Įkraunama...
Įkraunama...

Arbūzai, moliūgai, cukinijos ir melionai

QUOTE(saintlina @ 2014 07 09, 16:59)
mano visos penkios Romanesco žydi tik vyriškais žiedais. Ir kiek matau - visi pumpurai tokie. Kas čia per streikas? Ar jos visad pradžioj 'išsižydi'? Ar nepatinka joms kažkas?

Aš, aišku, ne ekspertė Romanescų, bet tikrai neturi tik žydėti pradžioje. Pirmąją Romanesco suvalgiau jau prieš 2 savaites, labai esu sužavėta bigsmile.gif Dera, sakyčiau, normaliai, tik per tuos šalčius buvo sustojęs jau užmegztų augimas. Gal yerena gali paaiškinti kodėl nemezga???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 10 liepos 2014 - 08:30
QUOTE(saintlina @ 2014 07 09, 18:59)
mano visos penkios Romanesco žydi tik vyriškais žiedais. Ir kiek matau - visi pumpurai tokie. Kas čia per streikas? Ar jos visad pradžioj 'išsižydi'? Ar nepatinka joms kažkas?

pas mane 2 jau derliu duoda o viena vidury tik vyriskais ziedais apsipylus g.gif
Atsakyti
bet romanesco tikriausiai ilgesnio augimo? ta prasme, kad kartu sėtas Ambasador hibridas jau turi cukinijų, o ta dar nežydi. Aš susivėlinau su sėja, sėjau tiesiai į dirvą, bet vistiek kartu visas.
Atsakyti
Dėl cukinijų nemezgimo. Yra daug faktorių: dėl atšalimo, dėl lietaus, dėl medžiagų trūkumo, dėl ligos, pagaliau genetika. Tiesiog sunku pasakyti.
Bet savo darže matau, kad iš to paties pakelio turiu ne tik Romanesco, bet ir kitą veislę, kurios žiedai smulkesni, cukinijos neturi briaunų bei žalia dryžuotų cukinijų spalva yra tamsesnė... Romanesco krūmai yra kur kas didesni ir aukštesni, lapai didžiuliai, cukinijų užuomazgos pasirodo ir iš kiekvienos lapo pažastėlės, ir vėl iš kažkur prie pagrindo. Vienu žodžiu- užuomazgų dešimtys, o vyriški žiedai atsiranda tik prie pagrindo.
Paladė, sunku pasakyti, pasėjau 3 likusias sėklas kartu su Eight Ball darže, tai pastarosios dar tik su vyriškais žiedais, kai Romanesco jau valgome. Tiesa, Romanesco derlinga iki pat rudens, tempas neletėja.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 10, 11:47)
Dėl cukinijų nemezgimo. Yra daug faktorių: dėl atšalimo, dėl lietaus, dėl medžiagų trūkumo, dėl ligos, pagaliau genetika.

lietaus pertekliaus pas mus nebuvo, į sergančias visiškai nepanašios, sėklos iš Premier Seeds, tai manau, kad su genais viskas gerai turėtų būti. Pabandysiu patręšt.
Atsakyti
<Didžiausią derlių augina pagrindinė virkščia, todėl auginti šoninius ūglius nepatartina: vaisiai ilgiau bręs arba gali nesubręsti.>
http://www.seklos.lt...liugu_auginimas

Ar šalinat moliūgam šoninius ūglius kol dar nėra užuomazgų ar vėliau? g.gif
Atsakyti
O aš net nežinau kaip laikosi mao arbuzai ir melionai, pries kelis dienas žaltys ten šmirinėjo, bijau dabar ir eit...
Atsakyti
QUOTE(daivasen @ 2014 07 10, 20:36)
O aš net nežinau kaip laikosi mao arbuzai ir melionai, pries kelis dienas žaltys ten šmirinėjo, bijau dabar ir eit...

aš irgi neičiau blink.gif Ale mano diedas griūdamas nulėktų žalčio gaudyt doh.gif Miške pernai kažką pasigavęs buvo, makalavo man po nosim. Paskui pats prisipažino, kad gal visai ir ne žaltys ten buvo..
Atsakyti
solo2, daugiausia moliūgėlių būna ant šoninių ūglių mirksiukas.gif Bet...jei tai didieji moliūgai (tarkim Atlantic Giant ar koks Big Max) ir augintojui rūpi moliūgo dydis, šoninės virkščios yra trumpinamos, bet nešalinamos.
Pagalvokite logiškai: tarkim stiebo vid. ilgis yra 4-6 m per sezoną. Kiek ant jo būna moliūgų, jei pirmasis užsimezga ~1-2 m atstumu nuo šaknų? O ką daryti su Hokkaido ir kitomis tokio tipo moliūgų veislėmis, jei jis pradžioje auga krūmu, o tik vėliau ant išleidžiamų šoninių virkščių auginasi vaisius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 10, 20:48)
aš irgi neičiau  blink.gif  Ale mano diedas griūdamas nulėktų žalčio gaudyt  doh.gif  Miške pernai kažką pasigavęs buvo, makalavo man po nosim. Paskui pats prisipažino, kad gal visai ir ne žaltys ten buvo..

ir aš griūdama nulėkčiau tokio gėrio žiūrėt. nes dar nesu mačiusi.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 10, 22:13)
solo2, daugiausia moliūgėlių būna ant šoninių ūglių  mirksiukas.gif  Bet...jei tai didieji moliūgai (tarkim Atlantic Giant ar koks Big Max) ir augintojui rūpi moliūgo dydis, šoninės virkščios yra trumpinamos, bet nešalinamos.
Pagalvokite logiškai: tarkim stiebo vid. ilgis yra 4-6 m per sezoną. Kiek ant jo būna moliūgų, jei pirmasis užsimezga ~1-2 m atstumu nuo šaknų? O ką daryti su Hokkaido ir kitomis tokio tipo moliūgų veislėmis, jei jis pradžioje auga krūmu, o tik vėliau ant išleidžiamų šoninių virkščių auginasi vaisius?  g.gif

Dėkui yerena,kad apšvietei,o tai paskaites tokias rekomendacijas jau galandau peilį doh.gif
Didžiūjų neauginu tai kai užmegs 2-3vnt. (ar mažesniu iki 2-5kg palikt daugiau)patrumpinsiu ūglius paliekant 4 lapus.O pagrindinę virkščią tai pat trumpinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solo2: 11 liepos 2014 - 12:35
QUOTE(solo2 @ 2014 07 11, 13:33)
...Didžiūjų neauginu tai kai užmegs 2-3vnt. (ar mažesniu iki 2-5kg palikt daugiau)patrumpinsiu ūglius paliekant 4 lapus.O pagrindinę virkščią tai pat trumpinti?

Aš paskutinius du metus nesikišu į moliūgų gyvenimą- kiek nori ir gali, tiek tegul ir auginasi (žiūrint kokias veisles turite, kai kurios net ir 3 kg turi tik po keletą vaisių, Hokkaido krūmas praeitą sezoną ir kelioliką turėjo- ir visi užaugo ir puikiai išsilaikė iki pavasario). Augalai patys pakoreguoja užuomazgų kiekį. Trumpinu tik pagrindinį stiebą, nes šoninių tai jau neberandu kuris kurio, tad juos paprasčiausiai palieku. Trumpinimas skatina esančių vaisių greitesnį augimą bei brendimą.
Atsakyti