Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas - 3 tema

QUOTE(uups @ 2014 05 16, 23:04)
ne, specialiai neruosiau niekaip medzio, tik nuslifavau smulkiu slifavimo popierium. Tada tepiau teptuku gana gausiai, vis perbraukdama per telksancias balutes papildomai, kad aliejus nestovetu, o visas susigertu i mediena. Jei kur lieka telksoti ir nebesigeria, reikia nuvalyt, nes antraip jis sukieteja ir lieka ant pavirsiaus ir su slifavimo popierium jau labai bjauru nuiminet ji, nes veliasi i volelius ir limpa. palikus isdziut kita diena vel kartojau procedura. Tik nepamenu kiek kartu, virtuviniam stalui gal 2 g.gif  unsure.gif  dar darbastalius tuo paciu aliejum impregnavau, tai tuos tikrai 3x tepiau.
Dar reiketu pasitiest dirbant koki laikrasti ar ka po apacia, nes nulasejes nepastebetas aliejus labai slyksciai sustingsta,- pas mane jau 3 metai nuo laminato nenusivaiksto doh.gif
as va sita naudojau, pas jus irgi turetu but:
http://www.obi.de/de..._750_ml/9485814
arba vat dar sitas produktas,= aliejaus ir vasko misinys  turetu but ypatingai geras stalui:
http://www.osmona.co...r/Top_oil.shtml

ACIU UUPS uz patarimus 4u.gif
ir jei kada prie progos ir nebutu sunku, parodykite savo stala ir stalvirsi. Idomu kaip atrodo naturoje, devejimo eigoje smile.gif
Atsakyti
Kažkada Thome Philipse mačiau natūralų aliejų mediniams baldams. laukinius baldus impregnavau, laikėsi pora metų nepakitę.
Atsakyti
IKEA tokia yra http://www.ikea.com/...ducts/50070378/

Vidaus baldų medienos alyva
19,99 / 0,75 l

user posted image
Atsakyti
QUOTE(daiviss @ 2014 05 16, 21:23)
ACIU UUPS uz patarimus  4u.gif
ir jei kada prie progos ir nebutu sunku, parodykite savo stala ir stalvirsi. Idomu kaip atrodo naturoje, devejimo eigoje smile.gif

nera ten ka rodyt, tas stalas is buko, klijuotinis, nelabai kas matosi, nuotraukoj gavosi lyg 'sausas'. bet gyvai nesimato g.gif
user posted image

tokie patys pas mane ir virtuviniai darbastaliai,- antra karta tikrai tokiu nesirinkciau schmoll.gif prie kriaukles gerokai nukentejo nuo dregmes. Plius,kasdien vartojama ialiejuota mediena teoriskai kasmet reiketu pashveisti ir peraliejuot vienu sluoksniu,- bet sveiciant ziauriai uzsidulkina visa virtuve,- bent as tai visai neturiu noro kasmet taip ziauriai valytis paskui unsure.gif

QUOTE(zujka @ 2014 05 17, 12:56)
Kažkada Thome Philipse mačiau natūralų aliejų mediniams baldams. laukinius baldus impregnavau, laikėsi pora metų nepakitę.

tai visi tie aliejai naturalus, tik priedeliu prideta. Siaip galima ialiejuoti grynu maistiniu linu semenu aliejum (kiti gali rugti, isskyrus tikmedzio ir sako, graikinio riesuto alieju , nezinau kiek tiesios del paskutinio ir kodel tada lazdyno blogas g.gif ). Semenu alieju esu isbandzius, jis sviesiam medziui suteikia labai ryzha/geltona atspalvi. Dar esu juo ialiejavus kazkokio naturaliai labai tamsaus medzio surio serviravimo lenta,- gavosi pasakiskai graziai, itariu, tas aliejus dar kiek medi patamsino. O ir valgyt nuo tokios lentos smagiau,- vistiek linu aliejus kaip ir maistas biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas pakomentuotų? Kol kas nematau jokių minusų. Visas priemones turiu. Kilimėlis tarnautų tik vasaros mėnesiais.
http://www.addicted2...s.html#comments
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2014 05 18, 14:46)
Gal kas pakomentuotų? Kol kas nematau jokių minusų. Visas priemones turiu. Kilimėlis tarnautų tik vasaros mėnesiais.
http://www.addicted2...s.html#comments

o kokie pliusai? g.gif
Man tai kilimas turi but kilimas unsure.gif
nors virtuvej tai gal ir smagu 'kilimas' kuri skuduru nuvalyt gali, bet as tada jau geriau klijuote grazia deciau (o buna tikrai graziu 'staltiesiu' panasiu i kilimus bigsmile.gif ),- nereiketu ten stengtis simtu sluoksniu medziaga uztept unsure.gif

