Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikių kamarėlėje

Kuzia, laikykis 4u.gif Moterys gali viską. Ypač daugiavaikės, išluptas specnaz hihihi.gif

O aš vis savianalizės anketą bandau išgimdyt. Užstrigau ties sąrėmiais.... doh.gif
Atsakyti
Jei rimtai, tai mūsų visuomenė labai palaiko visokius darboholikus, juos net vertina, jais didžiuojamasi, kai tuo tarpu alkoholikai ir kiti panašūs arba smerkiami, arba laikomi ligoniais. Šiaip, čia pamąstymui ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sauramo @ 2014 06 16, 19:43)
Jei rimtai, tai mūsų visuomenė labai palaiko visokius darboholikus, juos net vertina, jais didžiuojamasi, kai tuo tarpu alkoholikai ir kiti panašūs arba smerkiami, arba laikomi ligoniais. Šiaip, čia pamąstymui  ax.gif

gera filosofija.
Bet esminis skirtumas tarp tų –oholizmų, kad darboholikas šeimai atneša tam tikros vertės. Bet faktas, viskas turi savo kainą.
Atsakyti
Na taip, jei vertiname pinigus, tai taip, darboholizmas yra tuomet vertybė. Bet paprastai darbaholikai neturi kokybiško laiko būti su šeima, draugais, net patys su savimi ir anksčiau ar vėliau susivaro taip sveikatą, kad miršta arba tampa invalidais. Kalbu iš savo asmeninės patirties, kai buvau viena koja -izme, o gal ir abiem kojom. Žinau, kiek teko keisti savyje kol nors kiek patvarkiau reikalus ir žinau, kaip lengva vėl atkristi. Darboholikai lengvai gauna palaikymą: varyk, tu gali, tu stipri, tu sugebėsi, tu šaunuolė, tu super mama, tu super žmona ... ir varai su ugnele, iš paskutinių jėgų, apsikrovus sveikatą žudančiais nuodais, kol tiesiog tavo ligos istorijoje pasipildai dar ir dar viena liga ir jos visos tau rėkia SUSTOK, bet girdi tik palaikančius kitų žmonių žodžius. Čia ir yra paradoksas, kad pats žmogus negirdi savo kūno. O keistis yra labai sunku, daug sunkiau nei galėtų būti. Aš pati vis dar suklumpu ir suklumpu, nes viską gi darau dėl šeimos, dėl vaikų ...
Atsakyti
Kaip ir sakiau, viskas turi savo kainą. Pinigai, irgi.
Atsakyti
QUOTE(Sauramo @ 2014 06 16, 17:24)
Kuzia, nuo šono skamba viskas labai nesmagiai. Užsuktas tiesus kelias į sveikatos praradimą. Tikiuosi realybėje taip blogai nėra  4u.gif

Zinau doh.gif . Tik artejant prie finiso reik sukaupt visas jegas. Dar gi praradau 2 savaites kai susirgo brolis. Juk visi mokslai buvo nustumti i paskutine vieta. Blioviau savaite istisai, antroj jau geriau, nes ir jis linksmesnis tapo. Per ta laika ir mest viska visai norejau.... Po to daug bendravau su destytoju, jis psichologas, kreipiausi del psichologijos baigiamo darbo, o kalba issirutuliojo apie mane... Net pati nepajutau, kaip ispurte is galvos visus tarakonus. Leido atidet darbus kiek man reikia, daug padejo grizt on track. Ir jauciu, kad negaliu nuvilt. Metu pabaiga, jau ivertinimai turi but suzymeti, o as dar velkuos is paskos.

QUOTE(mentas @ 2014 06 16, 17:36)
realiai ant kiek pazystu Kuzia tai yra dar blogiau  doh.gif

Kuzia kitais metais irgi taip varysi? ar cia tik metams buvo? laikykis 4u.gif

Tu teisi. As ruroj dabar. Kazkokia desperacija bandant pasivyt visus. Na, nesu vienintele ziauriai atsilikus. Nors tiek guodzia lotuliukas.gif .

Oj kitais metais ilsesiuos lotuliukas.gif . Negaliu taip istisai varyt. Vaikams manes reikia. Ypac Dominykai. Prades eit i secondary, taigi leks uodega pakelus laukais su pasiteisinimu, kad as tai juk negaliu kartu su ja unsure.gif . Geriau jau kartu daugiau, negu su naujom naujausiom draugem. Man ramiau. Su laiku atsirinks drauges, as pati pazinosiu jas, tai kazkaip ir isleist lengviau bus.
O is paciai jau biski bloga nuo mokslu. Noriu megautis, o ne per kancias dantis sukandus...

QUOTE(gupija @ 2014 06 16, 17:40)
Kuzia, laikykis  4u.gif Moterys gali viską. Ypač daugiavaikės, išluptas specnaz hihihi.gif

Aciu wub.gif . Taip tikrai, specnaz biggrin.gif

Aciu visoms, kad bunat su manim, ypac nakti laugh.gif, kad palaikot. Labai vertinu tai. Nesugebeciau tiek visko nuveikt be mielu atokvepiu.
Parasiau cia siandien, isvaziavau ir galvoju, o velnio as cia dejuoju unsure.gif . Nieko cia labai tokio idomaus, kad i viesa erdve leist... Aj nu gal buvo bisk tikslas susaukt nemiegancias nakciai ant kavos laugh.gif . Bet taip kazkaip pasijutau labai jau dejuojanti doh.gif blush2.gif ...

