Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas - 3 tema

QUOTE(Ingese @ 2016 04 10, 21:12)
...
Gal galėtumėte patarti kaip atnaujinti šias duris?Sluoksnių dažų daug.
Neįsivaizduoju ar tikslinga jas šlifuoti?Vietomis yra įdubimų ir matosi kiek daug dažų sluoksnių.
Ačiū už patarimus...

Įdomios durys. Jei senovinės, aišku tikslinga, jei šiaip nenaujos ir norit sutaupyti, tai nesutaupysit.
Dažus galima nuimti su chheminiais nuėmėjais, bet vargo vistiek bus, kaip ir šlifuojant. Geriausia turbūt derinti abu būdus. Nelabai pasiteisino fenas, bet gal naudotis nemoku biggrin.gif Įdubimams yra medienos glaistas - tepasi, kai jau nuimti dažai ir šlifuojasi.
Savo senovines filingines duris irgi norėjau perdažyti, bet belupant dažus išlindo labai įdomi polichromija, tai taip ir palikau raibas smile.gif, nors galutiniam užbaigimui teko kreiptis į profus, nes nei įrankių gerų turiu, nei įgūdžių.
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 04 11, 11:31)
Įdomios durys. Jei senovinės, aišku tikslinga, jei šiaip nenaujos ir norit sutaupyti, tai nesutaupysit.
Dažus galima nuimti su chheminiais nuėmėjais, bet vargo vistiek bus, kaip ir šlifuojant. Geriausia turbūt derinti abu būdus. Nelabai pasiteisino fenas, bet gal naudotis nemoku biggrin.gif Įdubimams yra medienos glaistas - tepasi, kai jau nuimti dažai ir šlifuojasi.
Savo senovines filingines duris irgi norėjau perdažyti, bet belupant dažus išlindo labai įdomi polichromija, tai taip ir palikau raibas smile.gif, nors galutiniam užbaigimui teko kreiptis į profus, nes nei įrankių gerų turiu, nei įgūdžių.

Na žiūrint kokias laikote senovines. Darytos gal 1958 m., tai nežinau senos ar ne...šiaip viskas su tomis durimis gerai, užsidaro maloniai gerai, jaukios...
na nežinau, nugązdinot su tais drimžimais g.gif , kad baltais dažais perdažysiu ir tuom baigsis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2016 04 11, 12:31)
Na žiūrint kokias laikote senovines. Darytos gal 1958 m., tai nežinau senos ar ne...šiaip viskas su tomis durimis gerai, užsidaro maloniai gerai, jaukios...
na nežinau, nugązdinot su tais drimžimais g.gif , kad baltais dažais perdažysiu ir tuom baigsis biggrin.gif

bet jos tada ir liks su visais įdubimais bei kitais likusiais per laiką atributais. Darbo čia tikrai nemažai, nes kaip sakėt, sluoksnių daug ant viršaus. Šiaip jei durys tikrai geros, tinka prie namų interjero ir jei neplanuojama tų durų visai keisti kitomis, tai geriau jau tada investuoti ir padaryti normaliai. Aš ko gero pati nesiryžčiau, man užteko 4 kėdžių restauravimo, bet jeigu jums yra ūpo ir vieta, kur tai galite daryti, tai kodėl gi ne.
Atsakyti
Sveikos, žurnale Mano namai rašė apie dažų baldams autorę, tad pasidomėjau Facebooke, radau, kad neblogi rezultatai dažant baldus ir paruošimo daug nereikia. Turiu norą atnaujinti virtuvės komplektą, kuris yra laminuotas, bet noriu išgirsti labiau patyrusių nuomonę, o gal kas jau bandėte? Ar tikrai viskas taip paprasta kaip reklamuoja ar gerai laikosi? Nes nėra labai pigūs, o ir bijau sugadint baldus... Iš čia: www.foxypaint.com/