i ta tema,- trafaretu dazytas vinilas:
user posted image
saltinis

dazytas vaiku zaidimu puzlis :
user posted image
Atsakyti
Jau ir pati permąsčiau, kad netinkamas variantas. blush2.gif Nes pagrinde turi apsaugoti nuo smėlio iš paplūdymio (prieškambaryje). Ten toks nestandartinis plotelis. Tad teks kažką kito galvoti.
Atsakyti
Kalbėjot apie stalų restauravimą.... Ar po to juos dengiate laku? Koks esminis skirtumas, jei tik alyvuoti ir jei apdoroti ir to to padengti laku? Blizgumas man nepatinka, jei ką...

Bet va, dėmės, karšti puodeliai, indai - ar nekenčia nelakuotas stalas nuo jų? Valgant naudojame staltiesę paprastai, bet vis tiek noriu sužinoti restauratorių nuomones. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zujka @ 2014 05 19, 07:53)
Jau ir pati permąsčiau, kad netinkamas variantas.  blush2.gif  Nes pagrinde turi apsaugoti nuo smėlio iš paplūdymio (prieškambaryje). Ten toks nestandartinis plotelis. Tad teks kažką kito galvoti.

ooojjj....smelis slykstu... jis viska nudrozia. Cia jau tik skuduriniai takai tiks arba plaukuoti kilimai... unsure.gif

QUOTE(Perfect @ 2014 05 19, 08:32)
Kalbėjot apie stalų restauravimą.... Ar po to juos dengiate laku? Koks esminis skirtumas, jei tik alyvuoti ir jei apdoroti ir to to padengti laku? Blizgumas man nepatinka, jei ką...

Bet va, dėmės, karšti puodeliai, indai - ar nekenčia nelakuotas stalas nuo jų?  Valgant naudojame staltiesę paprastai, bet vis tiek noriu sužinoti restauratorių nuomones.  4u.gif

buna ir neblizgiu laku...
as jau esu rasius,- ant vashkuotu stalu lieka demes nuo skysciu, bet su laiku isnyksta. gerai patrynus issivalo (ypac pieno demes linke matytis). Bet mano stalai juodi, ant sviesiu, itariu, taip nesimatytu. Karscio nebijo schmoll.gif Aliejus nebijo nieko schmoll.gif Jei gerai ialiejuota tai nei vynas, nei kava, nei jokios ten burokeliu sultys neisigers (bent jau i kieta medi kaip bukas apdorota kietu aliejum (hartol)). Aaa, tiesa, labai labai ikaitusia svylancia keptuve buvau numetus ant ialiejuoto darbastalio, tai pajuodo pusratis (galima nusveist kelis mm). Analogiskai buvau iki pusles ir nusilupimo isdeginus laminuota virtuves stalvirsi (turiu iproti uzkaist keptuve ir nueit prie kompo blush2.gif ). Siaip sakyciau, aliejuotas medis patvariausias unsure.gif
Su namie lakuotais pavirsiais mano patirtis labai nekokia,- bet gal laku geru nezinau g.gif turim perlakuota staliuka sode,- bijo karscio kaip zveris, po arbatos puodeliu butinai kamstini padekliuka reikia det. Esu lakavus skrynele,- ta net isdziuvus buvo lipni paliesti.... Jei jau lakuot, tai reikia kazkokiu itin geru laku g.gif unsure.gif
Gal kas esat atrade gera baldini laka? bigsmile.gif
Atsakyti
ačiū, uups, kaip visuomet aiškiai ir išsamiai ax.gif

Nežinau baldinio lako, lakus naudoju tik dekupažo darbams. Bet ir tai stengiuosi matinį arba satininį rinktis. Nemėgstu blizgaus rolleyes.gif
Atsakyti
Merginos, o gal kuri nors šalia baldų restauravimo esat ir kažką kito iš namų "rankomis palietus"? Palikimą su butu gavom tokias duris, ir labai nesinori jų mest lauk...
https://scontent-b-f...959349022_n.jpg
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 05 19, 13:31)
Merginos, o gal kuri nors šalia baldų restauravimo esat ir kažką kito iš namų "rankomis palietus"? Palikimą su butu gavom tokias duris, ir labai nesinori jų mest lauk...
https://scontent-b-f...959349022_n.jpg

Šlifuočiau ir dažyčiau balta spalva rolleyes.gif
Atsakyti