Atsakyti
QUOTE(Sauramo @ 2014 06 16, 18:14)
Na taip, jei vertiname pinigus, tai taip, darboholizmas yra tuomet vertybė. Bet paprastai darbaholikai neturi kokybiško laiko būti su šeima, draugais, net patys su savimi ir anksčiau ar vėliau susivaro taip sveikatą, kad miršta arba tampa invalidais. Kalbu iš savo asmeninės patirties, kai buvau viena koja -izme, o gal ir abiem kojom. Žinau, kiek teko keisti savyje kol nors kiek patvarkiau reikalus ir žinau, kaip lengva vėl atkristi. Darboholikai lengvai gauna palaikymą: varyk, tu gali, tu stipri, tu sugebėsi, tu šaunuolė, tu super mama, tu super žmona ... ir varai su ugnele, iš paskutinių jėgų, apsikrovus sveikatą žudančiais nuodais, kol tiesiog tavo ligos istorijoje pasipildai dar ir dar viena liga ir jos visos tau rėkia SUSTOK, bet girdi tik palaikančius kitų žmonių žodžius. Čia ir yra paradoksas, kad pats žmogus negirdi savo kūno. O keistis yra labai sunku, daug sunkiau nei galėtų būti. Aš pati vis dar suklumpu ir suklumpu, nes viską gi darau dėl šeimos, dėl vaikų ...

Mano beda, kad esu priklausoma nuo tam tikro kiekio adrenalino. Kitaip tiesiog tingiu biggrin.gif . Ir man to visai negeda rolleyes.gif . Tinginystes, suprantama biggrin.gif .
Atsakyti
Kuzia labai geria tave suprantu,as be adrenalino isvis pasijudint negaliu.... ;( blogai aisku bet ...
Atsakyti
O ką jūs adrenalinu vadinat? Stresą?
Atsakyti
QUOTE(Sauramo @ 2014 06 17, 00:16)
O ką jūs adrenalinu vadinat? Stresą?

Nebutinai biggrin.gif .
Nors... Ziurint ka pavadinsim stresu rolleyes.gif .

Tarkim, gimdymo metu per antra faze (stumimas), issiskiria didziulis kiekis adrenalino ir noradrenalino, issaukiantis organizmo reakcija - fight or flight. Ar cia mes labai stresuojame gimdydamos rolleyes.gif ? As kalbu apie visiskai normalia eiga. Turbut nelabai biggrin.gif , kaip tik dziaugiames, kad jau viskas i pabaiga. Butent tie hormonai(adrenalinas ir noradrenalinas) suteikia organizmui milziniskas jegas isstumt leliuka.

Taip ir kitose gyvenimo situacijose, priklausomai kaip mes stimuliuojam savo veiksmais ir reakcijom i tam tikras aplinkybes, issaukia panasu efekta. Gal kiek ne toki intensyvu, bet principas tas pats.

Aisku, stresas irgi gali but faktorius. Tik cia jau isijungia apsaugines organizmo reakcijos.
Atsakyti
Kuzia, žinau vieną, kad keturių gimdymo adrenalinų man per akys lotuliukas.gif Ir visam likusiam gyvenimui ax.gif

O jei atvirai, tai man nepatiko gimdymas. Todėl neturiu jokių aprašymų kaip ten viskas buvo ir kas ten per nuostabūs stebuklai patirti, nes nieko ten nuostabaus (pagal mane). Po visko būdavo tik toks džiaugsmas, kad pagaliau baigėsi kančia, kad ir kokia ji mažutė (kalbu apie savo beskausmius gimdymus). Tačiau, jei būtų komplikuoti, sunkūs, skausmingi gimdymai, tai manęs niekas daugiau nebūtų privertę antro ir paskui kitų vaikų turėti. Bet iš kitos pusės, nemažai žmonių jaučia adrenalino trūkumą ir todėl jie šoka nuo tiltų, visokie beprotiški linksmieji (mano protas nesuvokia kur tas linksmumas) kalniukai ar kitokius būdus suranda kaip iššaukti adrenaliną. Savo nuomonės garsiai nereikšiu ką apie tai galvoju tongue.gif Geriau eitų gimdyti daug vaikų, bent Lietuvai išnykimas negrėstų lotuliukas.gif Žodžiu, nei man fight, nei man flight patinka. Beje, tai viena iš priežasčių kodėl nerūkau, negeriu ir narkotikų nevartojų. Tik nebandykit neigti, kad tai adrenalino nekelia tongue.gif

Kuzia, ką šiąnak rašai? Kokia tema? Kokiam dalykui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sauramo: 17 birželio 2014 - 06:13
QUOTE(Sauramo @ 2014 06 17, 05:12)
Kuzia, ką šiąnak rašai? Kokia tema? Kokiam dalykui?

Working in group as a team member.

Is pirmo zvilgsnio lengva biggrin.gif , isigilinus - labai daug analizes reikia wacko.gif
Nieko gero nenuveikiau unsure.gif . Tiesa, nusnudau 1.5val . Supykus buvau ant MB kai pazadino po pusvalandzio, bijojo jis, kad krisiu iki ryto blink.gif lotuliukas.gif . O man tokia panika sueme, galvojau, kad budilnika uztraukta valandai pramiegojau doh.gif . Tada dar biskiuka prisnudau ir visiskai jauciuosi kaip sviezia tongue.gif .
Na, bent 1/3 padariau unsure.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kuzia: 17 birželio 2014 - 07:04