Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2015 04 29, 08:51)
gal puvimo-irimo procesas prasidėjo?

nežinau, kaip atrodo šis procesas, žinau tik, kaip atrodo ir kvepia pelėsis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 04 28, 09:01)
sveikos smile.gif
esu pradedančioji daržininkė, pasiskaičiau apie mulčo naudą ir nutariau savo darželyje šen bei ten pamulčiuoti.. turėjome daug šakų, kurias susmulkinome, gavosi gana stambus mulčas, pagalvojau - kaip tik, geresnė oro cirkuliacija. pamulčiavau gėlyną, aplink obelis, maišą palikau stambesnėms daržovėms šiemet pamulčiuoti... bet mulčas pradėjo pelyti unsure.gif sakykit, prašau, ar reikėjo kažkaip apdoroti tą mulčą prieš naudojimą? ar medžių, konkrečiai obelų, šakos mulčui netinka? ar apskritai mulčas mano žemės drėgnomis sąlygomis netinka? (aukštai gruntiniai vandenys)
braškyną pernai mulčiavau nupjauta žole, nepelyjo ir labai gerai peržiemojo. gaunasi žolė labiau "kvepuoja" nei stambus mulčas?

Žemė per sunki arba per drėgna po mulču pas jus, pas mane taip irgi buvo biggrin.gif Todėl žolė, ir žievės mulčas pelyjo tose vietose. Dabar ten, kur per sunki žemė, pakeičiau viršutinį sluoksnį ir žolė suyra be jokių pelėsių. Kur drėgna dar darysim drenažą.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 29, 08:59)
*pas mane dar nėr ką šienaut.
**ne į temą - kas per skelbimų lenta kairėj viršuj? regioninis parkas?

*mes aeravom ir tręšėm, tai žolė sutankėjo. Tik šienavimo plotą sumažinom.
**informacinis stendas su žemėlapiu ir plaukimo baidarėmis maršrutais.
Atsakyti
Pagaliau braskynas sulauke zoles smile.gif toki mazuti kvadrateli iki lietaus tespejau nupjaut,o zoles per akis buvo,kur reiks dabar likusia suverst,bus ziauriai daug biggrin.gif kokiu sluoksniu barstot? bijau per daug,kad neputu,lietus,kad nenusutintu braskiu smile.gif stengiaus,kad nesiliestu prie lapu,bet vejas yra,o dar taip staiga uzejo pilt kai is kibiro,nespejau argo atgal uzdengt.
Atsakyti
Klausimas žinovėms: sugalvojau apmulčiuoti pomidorus nupjauta žole, vyras suvertė viską krūvon. Dabar susiruošiau apdėt, bet giliau krūvoje, žolė jau kaip pūvanti, pelyjanti, net karšta. Tai kaip suprantu, nelabai jau tinka tas "mėšlas"? Ar uždėjus plonu sluoksniu apdžius ji?
Atsakyti
Sveikutės, šiemet ir aš rimčiau susidomėjau mulčiavimu, apmulčiavau šviežia žole pomidorus šiltnamyje ir dar porą lysvių. Bet va šiandien taip susimąsčiau, o kaip būna, kai stiprus vėjas, daržovės dar labai mažos, neišpūsto vėjas visą tą mulčių? Ar jūs tokiu atveju kažkaip papildomai jį apsaugot?
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2015 05 10, 19:26)
Klausimas žinovėms: sugalvojau apmulčiuoti pomidorus nupjauta žole, vyras suvertė viską krūvon. Dabar susiruošiau apdėt, bet giliau krūvoje, žolė jau kaip pūvanti, pelyjanti, net karšta. Tai kaip suprantu, nelabai jau tinka tas "mėšlas"? Ar uždėjus plonu sluoksniu apdžius ji?

aš sujudinu ir mulčiuoju plonesniu sliuoksniu nei įprastai.
Papildyta:
QUOTE(Pamaiviuke @ 2015 05 10, 22:56)
kai stiprus vėjas, daržovės dar labai mažos, neišpūsto vėjas visą tą mulčių? Ar jūs tokiu atveju kažkaip papildomai jį apsaugot?

Neišpusto.
Atsakyti
Sveikos, turiu klausimą: prieš porą savaičių "išvalem" veją, gavom daug sausos žolės ir samanų doh.gif . Su tuo mišiniu pamulčiavau takelius darže, bet ar tos samanos neišplis man po daržą? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milka: 11 gegužės 2015 - 07:33
QUOTE(diasaja @ 2015 05 11, 07:04)
aš sujudinu ir mulčiuoju plonesniu sliuoksniu nei įprastai.

dėkui 4u.gif
Atsakyti
Pagelbekit prasau.Noriu pirma karta mulciuoti siltnami.Susodinau pomidorus ir kaip toliau reikia daryt?Ar pries dedant nupjauta zole reikia zeme sulaistyt vandeniu, ar ji gali buti ir sausene?Zole uzdeta ar reikia kazkuom laistyti,kad ivyktu tas mikroorganizmu uzvedimo procesas/
aciu atsakiusioms
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2015 05 13, 15:25)
Pagelbekit prasau.Noriu pirma karta mulciuoti siltnami.Susodinau pomidorus ir kaip toliau reikia daryt?Ar pries dedant nupjauta zole reikia zeme sulaistyt vandeniu, ar ji gali buti ir sausene?Zole uzdeta ar reikia kazkuom laistyti,kad ivyktu tas mikroorganizmu uzvedimo procesas/
aciu atsakiusioms

Dėk šviežiai pjauta žolę aplink pomidora,tik neglausk arti pomidoro,kad kaisdama nenudegintų.O laistant pomidorą,palaistyk ir žolę,kad geriau irtų.Nors ji gražiai dingsta ir taip.
Atsakyti
Kas per malonumas vėsesnėm dienom purent lysves kur mulčiuota,šilta šilta :-) isivaizduoju kaip augaliukam fainai,auga gražiai,kaip šiltnamy,dar po agro :-) senoji žolė dar tik pusiau dingo,savaitgalį jau naujos bus :-) braškynas patenkintas,jau daug žieduku nužydejo,uogytės mezgasi :-)
Atsakyti