Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

Diasaja, prašau pasidalinkit patirtimi. 4u.gif
Noriu įsirengti braškyną, o Jūsų labai gražus. wub.gif Kaip darėte pradžią? Tik mulčiavot ar kasėt ar klojot kartoną..?
Nes seniau esu bandžiusi tiesiog pievoj sodinti ir mulčiuoti, tai šnipštas gavosi, nes matyt begalė žolių tiesiog lindo į pačius kerelius ir žoles išraut nekankinant braškių buvo labai sunku. Gyvenam kaime, žemė čia n metų nebuvo įdirbama, tai visko čia auga ir piktžolės rimtos, ne miestietiškos. smile.gif

Taip pat įdomu kaip darėte pradžią daržui. smile.gif
Atsakyti
Ateinu klausti patarimo.
Pernai dirva buvo mulčiuota šiaudais, buvo pirmi metai, kai toje vietoje augo daržovės. Prieš tai n metų tenai buvo pieva.
Šiemet, šiaudus praskyrus, po truputį sėjau į tą dirvą pastarnokus, salotas, krapus. Šią savaitę sodinau kopūstus ir bulves, vėliau ten keliaus ir moliūgai.
Bet vos ne su kiekvienu žemės praskyrimu radau grambuolių lervas, kartais net po dvi. Siaubas kažkoks. Nusiminiau visai. Ar tai reiškia, kad jei rudenį dirva nesuarta lieka, tai šitoms bjaurybėms lervoms rojus? Ką dabar daryti?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2015 05 21, 18:25)
Ateinu klausti patarimo.
Pernai dirva buvo mulčiuota šiaudais, buvo pirmi metai, kai toje vietoje augo daržovės. Prieš tai n metų tenai buvo pieva.
Šiemet, šiaudus praskyrus, po truputį sėjau į tą dirvą pastarnokus, salotas, krapus. Šią savaitę sodinau kopūstus ir bulves, vėliau ten keliaus ir moliūgai.
Bet vos ne su kiekvienu žemės praskyrimu radau grambuolių lervas, kartais net po dvi. Siaubas kažkoks. Nusiminiau visai. Ar tai reiškia, kad jei rudenį dirva nesuarta lieka, tai šitoms bjaurybėms lervoms rojus? Ką dabar daryti?

Vaje.su jom nepakovosi.siemet maniau palikt siaudus,bet turb ut reiks art.skaiciau,jei kv/m randi 3,4 lervas,nepatariama sodinti nieko.sues viska zarazos.as kelias siltnamyje radau
Atsakyti
Ateinu klausti patarimo.

mulčiavimo tai nereikia atsisakyt ir nieko suart nereikia. Tiesiog vietoj šiaudų kurį laiką rinktis greičiau yrantį. Pagal ilgametę patirtį turinčius, tai lervos nekramto augalų šaknų, jei tik yra humuso pakankamas sluoksnis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ievusia_ @ 2015 05 21, 16:20)
Diasaja, prašau pasidalinkit patirtimi.  4u.gif
Noriu įsirengti braškyną, o Jūsų labai gražus.  wub.gif  Kaip darėte pradžią? Tik mulčiavot ar kasėt ar klojot kartoną..?
Taip pat įdomu kaip darėte pradžią daržui.  smile.gif

Pradžia vieno braškyno: žemė buvo paruošta tradiciškai ir pradėta mulčiuoti pjauta žole tik dalis braškių, o kitais metais jau visos braškės.
Antrojo braškyno pradžia: ankstesniais metais buvo įvairios daržovės, gėlės ir prieskoniai. Pavasarį pasėjau garstyčias, o prieš žydėjimą nuroviau ir sodinau braškes. Mulčiavau pjauta žole kelis kartus, o prieš žydėjimą šiaudais.
Trečiojo (dabartinio) braškyno pradžia: viskas tas pats, tik garstyčių nesėjau.
Papildyta:
Ką dabar daryti?

