Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumas

Jeigu žmogus dirba nuo gruodžio mėn., o dabar (vasarį) nedarbingumas. Kaip jam apskaičiuos sodra ligos pašalpą? Pagal kurio mėn pajamas?
Ačiū kas žino įstatymus ir atsakys 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(nojus.S @ 2016 02 07, 23:40)
Jeigu žmogus dirba nuo gruodžio mėn., o dabar (vasarį) nedarbingumas. Kaip jam apskaičiuos sodra ligos pašalpą? Pagal kurio mėn pajamas?
Ačiū kas žino įstatymus ir atsakys  4u.gif

spalis, lapkritis, gruodis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 02 08, 10:56)
spalis, lapkritis, gruodis.

Tik gruodžio mėn. įsidarbino. Tai gruodžio mėnesio atlyginimą padalins iš trijų mėnesių darbo dienų?? blink.gif Ar iš tiek darbo dienų, kiek žmogus dirbo?
Dar sykį ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nojus.S @ 2016 02 08, 13:45)
Tik gruodžio mėn. įsidarbino. Tai gruodžio mėnesio atlyginimą padalins iš trijų mėnesių darbo dienų??  blink.gif Ar iš tiek darbo dienų, kiek žmogus dirbo?
Dar sykį ačiū  4u.gif

Taip, isves vidurki ir manau ligos pasalpa skaiciuos pagal minimalu ikaini.
"Minimalus priskaičiuotas vienos dienos ligos pašalpos dydis yra 5,30 Eur. "
Atsakyti
Sveikos,gal kas gales atsakyti,3 metus buvau VPA,sausi isejau dirbti ir sausio pabaigoj turejau nedarbinguma su vaiku,ar man apmokes sodra ta nedarbinguma?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pelite @ 2016 02 12, 23:24)
Sveikos,gal kas gales atsakyti,3 metus buvau VPA,sausi isejau dirbti ir sausio pabaigoj turejau nedarbinguma su vaiku,ar man apmokes sodra ta nedarbinguma?
Aciu 4u.gif

Prasyma pildykit ir apmokes.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2016 02 12, 23:29)
Prasyma pildykit ir apmokes.

Aciu
Atsakyti
QUOTE(pelite @ 2016 02 12, 22:24)
Aciu 4u.gif

Apmokes tik minimaliai, po 5.03 uz diena. Man taip buvo. smile.gif
Atsakyti
Sveiki! Turiu klausimuką ax.gif
Ar apmokamas ir kiek moka biliutenį jei važiuoji su vaiku į sanatoriją, pvz.18 dienų? Ar skiria tam reikalui nedarbingumą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(4Mika @ 2016 02 13, 15:07)
Sveiki! Turiu klausimuką  ax.gif
Ar apmokamas ir kiek moka biliutenį jei važiuoji su vaiku į sanatoriją, pvz.18 dienų? Ar skiria tam reikalui nedarbingumą? 4u.gif

neskiriamas, nemoka.
Atsakyti
Sveiki, pažįstama pasakojo, kad jei sergi gana ilgą laikotarpį (šiuo atveju 100 dienų po operacijos) yra įmanoma sodroje parašyti kažkokį prašymą ir dar papildomai gauti pinigėlių už tą nedarbingumo laikotarpį... Nors jau Ligos pašalpa gauta. Ar tai tiesa? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(4Mika @ 2016 02 13, 15:07)
Sveiki! Turiu klausimuką  ax.gif

Biuletenį duoda tik tada, jei vaikas serga liga, patenkančia į sunkių ligų sąrašą. Kitu atveju išduoda pažymą, pateisinančią nebuvimą darbe.
Atsakyti