie dažus skirtus mokyklinėms lentoms dažyti. doh.gif Tai rizikuosiu, nes rankos dega, noriu daryti biggrin.gif
Senukuose bandysiu analogiškų dažų ieškoti, nes esu anksčiau dirbusi tik su sienų dažais, arba visokiais impregnatais, tai tik tiek mano suvokimas ir siekia. unsure.gif
Kaip suprantu jie turi būti vandens pagrindu. Ar galiausiai padengti dažytus paviršius vašku? Jis suteiks blizgesio, nors ir matinio, kurio nesinorėtų.
Dažyti planuoju su šiurškčiu šepetėliu.
Žodžiu jei nebus gėda rezultato, pasidalinsiu su interesantėmis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2014 06 22, 12:03)
jos dureles tokios slydzios. kazin nusveisti ar pavyktu ir dazyti,ar jas tik plevele apklijuoti tiktu?

teoriskai, viska imanoma nudazyti.

QUOTE(Sahrazad @ 2014 06 23, 12:26)

kreidos dazus nesunku pasigamint paciai, - pasiguglinkit, - milijonai receptu, pvz"

Mix 1-1/2 cups latex paint, 1/2 c. water & 1/2 cup CALCIUM CARBONATE (mix the water & calcium carbonate together first to dissolve)

1/2 cup Plaster of Paris
1/2 cup warm water
1-1/2 cups latex paint

sekmes, lauksim pasirodant mirksiukas.gif
Chalk paint ir yra tie, kurie skirti lentoms dazyti, ty, ant ju po nudazymo gali buti rasoma kreida. Ju buna visokiausiu spalvu. Jei pasigaminstit pati, po nudazymo istrinsit kreida ir nusluostysit,= veliau ant to pavirsiaus bus galima rasyt kreida.
Tokie dazai yra matiniai, specifinio pavirsiaus, todel kartu su pieno dazais jais labai megstama dazyti baldus.
Atsakyti
Mes šiuo metu dažom vaikų kambario baldus ir savo lovą.
Atsakyti
Buvo tokia:
user posted image

O dabar "in progress" smile.gif
user posted image

Turiu tris, gavau palikimu smile.gif nu, žiūrėsim kaip čia seksis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 24 birželio 2014 - 20:10
QUOTE(Agnnyte @ 2014 06 24, 21:09)
Buvo tokia:

O dabar "in progress" smile.gif

Turiu tris, gavau palikimu smile.gif nu, žiūrėsim kaip čia seksis smile.gif

turim panašias irgi palikimu gautas su butu. baldysim irgi atnaujint, bus gerai laikinam naudojimui. Jūs rankom šveičiat ar šlifuokliu darbuojatės? Maniškis su šlifuokliu vieną kėdę pašveitė, tai ir duobių gerokai išvarė, gerokai per galingas aparatas doh.gif pas mus tik blogai, kad yra lukštu dengtų vietų, o jis atšokęs, nulūžinėjęs.
Atsakyti
QUOTE(Tanite @ 2014 06 25, 08:53)
turim panašias irgi palikimu gautas su butu. baldysim irgi atnaujint, bus gerai laikinam naudojimui. Jūs rankom šveičiat ar šlifuokliu darbuojatės? Maniškis su šlifuokliu vieną kėdę pašveitė, tai ir duobių gerokai išvarė, gerokai per galingas aparatas  doh.gif pas mus tik blogai, kad yra lukštu dengtų vietų, o jis atšokęs, nulūžinėjęs.

Pirkau šlifuoklį. Trikampinį tokį, kaip lygintuvas smile.gif Gal 60 litų Senukuose mokėjai. Nepamenu dabar, koks tiksliai, pažiūrėsiu, kai nuvažiuosim. Su dideliu irgi buvo negerai - per galingas, vyrai sakė.
Atsakyti