Va kokį radau aprašymą:
Tai vandens pagrindo akriliniai dažai, skirti perdažyti naujus ir anksčiau dažytus baldus. Be jokio senų dažų ar lako nuėmimo ir gruntavimo! Dažai ypatingai greitai džiūna, yra tiršti, todėl nesitaško ir puikiai dengia bet kokį paviršių: metalinį, medinį, stiklinį, laminuotos plokštės, lakuotą ar dažytą... Taip paprasta atnaujinti senus baldus, veidrodžių rėmus ir daiktadėžes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lakšmi: 12 balandžio 2016 - 11:59
Turbūt profės visos darbuojasi, ir tuoj rodysis šedevrus biggrin.gif biggrin.gif
Aš tai skaitinėju, ir bandau kauptis.
Vakar atsitiktinai gavau elektrinį šlifuoklį, tai nusišveičiau stalą sodyboje. Jis naujas, tačiau stalo paviršių atnaujinau. Uždažiau su aliejumi "Altaxin" su spalva. Na gražiai gavosi.
Dabar skaitinėjus ir bandau suprasti abie beicus. Kuom jie skirasi kur yra spirito, vandens pagrindu?
Kam po beico dedamas vaškas? Na nelabai įkertu aš dar šiuos dalykus?
Teks atnaujinti komodėlę, bet nežinau kokia dar ten medžiaga....na reiks patrinti, ir matysis, tada gal galėsite pagelbėti.
Durų nesiimsiu pati restauruoti biggrin.gif , nes tikrai žinau, kad neįveiksiu tiek dažų sluoksnių... biggrin.gif
Atsakyti
o aš nesulaukusi niekieno patirties nusipirkau Foxy pain smile.gif išdažiau kėdę ir staliuką sodyboje, rezultatu esu labai patenkinta thumbup.gif staliukas buvo juodas, dažiau pieno spalva, per 2 kartus pasidengė idealiai - jokių plokštės šveitimų nereikėjo, tik dulkes nuvaliau smile.gif kėdę šiek tiek šveičiau grubia kempine, nes buvo atplaišų. Be kvapo dažai, išdžiūvo per porą valandų. Su vyru juokavom, kad svečiams pranešus ryte, kad atvažiuoja, vakare jau galim sodint ant naujų kėdžių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 04 18, 18:04)
o aš nesulaukusi niekieno patirties nusipirkau Foxy pain smile.gif išdažiau kėdę ir staliuką sodyboje, rezultatu esu labai patenkinta  thumbup.gif staliukas buvo juodas, dažiau pieno spalva, per 2 kartus pasidengė idealiai - jokių plokštės šveitimų nereikėjo, tik dulkes nuvaliau smile.gif kėdę šiek tiek šveičiau grubia kempine, nes buvo atplaišų. Be kvapo dažai, išdžiūvo per porą valandų. Su vyru juokavom, kad svečiams pranešus ryte, kad atvažiuoja, vakare jau galim sodint ant naujų kėdžių smile.gif

o kokia šių dažų kaina? neradau kažkaip
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2016 04 19, 21:13)
o kokia šių dažų kaina? neradau kažkaip

už litrą mokėjau 19eur + siuntimas. Kėdei ir stalui sunaudojau apie 100g. Kitus pasilikau durims. Realiai nedideliam daktui kitą kartą siųsiuos mažesnę talpą.
Atsakyti
O man tie Foxy dažai labai įtartini - puslapy jokių saugos duomenų lapų, cheminės sudėties aprašymų, gamintojas neaiškus.
Tik makaronai, primenantys puslapius apie stebuklingą sulieknėjimą, Durneo čiužinius ir Top shop stebuklingus prietaisus.
Kaina nėra baisi, tai net jei blogai dažo, nuostolio didelio nebus, bet ar saugu naudoti vidaus darbams, neaišku.
O Lakšmi truputį partizanę primena smile.gif, atsiprašau, jei klystu.
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2016 04 19, 22:51)
O man tie Foxy dažai labai įtartini - puslapy jokių saugos duomenų lapų, cheminės sudėties aprašymų, gamintojas neaiškus.
Tik makaronai, primenantys puslapius apie stebuklingą sulieknėjimą, Durneo čiužinius ir Top shop stebuklingus prietaisus.
Kaina nėra baisi, tai net jei blogai dažo, nuostolio didelio nebus, bet ar saugu naudoti vidaus darbams, neaišku.
O Lakšmi truputį partizanę primena smile.gif, atsiprašau, jei klystu.

Tiesiog labai seniai ieškojau tinkamo sprendimo baldams, tai išbandžiau. Straipsnyje buvo pasakojama, kad kūrė dažus vaikų žaislams tinkamus. Nenorėčiau tikėti kad ir spaudoje ir TV viešinasi turėdami ką slėpti. Savaitgalį kaip tik dar ir Ermitaže pirkau dažų sodybos grindims, tai ten buvo wow smarvė sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2016 04 20, 09:30)
Tiesiog labai seniai ieškojau tinkamo sprendimo baldams,  tai išbandžiau. Straipsnyje buvo pasakojama, kad kūrė dažus vaikų žaislams tinkamus. Nenorėčiau tikėti kad ir spaudoje ir TV viešinasi turėdami ką slėpti. Savaitgalį kaip tik dar ir Ermitaže pirkau dažų sodybos grindims, tai ten buvo wow smarvė sad.gif

Girdėjau, kad ir moki-veži yra neblogų baldams skirtų dažų...
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2016 04 17, 10:45)

Durų nesiimsiu pati restauruoti biggrin.gif , nes tikrai žinau, kad neįveiksiu tiek dažų sluoksnių... biggrin.gif

nesu profė,bet durų 5sluoksnius dažų su statybiniu fenu nuėmiau ax.gif
Atsakyti