Aš nedarau nieko. Kurmiai jas naikina. Dar gandrai daug skylių darže pridaro. Bandau spėti, kad ir jie maitinasi. Nepastebėjau, kad dėl šių lervų nukentėtų derlius.
Papildyta:
QUOTE(girene @ 2015 05 21, 21:06)
skaiciau,jei  kv/m randi 3,4  lervas,nepatariama sodinti  nieko.

aš jau keli metai būčiau be savų daržovių, jeigu tikėčiau kai kurių autorių patarimais. Aš esu radusi tokį skaičių lervų maždaug 5 kv. cm. Užaugo viskas puikiai.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2015 05 21, 23:30)

aš jau keli metai būčiau be savų daržovių, jeigu tikėčiau kai kurių autorių patarimais. Aš esu radusi tokį skaičių lervų maždaug 5 kv. cm. Užaugo viskas puikiai.

Nu va,prisiskaitai zmogus,ir neramiai gyveni.ir tu straipsniu ne vienas,du,o daug.imi ir itiki
Atsakyti
Diasija, nujaučiu,kad turėsiu dalgiu pjautų dobilų,kokie 20-30cm aukščio ar galiu tokiais mulčiuoti g.gif plonai suguldyčiau gal sakau visai nieko g.gif
Atsakyti
Diasaja, ačiū! 4u.gif bandysiu ir aš augint braškiukus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 05 22, 08:28)
Diasija, nujaučiu,kad turėsiu dalgiu pjautų dobilų,kokie 20-30cm aukščio ar galiu tokiais mulčiuoti  g.gif plonai suguldyčiau gal sakau visai nieko  g.gif

O man įdomu ar tinka garšvu lapai mulčiavimui g.gif
Atsakyti
QUOTE(329 @ 2015 05 22, 09:32)
O man įdomu ar tinka garšvu lapai mulčiavimui g.gif

Puikiausiai tinka.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2015 05 21, 21:56)
mulčiavimo tai nereikia atsisakyt ir nieko suart nereikia. Tiesiog vietoj šiaudų kurį laiką rinktis greičiau yrantį. Pagal ilgametę patirtį turinčius, tai lervos nekramto augalų šaknų, jei tik yra humuso pakankamas sluoksnis wink.gif

QUOTE(diasaja @ 2015 05 21, 23:30)
Aš nedarau nieko. Kurmiai jas naikina. Dar gandrai daug skylių darže pridaro. Bandau spėti, kad ir jie maitinasi. Nepastebėjau, kad dėl šių lervų nukentėtų derlius.

Ačiū, truputį nuramino.
O kurmių tai tikrai yra toje dirvoje. Na, ir tegu dirba jie sau tenai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(girene @ 2015 05 22, 05:50)
Nu va,prisiskaitai zmogus,ir neramiai gyveni.ir tu straipsniu ne  vienas,du,o daug.imi ir itiki

Daugelis straipsnių yra copy paste principo. Dėl to ir kartojasi teorijos, kurios kartais neatitinka praktikos.
Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2015 05 22, 08:28)
Diasija, nujaučiu,kad turėsiu dalgiu pjautų dobilų,kokie 20-30cm aukščio ar galiu tokiais mulčiuoti  g.gif

Aš mulčiuoju įvairia žole: ir su žiedais, ir su sėklomis, ir su samanomis. Labai džiaugiuosi, kai gaunu miksą: žolė, sudžiūvę lapai, drožlės.
Papildyta:
QUOTE(Gricė @ 2015 05 22, 14:45)
Na, ir tegu dirba jie sau tenai smile.gif

Kurmiai ne tik maitinasi lervomis, bet ir išpurena žemę. Ypač pavasarį labai smagu į tokią žemę sėti sėklas, net nereikia jokių įrankių, tik tereikia praskleisti mulčių.
Atsakyti